تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۸ قوس ۱۳۸۸ ساعت ۱۶:۵۱
کد مطلب : 14513
در تطبیق استراتژی آمریکا، باید همکاری های منطقه ی نیز جلب گردد
آغاز برنامه خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان تا 18 ماه دیگر و تاکید بیشتر بر سپردن مسئولیت های بیشتر به نیروهای افغان از موارد مثبت در استراتژی جدید آمریکاست/به جای تقویت ادارات محلی، حکومت مرکزی تقویت شود و توجه به ادارات محلی، باعث ضعف حکومت مرکزی و زیر سوال رفتن حاکمیت ملی کشور می گردد
باراک اوباما رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا، پس از چندین ماه بحث و رایزنی، هفته گذشته استراتژی جدید کشورش را در مورد افغانستان اعلام کرد.
اعزام 30 هزار سرباز تازه نفس، آغاز برنامه خروج نیروهای آمریکایی تا 18 ماه دیگر، توجه بیشتر به آموزش نیروهای افغان و سپردن مسئولیت های بیشتر به آنان و تمرکز بر تقویت نهادها و ادارات محلی از عمده ترین موارد استراتژی آمریکا، خوانده شده است.
باراک اوباما، هدف از اعزام 30 هزار سرباز جدید را، مقابله با شورشیان، تامین امنیت مراکز پرجمعیت کشور و آموزش نیروهای افغان خواند و گفت که تا 18 ماه دیگر این سربازان دوباره بازگشت به کشورشان را آغاز خواهند کرد و تا این مدت باید نیروهای افغان قادر به گرفتن مسئولیت بیشتر کشورشان باشند.
درعین حال این استراتژی آمریکا و اکنش های متفاوتی را در کشور به دنبال داشته است و دولت افغانستان از این استراتژی استقبال کرده و آن را مطابق با عینیت های جامعه افغانستان دانسته است.
اما شماری از کارشناسان امور در مصاحبه با خبرگزای صدای افغان (آوا)، استراتژی جدید آمریکا را دارای موارد تازه ی می دانند.
عبدالقیوم سجادی عضو کمیسیون روابط بین المللی مجلس نمایندگان می گوید که دراین استراتژی سه نکته تازه وجود دارد که درگذشته به این موارد کمتر توجه شده است.
آقای سجادی، قرار گرفتن افغانستان به عنوان مسئله اصلی در سیاست خارجی آمریکا، آغاز خروج نیروهای آمریکایی تا 18 ماه دیگر و تاکید بیشتر بر بلند بردن ظرفیت نهادهای امنیتی افغان برای برعهده گرفتن مسئولیت امنیتی کشور را از جمله موارد تازه در استراتژی جدید آمریکا عنوان کرد.
وی می گوید که در این استراتژی، افغانستان مسئله اصلی در سیاست خارجی و امنیتی آمریکا قرار گرفته است، در حالیکه در گذشته عراق چنین جایگاهی را داشت.
آقای سجادی می افزاید که آغاز خروج نیروهای آمریکایی تا 18 ماه دیگر باعث استقبال مردم و حکومت افغانستان شده و قرار نیست که نیروهای خارجی برای سالیان متمادی در کشور حضور داشته و از تمامیت ارضی و مرزهای افغانستان حراست کنند، بلکه راهکار منطقی این است که در یک تاریخ مشخص، حکومت افغانستان ظرفیت پذیرش مسئولیت ها را دریابد.
وی در مورد اینکه آیا 18 ماه زمان مناسب برای خروج نیروهای آمریکایی است؟ گفت: اگر آمریکا اراده جدی در مبارزه با تروریزم داشته باشد، می تواند در این مدت زمانی، تحول ایجاد کند.
او از حکومت افغانستان و مقام های آمریکایی، خواستار جلب همکاری های منطقه ی در تطبیق این استراتژی شد.
به باور وی، جلب همکاری های منطقه ی می تواند امیدی در موفقیت مبارزه با تروریزم باشد.
درهمین حال نورالحق علومی کارشناس نظامی و عضو کمیسیون امور دفاعی مجلس نمایندگان می گوید که این استراتژی دارای بخش های مثبت و منفی است.
به گفته علومی، آغاز برنامه خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان تا 18 ماه دیگر و تاکید بیشتر بر سپردن مسئولیت های بیشتر به نیروهای افغان از موارد مثبت در استراتژی جدید آمریکاست.
وی تاکید می کند که باید تا 18 ماه دیگر ظرفیت و توانمندی نیروهای افغان بالا برود تا مسئولیت های بیشتر را برعهده بگیرند.
آقای علومی، تمرکز بیشتر بر تقویت ادارات محلی را جنبه منفی در استراتژی جدید آمریکا عنوان کرد.
وی گفت که باید به جای تقویت ادارات محلی، حکومت مرکزی تقویت شود و توجه به ادارات محلی، باعث ضعف حکومت مرکزی و زیر سوال رفتن حاکمیت ملی کشور می گردد.
منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا) - کابل
https://avapress.com/vdcdsk0f.yt0of6a22y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما