تاریخ انتشار :سه شنبه ۴ عقرب ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۵۷
کد مطلب : 132641
دومین سمینار علمی تخصصی «مهاجرت» چالشها و فرصتها درکابل برگزار شد

دومین سمینار علمی تخصصی «مهاجرت» فرصتها و چالشها، امروز سه شنبه از سوی وزارت عودت کنندگان و مهاجرین، با حضور مقامات بلند پایه حکومتی، وکلای مردم در شورای ملی و اساتید دانشگاه در کابل برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری آوا، «سید حسین عالمی بلخی» وزیر مهاجرین و عودت کنندگان کشور هدف از برگزاری این سمینار را بررسی چالشها فرا راه مهاجرت و فرصتهای موجود عنوان کرد.
به گفته آقای بلخی هرچند افزایش مهاجرت ها در افغانستان چالشهای زیادی را درعرصه های مختلف سیاسی، اجتماعی و اقتصادی بوجود آورده است، اما مهاجرت در بسیاری از کشورها یک پدیده ی اثر گذار بوده و سبب رشد و توسعه شده است.
به عقیده این مقام مسوول، مهاجرین درحقیقت سرمایه های هستند که با اندوخته های علمی و تجربه های لازم، زمینه رشد و توسعه را در کشور خود فراهم می کنند.
او، با بیان اینکه امروز در افغانستان نه تنها خانواده ها بلکه مغزهای متفکر و اثرگذار در شکوفای مملکت از کشور فرار می کند افزود: این چالش زمانی به فرصت تبدیل می شود که دولت تماس مستقیم با مهاجرین داشته و از اندوخته های علمی شان برای کشور استفاده کند.
آقای بلخی با ابراز اینکه در سال جاری حدود شش صد هزار مهاجر داوطلب به وطن بر گشته است افزود: دولت خواستار این است که تمام مهاجرین به وطن بازگردد و کشور خود را آباد کنند.
بلخی از بیجا شدگان داخلی نیز ابراز نگرانی کرده گفت: در حال حاضر حدود بیش از یک میلیون تن بیجا شدگان داخلی وجود دارد و این وظیفه دولت است که به مشکلات آنان رسیدگی کند.
همچنین «انجنیر محمد خان» معاون اول ریاست اجرایی در این نشست گفت: عمده ترین عامل مهاجرت در افغانستان دراین اواخر جنگ تحمیلی از سوی ظالمان بوده که لحظه‌ی مردم افغانستان را آرام نمی گذارند.
محمد خان با تاکید بر اینکه در سمینار دو روزه باید عوامل اصلی مهاجرتها بررسی شود افزود: بررسی های علمی و تخصصی در ارتباط با مهاجرت می تواند راه بیرون رفت از چالشها را هموار ساخته و فرصتها را بوجود بیاورد.
معاون اول ریاست اجرایی حکومت وحدت ملی، جنگ و نا امنی را از عوامل عمده‌ی مهاجرت ها در افغانستان عنوان کرد و افزود: دولت وظیفه دارد تا دست ظالمان و تجاوزگران را از کشور کوتاه کند تا حس وطن دوستی مردم زنده و از مهاجرت های اجباری دست بردارند.
از سوی هم «محمد محقق» معاون دوم ریاست اجرایی گفت: از منظر دین اسلام، به مهاجرت های اختیاری تاکید شده است و آیات روایات زیادی در این زمینه وجود دارد که مومنین را به هجرت و دوری از وطن تشویق کرده است.
آقای محقق در این زمینه به حدیثی از حضرت امام علی(ع) اشاره کردو گفت: آن حضرت پنج فایده را در مهاجرتهای اختیاری بیان می کند آنجا که گفت: مهاجرت غم انسان را بر طرف می کند، کسب معشیت کرده و فایده به دست می آورد، علم می آموزد، با صحبت نیکان رو برور می شود وهمچنین تجربه جهانی کسب می کند.
به گفته محقق امروز متاسفانه مهاجرت به یک پدیده ی تلخی در جهان تبدیل شده است و افغانستان طی چهار دهه با سیل از مهاجرت های اجباری رو برو بوده است که باعث نگرانی زیادی مردم گردیده است.
به گفته آقای محقق؛ بیش از پنج میلیون مهاجر افغانی تنها در ایران و پاکستان است که اگر قرارباشد آنان به وطن بازگردد باید زمینه برگشت شان فراهم شود و در این میان تنها چیز که ما اختیار آن را داریم این است که این چالش را به فرصت تبدیل کنیم و از مهاجرین برای آبادی وطن و رشد و توسعه اقتصادی استفاده کنیم.
همچنین در بخش از این مراسم پیام داکتر «عبد الله عبد الله» رئیس اجرایی حکومت وحدت ملی نیز قرائت شد.
آقای عبدالله در پیام خود یاد آور شده است که مهاجرت هرچند پدیده چالش بر انگیز است، اما پیامدهای خوبی نیز دارد، زیرا درطول تاریخ مهاجرت ها بوده که ملت ها را ساخته است.
همچنان آقای عبدالله گفته است، نفس حرکت و سیر و سیاحت در زمین از نظر قرآن کریم تایید شده است و همواره سبب تحول و رشد آفرینی در جامعه بشری بوده است.
عبدالله تاکید کرده است، یکی از پیامدهای منفی مهاجرت درافغانستان این بوده است که طی سالهای متمادی نسلهای جدیدی درکشورهای خارجی بوجود آمده است که از واقعیت های کشور خود بی خبر است، اما پیامد مثبت آن کسب علم و دانش و به کارگیری آن برای آبادی کشور است که از آن می توان به یک فرصت تعبیر کرد.

https://avapress.com/vdceew8zzjh8xpi.b9bj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما