تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۹ عقرب ۱۳۹۳ ساعت ۱۸:۳۹
کد مطلب : 102526
برگزاری همایش
همایشی تحت عنوان 'ارتقای ظرفیت معارف و اشتراک مردم در شورای مکاتب' امروز در ولایت قندوز با حضور مقام‌های محلی و مشاور وزارت معارف برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری آوا، به گفته مسوولان، این همایش به هدف فراخواندن مردم و شهروندان این ولایت برای همکاری بیشتر با معارف و مسئولین معارف راه اندازی شده است.
حمیدالله حاتم؛ مشاور وزارت معارف کشور گفت: همه ما باید مکاتب را باید ملکیت خود دانسته و از آن نگهداری کنیم.

وی افزود: والدین شاگردان باید به شکل دوامدار در شوراهای مکاتب اشتراک داشته باشند و بایستی فرهنگ معارف دوستی، در بین همگان نهادینه شود.
وزارت معارف برای بهبود وضع آموزشی، ساخت مکاتب جدید، بازسازی ساختمان‌های مکاتب تخریب شده، بازگشائی مکاتب بسته شده و حمایت از مکاتب فعال، شوراهایی را زیر نام " شوراهايی حمایت از مکاتب" در ولایات مختلف کشور ایجاد کرده است.
هدف از ایجاد این شوراها، شریک ساختن مردم در روند آموزش و پرورش، حمایت از مکاتب در ولایات و ولسوالی‌های مربوطه و نظارت مردم بر روند آموزش وپرورش خوانده شده است.

به گفته مقامات، براساس این برنامه که دراوایل سال ۲۰۰۷ میلادی طرح شد، تاکنون نزدیک به ده هزار از این نوع شوراها در نقاط مختلف افغانستان تشکیل و ده‌ها مکتب بازگشایی و بازسازی شده است.

مشاور وزارت معارف در مراسم امروز در قندوز گفت که قندوز یگانه ولایتی است که دروازه های تمامی مکاتب آن در سال جاری به روی دانش آموزان باز بوده است.

همچنین غلام سخی بغلانی؛ سرپرست مقام ولایت قندوز طی سخنانی بیان کرد: علم یگانه سرمایه ای است که تا ابد با انسان باقی می ماند و هیچ وقت کهنه نمی شود.

وی مردم را به همکاری با معارف فراخواند و گفت: باید همه ما با معارف همکاری و از آن حمایت نماییم چرا که تنها به وسیله علم و دانش می‌توانیم کشور خود را آباد بکنیم.

سرپرست مقام ولایت قندوز افزود: در ولایت قندوز ۵۰۰ مکتب فعالیت دارد که خوشبختانه در سال جاری دروازه تمامی این مکاتب به روی شاگردان اعم از ذکور و اناث باز بوده است.

دراین مراسم محمد ظاهر نظم؛ رئیس معارف قندوز اظهار داشت: بیش از ۳۰۰ هزار شاگرد در ولایت قندوز مصروف تعلیم و تربیت هستند که نیرویی قوی در بخش تحکیم ثبات و انکشاف کشور به حساب میآید.

گفتنی است که همه ساله در برخی نقاط ناامن کشور به دلیل تهدیدات امنیتی مکاتب بر روی شاگردان معارف بسته می‌باشد و کودکان این مناطق از نعمت سواد محروم می‌شوند.
https://avapress.com/vdcdxx0f9yt0zk6.2a2y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما