تاریخ انتشار :دوشنبه ۸ سرطان ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۵۵
کد مطلب : 113722
مهاجران تحصیل‌کرده سفیران فرهنگ و تمدن ایران
رئیس هیات مدیره انجمن حامی درباره تأثیر شگرف دستور امام خامنه ای بر زندگی افغانستانی‌‌ها و نیز ارتقای سطح خدمات ارائه شده به آنها اظهار داشت: اگر به دستور و فرمان راه‌گشای امام خامنه ای درباره تحصیل همه کودکان افغانستانی‌ در مکاتب ایرانی؛ توجه کنیم بی شک باید به سرمایه‌های عظیمی فکر کنیم که از این به بعد سفیران فرهنگ و تمدن ایرانی در خاک کشورشان خواهند شد.
به گزارش خبرگزاری آوا،تغییر قوانین و مصوبات دولت ایران و همکاری‌ سازمان های داخلی و بین‌المللی از جمله راهکارهایی برای رفع موانع آموزشی کودکان مهاجر است.
 به همت انجمن «حامی» نشستی با عنوان «هم اندیشی عدالت اجتماعی و آموزش کودکان پناهنده در ایران» در سالون ویژه مرکز همایش های برج میلاد تهران پایتخت ایران برگزار شد.
طی این نشست شماری از مسئولین و نمایندگان دستگاههای اجرایی از دولت، قوه قضائیه، مجلس، سازمان‌های مردم نهاد و بین‌المللی مرتبط با امور پناهندگان حضور داشتند.
بررسی ابعاد مختلف دستور امام خامنه ای، مبنی بر حق تحصیل همه کودکان افغانستانی‌ در مکاتب ایران صرف‌نظر از قانونی یا غیر قانونی بودن آنها و چگونگی اجرایی نمودن دستورات رهبری از اهداف جدی برگزاری این هم‌اندیشی بود و شرکت کنندگان در نشست به ارائه دیدگاه‌ها و نقطه نظرات خود پرداختند.
مهاجران تحصیل‌کرده سفیران فرهنگ و تمدن ایران
رئیس هیات مدیره انجمن حامی درباره تأثیر شگرف دستور امام خامنه ای بر زندگی افغانستانی‌‌ها و نیز ارتقای سطح خدمات ارائه شده به آنها اظهار داشت: اگر به دستور و فرمان راه‌گشای رهبر ایران درباره تحصیل همه کودکان افغانستانی‌ در مکاتب ایرانی؛ توجه کنیم بی شک باید به سرمایه‌های عظیمی فکر کنیم که از این به بعد سفیران فرهنگ و تمدن ایرانی در خاک کشورشان خواهند شد، که با کمترین هزینه؛ تلاش و حاشیه مبلّغ تمدن و فرهنگ ایرانی، اسلامی خواهند بود و قطعا بهبود زندگی افغانستانی‌‌های مقیم ایران انگیزه‌های والایی را برای بازگشت داوطلبانه و ادغام پایدارشان به کشورشان فراهم می‌کند.
به گزارش فارس، فاطمه اشرفی با اشاره به مشکلات کودکان افغانستانی‌ ادامه داد: از یک و نیم میلیون افغانستانی‌ دارای مدارک معتبر ۳۴۰ هزار نفر در سال تحصیلی گذشته در مکاتب دولتی مشغول به تحصیل بودند، با توجه به دستور اخیر رهبر ایران ؛ اگر تسهیلات همه جانبه برای همه کودکان لازم‌التعلیم و بازمانده از تحصیل افغانستانی در ایران فراهم شود؛ باید انتظار حضور جمعیتی حدود پانصد هزار نفر کودک افغانستانی‌ را در مکاتب ایران داشته باشیم که با توجه به تمام موانع ساختاری، اجتماعی‌، اداری و مالی با مشکلات و چالش های بزرگی روبرو است و ضرورت دارد تا همه جانبه و با همکاری گسترده انجام شود و زمینه دسترسی حداکثری کودکان مهاجر افغانستانی‌ به مدارس دولتی کشور فراهم شود.
آنچه مسلم است، ثبت نام این کودکان با مشکلاتی همراه خواهد بود که کارشناسان باارائه راه حل در جهت رفع این مشکلات قدم برداشتند.
راهکارهای ارائه شده توسط کارشناسان
راهکارهای ارائه شده کارشناسان در این نشست، آغازی برای رفع موانع و مشکلات تحصیل کودکان مهاجر که که در ذیل به مهم ترین این موارد اشاره می‌شود.
با توجه به اینکه بیش از ۵۰۰۰ دانش ‌آموز مهاجراز سال آینده در مکاتب ایران تحصیل خواهند کرد اگر برای هر دانش آموز مبلغی حدود ۵۰۰ هزار تومان در نظر بگیریم لازم است تا بخش خصوصی به کمک دولت بیایند و در آموزش کودکان مهاجر کمک کنند.
حضور مهاجرین در ایران ساماندهی شود و مهاجرین با قانونمند شدن حضور خود بتوانند از حقوق مهاجرین بهره‌مند شوند.
فنی و حرفه‌ای با آموزش‌های خود سطح زندگی مهاجران آینده معیشت آنان را سالم و موفق کند،
وزارت علوم با فارغ التحصیل نمودن ۱۷ هزار دانشجو که برخی از آن ها با اخذ درجه تخصص و فوق تخصص در سازندگی افغانستانی‌ نقش موثری داشتند، در حال حاضر ۱۲ هزار دانشجو خدمات آموزشی دریافت می‌کنند .
سازمان بهزیستی و تعدادی از سازمان‌های مردم نهاد، آموزش‌هایی در زمینه مهارت‌های زندگی به اتباع افغانستانی‌ داده‌اند.
وزارت بهداشت علاوه بر خدمات عمومی در اردوگاهها و مهمان شهرها آموزش هایی برای ارتقای سلامتی و صحت پناهندگان ارائه دهد.
آموزش و معارف از سال ۸۰ تاکنون ۲۹۵۷۶۸۲ نفر از اتباع افغانستانی‌ و عراقی در مکاتب ایران مشغول به تحصیل بودند و این آمار در سال آینده افزایش خواهد یافت که لازم است این وزارت خانه تمهیدات جدیدی بیاندشد.
صندوقی برای جذب اعتبارات و کمک‌های دولتی و غیر دولتی
«محمد رضا واعظ مهدوی» معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی ایران و رئیس موسسه گفتمان اجتماعی مسلمانان به جمع‌بندی محورهای نشست پرداخت و به منظور تسریع در اجرایی شدن فرمان رهبرایران، پیشنهاداتی را ارائه کرد که به شرح ذیل است.
دستور امام خامنه ای با همت آقای «اسفنانی» از طریق مجلس ایران مورد پیگیری جدی قرار گیرد .
یک هیأت پنج نفره متشکل از نمایندگان سازمان های دولتی و غیر دولتی اجرایی شدن طرح را پیگیری کنند.
صندوقی ایجاد شود تا به جذب اعتبارات و کمک‌های سازمان‌های بین‌المللی به منظور کمک مالی به دانش‌آموزان بی‌بضاعت برای ورود به مکتب بپردازد. چگونگی استفاده از این اعتبارات توسط هیاتی متشکل از سازمان‌های مردم نهاد تحت نظارت قرار گیرد.
سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی متعهد می‌شود تا به میزان جذب منابع بین‌المللی برای این موضوع، منابع لازم را به صندوق واریز نماید .
سازمان‌های مردم نهادی که مستقیما با اتباع در ارتباط هستند وظیفه شناسایی افراد بی‌بضاعت و فاقد توان مالی و معرفی آنها به صندوق اعتبارات را به عهده بگیرند تا هزینه تحصیل آنها از محل این صندوق تأمین شود.
https://avapress.com/vdcdxs0fxyt0f56.2a2y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما