تاریخ انتشار :شنبه ۱ قوس ۱۳۹۳ ساعت ۲۱:۵۲
کد مطلب : 102625
رئیس اداره انجینری مبارزه با مواد انفجاری وزارت داخله:

ناامنی های اخیر محصول جنگ استخباراتی برخی از کشورهای همسایه است

ناامنی های اخیر محصول جنگ استخباراتی برخی از کشورهای همسایه است

ما انتخابات ریاست جمهوری را با موفقیت پشت سر گذراندیم و حکومت وحدت ملی را به میان آوردیم، لذا تروریست ها و حامیان آنها تحمل این را ندارند، به همین دلیل است که اخیراً حملات انتحاری و انفجاری در کشور افزایش یافته است.
این مطلب را مل پاسوال محمد انور پیغام، رئیس اداره انجینری مبارزه با مواد انفجاری وزارت داخله کشور در مصاحبه اختصاصی به خبرگزاری آوا، بیان کرد.
ریاست انجینری مبارزه با مواد انفجاری در سال ۱۳۸۹ در قالب وزارت امور داخله ایجاد شده است و در بخش های خنثی سازی مواد انفجاری و ماین های باقی مانده از جنگ های قدیم در کشور فعالیت می کند.
مل پاسوال محمد انور، در مورد ناامنی های اخیر در کشور گفت: تروریزیم جهانی هیچ وقت نمی خواهد که منطقه آرام باشد. بخصوص افغانستان که در شاهراه ارتباطی اروپا با آسیای میانه و جنوب آسیا قرار دارد. لذا تروریست ها تلاش می کنند به هر طریق ممکن اوضاع و شرایط امنیتی را مختل و نا آرام ساخته و عملات خود را انجام دهند.
محمد انور پیغام می گوید که ناامنی های اخیر محصول جنگ استخباراتی برخی از کشور های همسایه است و حکومت کوشش دارد تا این جنگ را مهار سازد، و اوضاع کشور را به حالت عادی برگرداند.
وی همچنان اضافه کرد، نیروهای پولیس همیشه برای تامین امنیت در کشور خون شان را در کف دست گرفته شبانه روز کار می کنند و اگر مردم ملکی نیز با ما همکار باشد ما می توانیم امنیت را تامین کنیم.
آقای پیغام اضافه کرد، نیروهای امنیتی کشور بین خود همکاری خوبی دارند، که این همکاری باعث دستگیر مخالفین در شهر کابل و دیگر ولایات شده است.
وی خاطر نشان ساخت، تروریست از راه های مختلف برای انجام دادن کار های شان اقدام می کنند، و نیروهای امنیتی همیشه کوشش دارند، که از این اقدام ها جلوگیری کنند.
وی در اخیر افزود، بعضی از افراد در داخل دولت هم هستند که با تروریست ها همکاری دارند، که این افراد بزودترین فرصت دستگیر و معرفی خواهند شد.
وی افزود: ما در قسمت پاکسازی ماین های باقی مانده از جنگ های قدیم یک تعداد افسران پولیس را در مدت ۱۳هفته در بخش پاکسازی و ۸ هفته در بخش آی دی دی آموزش می دهیم.
آقای پیغام گفت، این ریاست یک مکتب را زیر نظر وزارت داخله در کشور ایجاد کرده، که در این مکتب اساتید داخلی و خارجی در بخش مواد انفجاری افسران پولیس را تدریس می کند.
وی اضافه کرد، افسران پولیس که از این مکتب فارغ می شوند، در قومندانی های ولایت در کشور به کار موظف می شوند، و در بخش پاکسازی ماین ها فعالیت می کنند، که بیش از ۴۱ نوع مواد کیمیاوی در ساختار آنها استفاده شده است.
رئیس اداره انجینری مواد انفجاریه وزات داخله اضافه کرد، تیم های ماین پاکی در تمام ولایت افغانستان زیر نظر این ریاست فعالیت دارند و در ولایت های نورستان و وردک، به نسبت مشکلات در انتقال پرسونل، فعالیت زیادی نداریم.
آقای پیغام افزود: تمام قومندانی های ولایات کشور دارای یک تیم ماین پاکی هستند، که این تیم متشکل از سه فرد است که یکی از آنان متخصص بخش ماین تعبیه شده یا باقی مانده از جنگ های قدیم می باشد.
آمارهای ثبت شده نشان میدهد که در سال ۲۰۱۲ تلفات ناشی از انفجار ماین ماهانه ۳۲ نفر بوده اما در سال ۲۰۱۳ میانگین تلفات نزدیک به چهل نفر رسیده است .
این در حالی است که به گفته جنرال ظاهر عظیمی، سخنگوی وزارت دفاع، ۸۵ درصد تلفات اردوی ملی در سیزده سال گذشته بر اثر انفجار ماین‌های کارگزاری شده توسط مخالفان دولت بوده است.
به باور کارشناسان، انتقال مسئولیت‌های امنیتی به نیروهای داخلی، کوتاهی نیروهای خارجی در تجهیز نیروهای امنیتی افغانستان به سلاح‌ها و تجهیزات مناسب و همچنین آموزش‌دهی نامناسب به نیروهای امنیتی افغانستان از جمله عوامل افزایش تلفات نیروهای ارتش ملی می‌باشد.
بر اساس آمارها، تنها ۲۵ درصد اراضی کشور پاک سازی نشده است که تا پایان سال ۲۰۲۳ تمام کشور از وجود ماین پاک خواهد شد.

منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا) - کابل
https://avapress.com/vdcdxx0fkyt0z96.2a2y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما