تاریخ انتشار :شنبه ۲ اسد ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۱۶
کد مطلب : 128825
شهید بلخی متعلق به جهان اسلام است

از چهل و هشتمین سالگرد شهادت علامه "سید اسماعیل بلخی" از سوی بنیاد شهید سیدمصطفی کاظمی با عنوان "سمینار کاوش بر اندیشه‌های شهید بلخی" در ولایت هرات تجلیل به عمل آمد.
به گزارش خبرگزاری آواف در این سمینار که عصر روز گذشته(جمعه) در بنیاد شهید کاظمی برگزار شده بود، سخنرانان در مورد شخصیت و آرمان‌های شهید بلخی صحبت کرده و گفتند که آن شخصیت بزرگ در تمام طول زندگی‌شان به دنبال کسب علم و دانش بوده و بر این باور بودند که جامعه باید به دنبال کسب علم و دانش برود تا به سوی پیشرفت نائل آید.
"سیدضیاءالدین کاظمی" مسوول بنیاد شهید کاظمی در هرات و از برگزارکنندگان این مراسم هدف از برگزاری این سمینار را آشنایی مردم و بخصوص قشر جوان با اندیشه‌های علامه بلخی عنوان کرد.
وی گفت که باید در اندیشه‌های شخصیت‌هایی چون امام خمینی(ره)، علامه بلخی و دیگر کسانی که هر کدام به نحوی بنیان‌گذار نهضت و انقلاب اسلامی در کشورهای خامیانه بوده‌اند، تعمل کرد.
وی با اشاره به دید وسیع شهید بلخی نسبت به دیگر کشورهای اسلامی تاکید کرد که شهید بلخی متعلق به جهان اسلام است.
کاظمی در پاسخ به این سوال که چرا در حال حاضر شخصیت‌های بزرگ جهان اسلام به فراموشی سپرده شده‌اند گفت که تهاجمات فرهنگی، سیاسی و استخباراتی باعث شده تا این شخصیت‌ها به حاشیه رانده شوند.
وی گفت که باید برای حیات خویش آرمان‌های رهبران بزرگ اسلامی را محقق ساخته و اندیشه‌های آنان را سرلوحه‌ی زندگی خویش قرار دهیم.
شهید بلخی شخصیتی الهام‌بخش بود
"تقی دلسوز" از جوانان فرهنگی ولایت هرات نیز طی سخنانی گفت که شهید بلخی شخصیتی الهام‌بخش بودند.
وی گفت که علامه بلخی رهبری را نه به عنوان یک وظیفه یا موقعیت سیاسی، بلکه رهبری را به عنوان سبک زندگی قبول کرده بودند.
دلسوز با تاکید بر اینکه در هر جامعه‌ای که زندگی می‌کنیم نقطه‌ی ختم و آغاز و آن جامعه به رهبری بر می‌گردد افزود که هر جامعه‌ای که دارای رهبر الهام‌بخش و خدمت‌گزار بوده به سوی روشنایی گام برداشته است.
وی تاکید کرد که از ویژگی‌های بارز شهید بلخی این بوده که همیشه راه‌گشایی برای افغانستان بود.
دلسوز گفت که سه چیز در اندیشه‌های شهید بلخی بود که وجود آن سه چیز در جامعه‌ی ما ضروری است.
تغییر، تاکید بر علم آموزی و اعتماد سه عنصری است که آقای دلسوز آن را عنوان کرد و افزود که همگان به دنبال تغییر در زندگی شخصی و اجتماعی خودشان هستند.
وی گفت که تاکید بر آموختن علم و دانش در اندیشه‌های شهید بلخی به وضوح دیده می‌شود چنان‌که ایشان حتی در زندان نیز دست از علم آموزی بر نداشتند.
دلسوز افزود که شهید بلخی به دنبال ایجاد حکومت تخصصی و شایسته سالاری بود، همانطوری که خودشان در تمام عرصه‌های زندگی‌شان به دنبال علم‌آموزی بودند.
این فعال فرهنگی در ادامه افزود که امروز اگر به جایی نمی‌رسیم به دلیل نبود اعتماد است زیرا که اعتماد می‌تواند همه چی را تغییر داده و دگرگون سازد.
علامه بلخی الگوی جهادی و مبارزاتی مجاهدین
در ادامه "احمدعلی غوردروازی" رهبر حزب الله افغانستان گفت که شعرهای جذاب و انقلابی علامه بلخی باعث تحریک افکار و اندیشه های مجاهدین می شد.
وی تاکید کرد که علامه بلخی الگوی جهادی و مبارزاتی مجاهدین در دوران انقلاب بود.
حجت الاسلام و المسلمین "جعفر توکلی" از علمای برجسته‌ی شهر هرات نیز طی سخنانی گفت که این گونه برنامه‌ها باعث می‌شود تا نگاه اجمالی به شخصیت این بزرگوار داشته باشیم و نتیجه‌ای بگیریم برای امروز خود.
وی نبود رهبری را به عنوان یکی از چالشهای مهم در حال حاضر عنوان کرد و افزود که ما هم رهبران واقعی را تجربه کردیم و هم رهبرنماها را و امروز نیز یکی از مشکلات جامعه‌ی ما بحث رهبری است.
توکلی افزود که یکی از دردهای شهید بلخی از عالم نماهای آن‌روز است و در اشعار خود بر شیخ‌های درباری بسیار می‌تازد. در موارد زیادی شهید بلخی عامل اختلاف را شیوخ و علمای درباری می‌داند.
مسوول دفتر آیت الله حکیم در هرات گفت که شهید بلخی در حوزه‌ی وحدت شیعه و سنی فعالیت‌های زیادی کرده و بخشی از سفرهای ایشان برای رفع اختلاف بین شیعه و سنی بوده است.
وی افزود: اولین عالم شیعه‌ای که جرات کرد و انحصار سخنرانی را در مسجد جامع هرات شکست، علامه بلخی بوده که سخن از وحدت شیعه و سنی گفت.
توکلی با تاکید بر اینکه شهید بلخی رهبر انقلاب اسلامی افغانستان یک عالم بود افزود: این حوزه‌ی توانایی‌ها و فعالیت‌های قشر علما را نباید فراموش کرد.
تقوا، علم و تخصص، تلاش و کوشش سه اصلی است که به گفته‌ی آقای توکلی در اندیشه‌های شهید بلخی به چشم ‌می‌خورد.
این عالم دینی و فعال فرهنگی اجتماعی در هرات همچنان گفت که شهید بلخی در هر سه حوزه سرآمد زمان خود و زمان حال است.
او خاطر نشان ساخت که حضرت آیت الله العظمی "مکارم شیرازی" فرمودند که پس از آنکه شهید بلخی از زندان آزاد شد، ملاقاتی با ایشان داشتم، از ایشان پرسیدم که در زندان چه می کردید، شهید بلخی فرمودند که قرآن می‌خواندم.
توکلی گفت: این جمله از شهید بلخی است که می‌فرماید" بیش از ده‌ها هزار بار در ۱۴ سال قرآن خواندم و هر باری که آیه‌ای را می‌خواندم معنا و مفهوم تازه‌ای از آن پیدا می‌کردم.
وی تاکید کرد که بحث دین محوری و محوریت قرآن در زندگی شهید بلخی کاملا روشن است.
او اذعان داشت که شهید برخی در قسمت علم آموزی نیز با وجود آنکه سخن‌ور خوبی بود، اما برای کسب علم خدمت شیخ طاهر قندهاری می‌رسید.
وی گفت که در آن زمان شهید بلخی حتی به توطئه‌های آمریکا اشاره می‌کند.
آقای توکلی در ادامه به بیان علل عقب ماندگی جامعه پرداخت و گفت که یکی از عوامل عقب ماندگی این است که در زمان جوانی تلاش زیادی می‌کنیم اما زمانی که به موقعیتی می‌رسیم، تغییر می‌کنیم.
وی در پایان گفت که یکی از اصول اساسی اندیشه شهید بلخی عزت و کرامت انسانهاست که امروزه این مساله را غرب و شرق هم شعار می‌دهند اما همه‌ی آن‌ها شعار است.

https://avapress.com/vdcdxj0fkyt0xj6.2a2y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما