تاریخ انتشار :جمعه ۲۳ دلو ۱۳۹۴ ساعت ۲۱:۲۱
کد مطلب : 122605
جایگاه افغانستان در ائتلاف ضد داعش
جاوید فیصل؛ معاون سخنگوی ریاست اجرایی می گوید که با کسب عضویت ائتلاف امریکایی ضد داعش توسط افغانستان، برای ریشه کن کردن این گروه، اقدامات جدی تری خواهد شد.

او خاطرنشان کرد که نیروهای خارجی در این اواخر خیلی از سران داعش را در ننگرهار هدف قرار داده و این حملات نیروهای خارجی به گروه داعش ادامه خواهد داشت.

وزارت امور داخله نیز رقم حضور افراد داعش در افغانستان را اندک می خواند و مبارزه با این گروه را دشوار نمی داند.

نجیب دانش؛ معاون سخنگوی وزارت امور داخله می گوید که داعش با گروه طالبان، مردم افغانستان و نیروهای امنیتی درگیر است و از همین رو، این گروه به زودی نابود خواهد شد.

بر اساس برخی گزارش ها، حضور داعش در چهار ولایت افغانستان شامل ننگرهار، هلمند، فراه و غور دیده شده است.

کارشناسان مسایل امنیتی هم می گویند که مبارزه با داعش و سایر گروه های تروریستی در افغانستان، مأموریتی نیست که اصولا نیاز به مشارکت ده ها کشور خارجی داشته باشد.

آنگونه که نهادهای امنیتی کشور، ارزیابی می کنند، نفرات داعش در چند ولسوالی ولایت شرقی ننگرهار به اندازه ای نیستند که نیروهای امنیتی کشور برای سرکوب و انهدام کامل و سریع آنها نیاز به کمک های وسیع خارجی داشته باشند.

داعش نه در افغانستان ریشه دارد و نه افغانستان به لحاظ زمینه های فرهنگی و اجتماعی مستعد پذیرش ایدئولوژي و طرز فکر این گروه تروریستی است.

داعش یک گرایش انحرافی از اسلام است و اصولا نسبتی با دین و ایمان و مبانی دینی و اعتقادی مردم افغانستان ندارد. به همین دلیل، مردم ننگرهار که به سبب داشتن مرز مشترک با پاکستان، مناطق آنها پذیرای اعضای داعش بوده است، هرگز با رویکردهای این گروه، احساس همذات پنداری نمی کنند و سیل آوارگی های ناشی از نفوذ داعش در ننگرهار هم ریشه در همین امر دارد.

با این حساب، به عقیده کارشناسان، این جای تعجب و تأمل دارد که افغانستان به دنبال چه جایگاهی در ائتلاف امریکایی ضد داعش است؛ ائتلافی که به عقیده منتقدان، شماری از اعضای اصلی و کلیدی آن، متهم به حمایت پنهان و آشکار از داعش و راه اندازی تجارت نفتی با آن گروه تروریستی هستند.

حتی اگر این اتهامات نیز وارد نباشد، کارنامه پرسش برانگیز و غیر قابل دفاع این ائتلاف در مبارزه با داعش در عراق و سوریه، برای کشوری مانند افغانستان باید کافی باشد که عضویت در آن، نه تنها هیچ دردی را دوا نمی کند؛ بلکه بالعکس، با ایجاد حساسیت برای اعضای داعش و حامیان خارجی آن، کشور ما را به هدفی مهم به منظور راه اندازی حملات تروریستی تبدیل می کند و این در صورتی که چیزی نیز از عضویت افغانستان در ائتلاف امریکایی ضد داعش، نصیب ما نشود، زیانی افزون تر از سود خواهد بود.

از سوی دیگر، به باور کارشناسان، چارچوب همکاری ائتلاف امریکایی ضد داعش با افغانستان نیز مشخص نیست. اگر هدف از این عضویت، تنها تشدید حملات امریکا علیه داعش باشد، این اقدام می بایست در چارچوب پیمان های راهبردی و امنیتی که میان کابل و واشنگتن منعقد شده، صورت بگیرد؛ نه لزوما در قالب عضویت افغانستان در ائتلاف ضد داعش.

این به ویژه از این حیث اهمیت دارد که کشورهایی در ائتلاف امریکایی ضد داعش، عضویت دارند که به باور منتقدان، در ناامنی های ده ها سال اخیر افغانستان به صورت مستقیم یا غیر مستقیم دست داشته اند و اکنون نیز متهم به حمایت های وسیع و همه جانبه از گروه های تروریستی و تکفیری از جمله داعش هستند.

به این ترتیب، عضویت کشور در چنین ائتلافی نیازمند رایزنی های وسیع ملی دست کم در سطح مشارکت دو قوای اجراییه و مقننه است تا بر اساس آن، حدود و ثغور مشارکت اعضای ائتلاف یادشده به بهانه سرکوب داعش در افغانستان، کاملا روشن و مشخص باشد و به این ترتیب، هیچ گونه بهانه ای برای حضور و دخالت نظامی رژیم های حامی تروریزم در کشور ما زیر نام مبارزه با داعش فراهم نشود.

https://avapress.com/vdcdzx0fkyt0x96.2a2y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما