تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۹ سرطان ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۱۳
کد مطلب : 146690
نیروی‌های امنیتی در شیندند هرات تنها به فکر پوسته‌های شان هستند

نماینده اسبق مردم شیندند می‌گوید: تمامی قومندان‌ها و نیروهای امنیتی که در این ولسوالی در حال انجام وظیفه هستند تنها به فکر پوسته‌های خود بوده و مناطق دیگر این ولسوالی در تصرف طالبان قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا) ، "تورمحمد ظریفی" نماینده اسبق مردم شیندند در شورای ولایتی به خبرنگار آوا گفت: مردم در این ولسوالی دور از امکانات اولیه بسر می‌برند و اجناس و مواد مورد نیاز آنان به قیمت گزافی به فروش می‌رسد.

از سویی هم گفته می‌شود که طالبان در خانه‌های مردم نفوذ کرده و مردم این ولسوالی با سختی‌ها و مشکلات بسیاری روبرو هستند.

ظریفی افزود: طالبان در بیشتر مناطق این ولسوالی نفوذ کرده و مردم را در گروه‌های خود آموزش داده و به نفع خود استفاده می‌کنند.

وی خاطرنشان ساخت که اکثر مناطق ولسوالی شیندند تحت کنترول طالبان قرار دارد، بنابراین دولت نمی‌تواند جلوی گسترش طالبان را در این ولسوالی بگیرد.

موصوف بیان داشت که دولت تنها به فکر امنیت خود و منافع شخصی بوده و این موضوع باعث شده که به شیندند توجه کمتری صورت بگیرد و نیروی کمتری به این منطقه بفرستد.

از سویی هم گفته می‌شود که این نیروها با کمبود امکانات، ابزارها و مهمات جنگی مواجه هستند و به همین دلیل نمی‌توانند که طالبان را بصورت کامل مغلوب و از منطقه پاک‌سازی نمایند.

به گفته ظریفی تمام قومندان‌ها و نیروهای امنیتی که در شیندند هستند، تنها از پوسته‌های شان حفاظت می‌کنند و باقی مناطق تحت کنترول طالبان قرار دارد و آنان هرنوع قانونی را که بخواهند در ولسوالی اجراء می‌کنند.

اما "عبدالاحد ولی‌زاده" سخنگوی پولیس هرات این گفته‌ها را بی‌بنیاد خوانده و گفت این شایعاتی‌ست که از سوی مردم منتشر شده است.

وی افزود که پولیس همواره در همه حالات در خدمت مردم بوده و از هیچ تلاشی دریغ نکرده و نخواهد کرد.

با این حال ظریفی نماینده اسبق مردم شیندند در شورای ولایتی یاد آور شد که مکاتب دخترانه در سطح این ولسوالی بصورت کامل مسدود بوده و اکثر مکاتب پسرانه نیز از فعالیت باز مانده است.

از سویی هم گفته می‌شود که مردم در رفت و آمد مسیر این ولسوالی با کمین طالبان مواجه می‌شوند و کسانی که کارمند دولت یا یک شخص نامداری باشند به خوبی گشت‌و گذار کرده نمی‌توانند.

وی با اشاره به اوضاع شفاخانه این ولسوالی می‌گوید که شفاخانه‌ی این ولسوالی از داشتن امکانات ضروری مثل برق، داکتران مسلکی و دواهای مورد نیاز مریضان محروم است.

با این حال گفته می‌شود اوضاع مریضان در این شفاخانه خوب خوانده نمی‌شود و حتی پاسخگوی زخمیان رویدادهای این منطقه نیست.

در همین حال "جیلانی فرهاد" سخنگوی والی هرات سخنان وی را رد کرده و می‌گوید که در حال حاضر در مرکز شیندند مکاتب دخترانه باز است و شاگردان مصروف فراگیری علم و دانش هستند.

وی افزود: تنها جنگ دلیل مسدود بودن مکاتب در ولسوالی شیندند تلقی نمی‌شود بلکه مهاجرت‌ها، انتقال مکاتب از یک جا به جای دیگر، نبود کار و فقر اقتصادی نیز از جمله دلایل مسدود بودن مکاتب در این ولسوالی عنوان می‌شود.

فرهاد بیان داشت که امکانات شفاخانه شیندند با امکانات شفاخانه‌ای که در سطح شهر قرار دارد یکسان نیست و یکسان شده نمی‌تواند زیرا این دو باهم رقابت کرده نمی‌تواند.

وی نبود امکانات را در شفاخانه شیندند تایید می‌کند و می‌گوید که تمام نیازهای این شفاخانه به وزارت صحت عامه رسانده شده و عملی شدن آن نیاز به زمان دارد.

ولسوالی شیندند در حدود یک میلیون نفوس دارد که اکثر ساکنان آن در عدم امکانات بسر می‎برند و با مشکلات زیادی از جمله فقر اقتصادی، فقر علمی، بیکاری و محدودیت‌های زیادی مواجه هستند.

ظریفی تصریح کرد که قرار بود ولسوالی شیندند در آغاز سال جاری به ۵ ولسوالی تقسیم شود اما این تقسیمات تنها به روی کاغذ انجام شده و برای عملی شدن این برنامه هیچ اقدامی از سوی دولت صورت نگرفته است.

"منیره یوسف‌زاده" سخنگوی اداره ارگان‌های محل می‌گوید که کار روی این موضوع جریان دارد.

در همین حال "جیلانی فرهاد" سخنگوی والی هرات گفت: تلاش‌ها برای خاموش ساختن جنگ در ولسوالی شیندند جریان دارد و به زودی اوضاع این منطقه توسط نیروهای امنیتی به روال عادی برخواهد گشت.

این در حالی است که ولسوالی شیندند هرات یکی از نقاط استراتژیک به شمار می‌رود که طالبان در آن حضور گسترده‌ای دارند.

https://avapress.com/vdcdn90fzyt0o96.2a2y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما