تاریخ انتشار :شنبه ۲۴ دلو ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۴۳
کد مطلب : 122650
تروریست‌ها نماینده عربستان هستند
رئیس‌جمهور سوریه، با تاکید بر ادامه مبارزه با تروریسم گفت: به دنبال آزادی تمام خاک سوریه هستیم.

به گزارش خبرگزاری آوا،به نقل از منابع خبری رئیس جمهوری سوریه افزود: اینکه از بخشی از اراضی کشور دست بکشیم، منطقی نیست و گفت‌و‌گوها هم به این معنی نیست که مبارزه با تروریسم را کنار بگذاریم.

بشار اسد دخالت زمینی ترکیه و عربستان را در سوریه بعید ندانست و تاکید کرد: جنگ در ولایت حلب، با هدف قطع مسیر ترکیه به سوی تروریست‌هاست.

اسد با درخواست از فرانسه برای تغییر سیاست‌ها در قبال سوریه، از کشورهای اروپایی نیز خواست تا شرایط را برای بازگشت پناهجویان به سوریه آماده کنند.

وی با اشاره به اینکه دلیل این درد و رنج‌ها تروریست‌ها هستند نه بمباران هوایی روسیه (آن‌طور که رسانه‌های غربی مدعی هستند) گفت: به طور طبیعی اولین وظیفه من و وظیفه هر مسئول دیگری در سوریه، مبارزه با تروریسم خواهد بود. بنابراین می‌گویم که تروریسم و سیاست‌های غربی و محاصره مردم سوریه، سهم بسزایی در مشکل پناهندگان در خارج و مسأله گرسنگی در داخل سوریه دارد.

رئیس جمهوری سوریه در پاسخ به سوالی درباره امکان توقف بمباران شهرها و اماکن مسکونی یا رفع حصر از برخی مناطق گفت: شما می‌توانید در سوریه بچرخید و به هر منطقه‌ای که تحت تسلط دولت است، سفر کنید، در این صورت خواهید فهمید که تمام قشرهای مردم سوریه از جمله خانواده معارضان مسلح تحت پناه دولت سوریه هستند؛ حتی فراتر از این، در شهر الرقه که تحت تسلط داعش است، کماکان دولت برای کارمندان حقوق ارسال می‌کند و برای کودکان واکسن می‌فرستد، این غیر منطقی است که یک حکومت مردم خودش را بمباران کند، مگر اینکه بخواهیم از اشتباهات سخن بگویم و خطا در هر جنگی رخ می‌دهد و در هر جنگی مردم عادی نیز کشته می‌شوند، این قانون تمام جنگ‌هاست اما اینکه سیاست دولت سوریه باشد، هرگز چنین نیست.

ترکیه، اصلی‌ترین راه کمک به تروریست‌ها و جنگ حلب به منظور قطع این راه است
رئیس جمهوری سوریه در باره ، بازپس‌گیری «حلب» در روزهای آینده هم گفت: جنگ «حلب» برای بازپس‌گیری این شهر نیست، چرا که ما به عنوان حکومت در آن‌جا حضور داریم، بلکه جنگ اصلی برای قطع راه بین حلب و ترکیه به عنوان معبر اصلی کمک به تروریست‌هاست. درگیری‌ها در حال حاضر در بیش از ۱۰ جبهه وجود دارد؛ از شمال تا جنوب و شرق؛ در شرق و غرب لاذقیه، در حمص درگیری‌ها تمام شده و تمامی مراحل در حال انجام است.

اسد در پاسخ به این سوال که آیا گمان می‌کنید بتوانید کل اراضی سوریه را باز پس گیرید؟ و در باره مدت زمان این باز پس گیری گفت: ما بدون تردید دراین راستا عمل خواهیم کرد؛ این غیر منطقی است که بگوییم، از قسمتی از خاک سوریه چشم‌پوشی می‌کنیم اما در مورد جدول زمانی، دو حالت است: اگر فرض کنیم که مشکل فقط سوریه است، در کمتر از یک سال می توانیم با تروریسم مبارزه کنیم و روند سیاسی را پیش ببریم، اما حالت دیگر این است که تروریست‌ها به طور مستمر از طریق ترکیه و اردن و برخی نیز از سوی خاک عراق حمایت می‌شوند، چرا که داعش در عراق نیز با حمایت سعودی، ترکی و قطری حضور دارد و این یعنی اینکه حل بحران زمان طولانی را در بر می‌گیرد و طبیعتا سخن گفتن از زمان دقیق آن، دشوار است.

رئیس‌جمهور سوریه در پاسخ به این سوال که چه کسانی را دشمن اصلی خود می داند افزود: تمام تروریست‌ها دشمنان ما هستند؛ ما به معارضان سیاسی احترام می‌گذاریم، در سوریه ما معارضانی سیاسی داریم که به شدت علیه دولت هستند اما ما به آن‌ها حمله نمی‌کنیم.

عربستان تروریسم را حمایت می‌کند و تروریست‌ها نماینده عربستان هستند و نه سیاسیون

اسد در درباره گروه های تروریستی «جیش‌الاسلام» و «احرارالشام» و مذاکره آنها با دولت سوریه هم در ژنو گفت: این گرو ه ها بخشی از معارضانی هستند که عربستان تشکیل داده و از آن‌جایی که عربستان طرفی است که تروریسم را در سطح جهان حمایت می‌کند، به طور طبیعی نمایندگان عربستان تروریست‌ها هستند و نه سیاسیون

وی ادامه داد: اساسا مذاکرات ژنو-۳ مستقیم نیست و از طریق «دی میستورا» انجام می‌گیرد. در این‌ جا باید دقت کنیم که ما در ژنو با سوری‌ ها مذاکره نمی‌کنیم؛ بلکه با نمایندگان عربستان، فرانسه، انگلیس و مذاکره می‌کنیم؛ بنابراین اگر منظور شما گفت‌وگوهای سوری- سوری است، بالطبع مذاکره با آن‌ها (جیش الاسلام و احرار الشام) سوری - سوری نیست.

گفت‌وگوهای سوری با گروههایی است که سازمان و تشکیلاتی در سوریه دارند، همانند معارضان سیاسی در سوریه، اما ما در حال حاضر با طرفی که مذاکره می‌کنیم و نام خودش را معارضه نامیده است، در اصل وابسته به یک کشور خارجی یا سازمان‌های اطلاعاتی خارجی هستند و نماینده مردم سوریه نیستند.
شکست‌های تروریست‎ها در سوریه در واقع شکست سیاست‏‎های ترکیه و عربستان است و با هر دخالت خارج مقابله خواهیم کرد

اسد در باره امکان دخالت نظامی ترکیه در سوریه و تهدیدات عربستان هم گفت : امکان مداخلات نظامی ترکیه و عربستان را بعید ندانست و گفت: «اردوغان» فردی متعصب است و به اخوان‌المسلمین تمایل دارد و با آرزوی برپایی امپراتوری عثمانی زندگی می‌کند، از نظر او شکست‌هایی که در تونس، مصر، لیبی و سوریه نصیبش شده، شکست شخصی او است و آینده سیاسی‎اش را تهدید می‌کند، از سوی دیگر او خودش را حامل رسالتی اسلامی برای منطقه می‌داند، همین حالت نیز برای عربستان است، شکست‎های تروریست‌ها، شکست سیاست‌های آن‎ها است .اما به شما می‌گویم که چنین اقدامی (دخالت نظامی) برای آن‎ها راحت نخواهد بود و به طور قطع، با آن مقابله خواهیم کرد.


 وجود پایگاههای نظامی هر کشوری در سوریه به این معنا نیست که ما از لحاظ سیاسی نیز تابع آن‌ها هستیم، آن‌ها در مسائل قانون اساسی و روندهای سیاسی دخالت نمی‌کنند، در مورد پایگاهها، پایگاه نظامی روسیه در سوریه قرار دارد اما ایرانی‎ها تا کنون چیزی درخواست نکرده‌اند اما ما مشکلی با نفس این قضیه نداریم.

اسد در پاسخ به سوالی درباره اتهامات حقوق بشری علیه وی تصریح کرد: مؤسسات سازمان ملل حاصل توازن قوای قدرت‎های بزرگ و دعواهای بین آن‌هاست و در حال حاضر قدرت‌های بزرگ به شکل اساسی بر این سازمان‌ها چیره شده‌اند، بنابراین عمده گزارش‌هایشان بر مبنای سیاست‌هایی است که در خدمت آن‌ها باشد و دلیل این سخن نیز این است که این سازمان‌ها تا کنون سخنی از جنایت‌های علنی گروههای تروریستی علیه شهروندان بی گناه سوری نگفته‌اند.
https://avapress.com/vdcdkx0fzyt0x96.2a2y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما