تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۹ دلو ۱۳۹۳ ساعت ۲۰:۱۹
کد مطلب : 107144
شبکه خط آهن افغانستان به زودی به داوطلبی سپرده می شود
مسوولین اداره خط آهن افغانستان می گویند که در حدود یک هزار و ۳ صد کیلو متر خط اصلی و دو هزار کیلومتر خط فرعی میان کشورهای همسایه، پلان شبکه خط آهن تنظیم شده است و به زودی به داو طلبی سپرده خواهد شد.
عبد الباری صدیقی؛ رییس زیربنای اداره خط آهن به خبرگزاری آوا گفت که خط آهن افغانستان به صورت حلقوی اعمار می گردد که کشور ما را با پنج کشور همسایه وصل می کند، علاوه بر آن سمت جنوب و شمال افغانستان را نیز به هم وصل می سازد.
صدیقی در پاسخ به اینکه اعمار خط آهن با حدود متذکره چه مدت زمان را در بر خواهد گرفت؟ گفت: خط آهن منابع مالی گزاف لازم دارد که به آسانی این منابع قابل تامین نیست.
به گفته او زمان معین برای اعمار خط آهن در کشور مانند افغانستان که از نظر بودجه تقریباً ۹۰ در صد به کمک های خارجی وابسته است قابل پیش بینی نیست.
به گفت او هر زمانیکه دولت افغانستان بتواند این منابع را تامین کند، پروژه های خط آهن تکمیل خواهد شد.
رییس زیر بنای خط آهن افغانستان در پاسخ به اینکه هزینه تکمیلی خط آهن افغانستان چه مقدار پیش بینی شده است؟ گفت: هزینه ساختمان خط آهن افغانستان بستگی به شرایط منطقه ای دارد.
به گفته او مناطق صاف و هموار هزینه ای کمتری در حدود یک عشاریه ۷ میلیون دالر لازم دارد در حالیکه مناطق کوهستانی نظر به اینکه چه مقدار ساختمان های انجنیری مانند پلچکها و تونل ها را لازم دارد، تبعاً هزینه بالا می رود.
او با بیان اینکه مصارف شبکه خط آهن به صورت تخمینی دقیق نخواهد بود افزود: هزینه تکمیلی خط آهن پس از مطالعات تخنیکی و اقتصادی پروژه ها معلوم خواهد شد.

صدیقی درعین حال گفت: نظر به تجربه های قبلی و حدود که کار شده است، هزینه ابتدایی از ۱ عشاریه ۳ ملیون دالر شروع می شود و به تدریج بالا می رود.
صدیقی در خصوص اشتراک کنندگان در پروژه های خط آهن گفت: کشورهای همسایه علاقه مند است که در پروژه های ساخت خط آهن افغانستان سهم بیگرند و ما هم ازسکتورهای خصوصی تمام کشورهای همسایه دعوت کرده ایم تا در داو طلبی ها اشتراک کنند.
او همچنان گفت: زمانیکه از طرف افغانستان آغاز کار پروژه های خط آهن اعلام شود، کشورهای همسایه می توانند به صورت آزادانه اشتراک کنند و به رقابت بپردازند.

صدیقی در رابطه با منفعت اقتصادی و اجتماعی خط آهن افغانستان گفت: افغانستان از نقطه نظر ترانزیتی در یک موقعیت حساس قرار دارد و از لحاظ جغرافیای در منطقه مهم واقع شده است.
به گفته وی افغانستان محل تقاطع کشورهای جنوب آسیا، آسیایی مرکزی، شرق آسیا و خاورمیانه می باشد و این موقعیت حساس سبب شده است که اگر این کشور از نقطه نظر ترانزیتی سیستم ترانسپوروتی فعال داشته باشد در آینده منفعت اقتصادی فراوان نه تنها برای افغانستان بلکه برای کشورهای منطقه خواهد داشت.

به گفته صدیقی صدور محصولات زراعتی افغانستان نیز از طریق خط آهن سهولت هایی را برای انتقال فراهم کرده و نظر به اینکه افغانستان یک کشور نسبتاً زراعتی است منافع زیاد را به دنبال خواهد داشت.
به باور صدیقی پروژه خط آهن افغانستان علاوه برمنافع در ازمدت آن، درکوتاه مدت زمینه کار را برای مردم فراهم می کند.
به گفته او در مجموع نقش خط آهن از نظر اقتصادی و کاریابی بسیار مهم و حیاتی است به خصوص برای مردم افغانستان که از بیکاری و عدم اشتغال زیاد رنج می برند.
صدیقی در پایان گفت: اعمار شبکه خط آهن برای مردم ولایات و ولسوالی های که از آنجا عبور می کند منافع ویژه ای دارد.
https://avapress.com/vdceef8zejh87zi.b9bj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما