تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۷ جوزا ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۴۸
کد مطلب : 144322
روند کابل و مبارزه جهانی علیه تروریزم

اشرف غنی؛ رئیس ‌جمهور در نشست بین‌المللی کابل که با اشتراک ۲۳ کشور از جمله ایران، پاکستان، امریکا و انگلیس و نمایندگانی از سازمان ملل، اتحادیه اروپا و ناتو برای بحث درباره صلح و امنیت افغانستان برگزار شده، گفت: برای آخرین بار از طالبان می ‌خواهد به روند صلح بپیوندند.

این نشست زیر عنوان "پروسه کابل" پس از چند روز مرگ‌بار، روز سه‌شنبه در کابل برگزار شد.

آقای غنی از "مساله طالبان" به عنوان یکی از محورهای اصلی این بحث یاد کرد و گفت که حاضر است با باز شدن دفتر نمایندگی طالبان در کابل و یا هر کشور دیگر در صورتی توافق کند که طالبان "واقعا" متعهد به توافق صلح با افغانستان باشد. او گفت که این آخرین شانس برای طالبان است و افزود "اگر طالبان آماده نباشند، ما نمی‌توانیم صلح کنیم."

آقای غنی با اشاره به حملات کابل و لندن گفت با آنکه فعالیت‌ های تروریستی در جهان افزایش یافته، مبارزه جهانی علیه تروریزم ناکافی بوده است و جهان آنگونه که لازم بود علیه تروریزم مبارزه نکرده است.

نشست روند کابل در حالی برگزار شد که افغانستان و جهان، ظرف یک هفته اخیر، شاهد خونین ترین رویدادهای تروریستی بودند. از کابل تا لندن و از هرات تا تهران، تروریست های تکفیری، خون ریختند و جنایت آفریدند.

در این میان، همانگونه که آقای غنی هم اشاره کرد، افغانستان همچنان در صف مقدم مبارزه با تروریزم بین المللی ایستاده و در این راه قربانی می دهد؛ اما جهان به مسؤولیت های واقعی خود در این امر، عمل نمی کند.

جهان از جمله امریکا و ناتو به خوبی می دانند که تروریزم تکفیری از کجا سرچشمه می گیرد و چه رژيم هایی از خاور میانه تا جنوب آسیا از تروریزم بین المللی حمایت های وسیع مالی و تسلیحاتی می کنند و نیروی انسانی آنها تأمین می نمایند.

عربستان سعودی و پاکستان در رأس رژیم های حامی تروریزم قرار دارند. وقتی وزیر دفاع رژيم سعودی رسما اعلام می کند که دامنه جنگ را به داخل ایران می کشانیم، این یعنی تروریزم مورد حمایت این رژيم، آشکارا در خدمت اهداف هژمونیک ریاض و تلاویو به منظور به آشوب کشاندن سرزمین های اسلامی و به خاک و خون کشیدن مسلمانان قرار دارد.

بعید به نظر می رسد که با توجه به نشانه های فراوانی که در زمینه حمایت همه جانبه عربستان سعودی از تروریزم وجود دارد، کسی در خصوص استفاده ریاض از تروریزم برای گسترش سلطه و نفوذ خود بر ملت های منطقه و تحقق اهداف و آمال رژيم اسراییل در کشورهای اسلامی، تردید داشته باشد.

وزیر دفاع سعودی وقتی می گوید که دامنه جنگ را به داخل مرزهای ایران می کشانیم، این پرسش به وجود می آید که ابزارهای رژٰيم آل سعودی برای تحقق این تهدید چیست؟ پاسخ کاملا روشن است: تروریست های تکفیری. و این همان چیزی است که عوامل حملات تروریستی اخیر در تهران را به خوبی، برملا می کند و نشان می دهد که چه دست هایی با چه انگیزه هایی در پشت این حملات قرار دارند.

سفر اخیر ترامپ به عربستان سعودی و اسراییل، مبدأ تاریخ موج جدید فعالیت های تروریستی در خاور میانه محسوب می شود که به رهبری عربستان سعودی و هم پیمانانش صورت می گیرد.

اقدامات تنبیهی رژيم ریاض علیه قطر تنها به این دلیل که قطر از حماس حمایت می کند و به تهران نزدیک است، بخش دیگری از سناریوی تروریزم تکفیری به رهبری ریاض و به تحریک و حمایت امریکا و اسراییل در منطقه و جهان اسلام محسوب می شود.

همین وضعیت، سال هاست که در مورد افغانستان نیز جریان دارد، با این تفاوت که در این مورد، نقش عربستان را پاکستان بر عهده دارد و امریکا با سکوت و تماشا، بر عملکرد پاکستان، مهر تأیید می زند.

با توجه به این مسایل، روند کابل اگر نتواند رهبری جبهه ضد تروریزم با محوریت امریکا و ناتو را به مسؤولیت پذیری در قبال وضعیت وخیم امنیتی و اعلام موضع صریح و بی پرده آنها در برابر رژيم های حامی تروریزم از خاور میانه تا جنوب آسیا، وادار سازد، هیچ نتیجه ای در پی نخواهد داشت و گره کور امنیت افغانستان همچنان ناگشوده باقی خواهد ماند.

روند کابل و هر روند دیگری که با موضوع صلح و امنیت بین المللی و مبارزه با تروریزم با محوریت افغانستان یا هر کشور دیگری برگزار می شود، باید در نهایت، به شکل گیری یک جبهه واقعی مبارزه با تروریزم تکفیری به رهبری عربستان سعودی و پاکستان، منتهی شود؛ در غیر آن، وضعیتی که سال هاست در افغانستان جریان دارد و اکنون در حادترین مرحله خود به سر می برد، به سرعت، در سراسر کشورهای جهان، گسترش پیدا خواهد کرد.

https://avapress.com/vdcdxo0fxyt0os6.2a2y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما