تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۵ ثور ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۱۴
کد مطلب : 125891
ديده بان انتخابات افغانستان:

تاخير در اصلاحات انتخاباتی نگران کننده است

تاخير در اصلاحات انتخاباتی نگران کننده است
دیده‌بان انتخابات افغانستان (ایوا) از تاخیر در عملی شدن اصلاحات انتخاباتی، ابراز نگرانی کرده می گوید که وضعیت اصلاح نظام انتخاباتی و فرمان تقنینی رئیس جمهور در رابطه با قوانین انتخاباتی در حال حاضر مبهم و مجهول است.
به گزارش آوا، این نهاد می گوید که عملی نشدن اصلاحات انتخاباتی، وضعیت مبهم فرمان تقنینی رییس‌جمهور و تاخیر غیر موجه در این بخش، باور مردم و نهادهای مدنی را نسبت به انتخابات ولسی جرگه و شورای ولسوالی‌ها از بین برده است.

جان داد سپین غر، عضو این نهاد، امروز (چهارشنبه) در يك نشست خبری گفت: تاخیر غیرموجه در عملی نشدن اصلاحات انتخاباتی و وضعیت مبهم فرمان تقنینی رئیس جمهور در رابطه با قوانین انتخاباتی، باور مردم و نهادهای مدنی برای برگزاری انتخابات پارلمانی و شوراهای ولسوالیها را در سال ۱۳۹۵ از بین برده است.

آقای سپین غر افزود که اگر اصلاحات در وقت و زمان معین و مطابق خواست های مردم پیش نرود ممکن است انتخابات در زمان معین اش برگزار نشود.

براساس گفته های سپین غر روند اصلاحات در انتخابات یک امر بسیار مهم است اما وضعیت مجهولی که در این رابطه پیش آمده، بسیار نگران کننده است.

او از شورای ملی خواست که فرمان تقنینی تازه رییس‌جمهور مبنی بر ایجاد اصلاحات در نهادهای انتخاباتی را با فرمان پیشین رییس جمهور، مقایسه و بررسی نمایند تا برگزاری انتخابات شفاف را در آینده تضمین کند.

این عضو دیده بان انتخابات افغانستان می گوید که حلقاتی در ریاست جمهوری و ریاست اجرایی وجود دارد که از کمیسیون های فعلی انتخاباتی حمایت می کنند و خواستار اصلاحات نظام انتخاباتی نیستند.

سپین غر همچنان تاکید کرد که کمیته گزینش باید بی‌طرفی، استقلالیت و مسلکی بودن را در گزینش کمیشنران کمیسیون های انتخاباتی به گونه جدی رعایت کند.

بحث اصلاح نظام انتخاباتی بعد از شروع حکومت وحدت ملی و تفاهمنامه حکومت مورد توجه نهادهای مدنی قرار گرفت ولی تاکنون اقدام موثری در این زمینه برداشته نشده است.

دیده بان انتخابات افغانستان، همچنان بر اساس یک تحقیق که پیرامون تقویت مشارکت سیاسی زنان انجام داده است، میگوید که رأی‌دهندگان و کاندیدان به خصوص زنان در انتخابات گذشته با چالشهای جدی روبرو بودند.

شاه‌محمود مل، مسوول (ایوا) در این نشست خبری گفت: در انتخابات گذشته زنان با مشکلات زیادی مواجه بودند و موانع امنیتی، قانونی و فرهنگی سد راه آنان قرار داشت.

او تاکید کرد؛ در صورتیکه برای حل این چالشها گام های لازم برداشته نشود، در پروسه های بعدی انتخابات روی مشارکت مردم به ویژه زنان تاثیر منفی میگذارد.

به گفته آقای مل؛ حکومت وحدت ملی تا کنون برای تقویت مشارکت مردم به ویژه مشارکت زنان در انتخابات آینده هیچ نوع پلان موثر ندارد و گام های عملی هم بر نداشته است.

او از حکومت خواست تا در زمینه با انجام اقدامات عملی زمینه مشارکت مردم خاصتاً زنان را فراهم ساخته و اعتماد مردم را روی پروسه انتخابات دوباره احیا کند.
https://avapress.com/vdcdnk0ffyt0xj6.2a2y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما