تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۷ میزان ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۵۹
کد مطلب : 151144
ضربه ۳۴۵ میلیون دالری به قاچاقبران مواد مخدر در افغانستان

پلیس مبارزه با مواد مخدر وزارت امور داخله در کنفرانس کارشناسان مبارزه با مواد مخدر کشور های مختلف میگوید که در سال ۲۰۱۷ این معینیت توانسته ۳۴۵ میلیون دالر به قاچاقبران مواد مخدر ضربه بزنند و همچنان طی ۲۰۴۸ عملیاتی که در سال جاری از سوی آنان راه اندازی شده، توانستند به تعداد ۲۳۰۳ تن از قاچاقچیان مواد مخدر را دستگیر کنند.
به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا)، کنفرانس کارشناسان مبارزه با مواد مخدر کشورهای مختلف با حضور کشورهای افغانستان، ایران، قزاقستان، قرغزستان، پاکستان، ازبکستان، تاجکستان، ترکمنستان، روسیه، امارات متحده عربی، هند و ترکیه امروز دوشنبه ۱۷ میزان در کابل برگزار و روی راه های حل این معضل بحث نمودند.
بانو سلامت عظیمی؛ وزیر مبارزه با مواد مخدر افغانستان در این کنفرانس گفت: مبارزه علیه مواد مخدر، مشکل یک کشور نیست، بلکه این معضل در برگیرنده تمامی کشور های منطقه میباشد.
خانم عظیمی افزود: کشورهای همسایه، مبارزه با مواد مخدر را باید در اولویت کار های شان قرار بدهند، گفتمان ها و کنفرانس هایی ایجاد کنند و راه های مبارزه با مواد مخدر را پیدا کنند.
وزیر مبارزه با مواد مخدر اضافه کرد: استراتیژی و ایجاد پلان های مشترک میان کشور های منطقه یگانه راه حل این معضل است.
او اضافه کرد: قاچاق مواد مخدر با سلاح و تروریزم ارتباط تنگاتنگ دارد و افغانستان به تنهایی نمیتواند به این معضل بزرگ نقطه پایان بدهد و در این مبارزه همکاری کشور های منطقه لازم است.
خانم عظیمی ادامه داد: کشورهای مسیر ترانزیت مواد مخدر، می توانند نقش اساسی برای جلوگیری قاچاق مواد مخدر داشته باشند، این معضل مرز های جهانی را شکسته است.
او می افزاید: کشورهای همسایه و منطقه به همکاری همدیگر تلاش برای بستن حساب های قاچاقبران داشته باشند. به این مورد باید توجه جدی صورت بگیرد برای اینکه ما تامین امنیت بتوانیم باید کار های عملی نیز داشته باشیم.
عبدالفرید بختیار معین مبارزه علیه مواد مخدر وزارت امور داخله در این کنفرانس گفت: مواد مخدر منحیث منبع اصلی تروریزم به حساب میاید و همکاری کشورهای منطقه برای پایان دادن به این معضل لازم است.
آقای بختیار افزود: مبارزه علیه تولید مواد مخدر به تنهایی نمی شود، باید کشور های همسایه با همکاری ما جلو تقاضاها را بگیرند و اگر تقاضا کم باشد، تولید نیز کم میشود.
معین مبارزه علیه مواد مخدر اضافه کرد: درجریان سال ۲۰۱۷ طی ۲۰۴۸ عملیات، ۲۳۰۳ تن را دستگیر کرده ایم که ۵ تن آنان قاچاقبران بین المللی بوده، ۱۲ تن آنان اتباع خارجی بوده و ۱۲ تن دیگر از طبقه اناث میباشد.
آقای بختیار خاطرنشان کرد: از ۲۴۰ تن مواد مخدر ۱۳ درصد آن نیز در سال جاری، کشف و ضبط شده است و در این عملیات ها ۱۸۳ میل سلاح مختلف، ۳۲۹ عراده وسایط نقلیه و بیش از ۵۰۰ پایه موبایل نیز ضبط شده است.
او ادامه داد: پلیس معینت مبارزه با مواد مخدر در سال (۲۰۱۷) ۳۴۵ میلیون دالر به قاچاقبران مواد مخدر ضربه زده است.
او بیان نمود: "کشور های همسایه باید در قسمت استراتیژی گام های بزرگ را بردارند و مسئولیت های خود را بشناسند به گفته وی باید آموزش های کوتاه مدت را برای پلیس مبارزه با مواد مخدر شان بگذارند ماشین های چک در میدان های هوایی داشته باشند تا جلو این معضل گرفته شود."
اسدالله هادی نژاد؛ معاون ستاد مبارزه علیه مواد مخدر جمهوری اسلامی ایران که در این کنفرانس طی سخنانی گفت: کشور افغانستان خواهان حل این معضل در منطقه میباشد.
آقای هادی نژاد، افزود: از رئیس جمهور تا کوچک ترین فرد این کشور خواهان رهایی از این مشکل میباشند، کشورهای همسایه نیز باید مسئولیت خود را شناخته و اقدام کنند.
او همچنان اضافه کرد: نیمی از زندانیان ایران، بخاطر قاچاق مواد مخدر زندانی شده اند و همچنان طی عملیات های زیادی توانستیم در سال جاری، قاچاق مواد مخدر را کاهش بدهیم.
محمد بشارت طاهر ملک؛ کارشناس ارشد بخش مبارزه با مواد مخدر کشور پاکستان در ادامه صحبت های کشور های همسایه افغانستان، بیان کرد: مبارزه جدی با مواد مخدر از سوی کشور های توسعه یافته صورت نگرفته، با وجود اینکه آن کشور ها امکانات نیز دارند. اگر آنها تقاضای شان را کاهش بدهند مواد مخدر در کشور های منطقه کشت نمی شود.
همچنان الکسی روگوف؛ کارشناس ارشد مبارزه با مواد مخدر کشور روسیه نیز در این کنفرانس سخن زد.

او گفت: اقداماتی که در راستای مبارزه با مواد مخدر صورت گرفته است، این مساعی مشترک ما است که صلح و ثبات در منطقه به خصوص در افغانستان تامین شود، هدف ما محو تجارت مواد مخدر در افغانستان است.

https://avapress.com/vdcdof0foyt0kf6.2a2y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما