تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۳ قوس ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۴۴
کد مطلب : 154773
هیچ دستوری برای صدور "سند تثبیت هویت" به جای "تذکره" از کابل ابلاغ نشده/ نمایندگی مهاجرین از هر سازوکار قانونی برای تسهیل امور حمایت می‌کند

اتشه امور مهاجرین سفارت جمهوری اسلامی افغانستان در تهران در گفتگویی با خبرنگار آوا، می گوید که گویا قرار است به جای صدور "تذکره"، به "متقاضیان پاسپورت"، "سند تثبیت هویت" اعطا شده و با توجه به آن، برای آن ها پاسپورت ماشین خوان صادر گردد؛ اما به گفته سید ابراهیم حجازی، تاکنون هیچ دستوری مبنی بر چنین تغییری از کابل به تهران ابلاغ نشده است.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا) از تهران، با پایان مهلت ویزای تیم های سیار توزیع تذکره در تهران و مشهد، این دو تیم برای دریافت ویزای جدید عازم شهر هرات شده اند. همزمان با آن، مسئولین سفارت افغانستان در تهران می گویند که قرار است طرح جدیدی به جای توزیع تذکره، در زمینه تثبیت هویت مهاجرین افغانستانی عملی گردد که بر اساس آن، به جای صدور تذکره، یک سند یا کد تثبیت هویت صادر شود، اما هنوز هیچ دستور و طرزالعملی در این راستا به تهران نرسیده است. اما توقف صدور تذکره در مشهد و زمزمه هایی برای توقف این روند در تهران، برخی نگرانی ها را برای مهاجرین به دنبال داشته است؛ هرچند مسئولین

سفارت افغانستان در تهران می گویند تا آمدن دستور جدید، با برگشت تیم سیار، روند توزیع تذکره را ادامه خواهند داد.

سید ابراهیم حجازی، اتشه امور مهاجرین سفارت افغانستان در تهران که با خبرنگار آوا گفتگو می کرد، به بررسی روند سه الی چهارماهه توزیع تذکره و پاسپورت پرداخت و برخی چالش ها و مشکلات در این روند را عنوان کرد.

به گفته وی، ادارات حکومتی در راستای تحقق تعهدات حکومت وحدت ملی، به دنبال تسریع هرچه بیشتر روند صدور و تعویض پاسپورت های دست‌نویس به پاسپورت های ماشین خوان است. اما گزارش هایی مبنی بر جایگزینی سند تثبیت هویت به جای تذکره تابعیت منتشر شده است.

حجازی خاطرنشان کرد: "البته صدور پاسپورت بر مبنای سندی غیر از تذکره در مغایرت با ماده چهاردهم قانون پاسپورت قرار دارد که برای عملی شدن چنین موضوعی، به نظر می رسد این ماده قانون پاسپورت باید به وسیله مصوبه پارلمان یا فرمان تقنینی مقام عالی ریاست جمهوری تعدیل گردد و هیچ سند هویتی نمی تواند هم‌تراز با تذکره محسوب شده و مشکلات بیشتری را حل نماید و از نظر اهمیت نمی تواند جایگزین تذکره گردد".

هرچند وی تصریح کرد که نمایندگی امور مهاجرین و عودت کنندگان سفارت کبرای ج.ا.افغانستان در تهران در راستای اجرای پالیسی های دولت و منافع اتباع مصمم بوده و از هر ساز و کار قانونی که بتواند منجر به تسهیل، تسریع و حل مشکلات بیشتر مهاجرین گردد، حمایت می نماید.

تثبیت هویت، صدور و توزیع تذکره بر اساس یک تفاهمنامه سه جانبه صورت گرفته است/ کار تیم های سیار با ۳ ماه تأخیر آغاز شد
اتشه امورمهاجرین سفارت افغانستان در تهران گفت که داشتن تذکره

تابعیت یکی از حقوق هر شهروند چه در داخل و چه در خارج یک کشور است که صدور و اعطای آن از سوی مراجع ذیربط چون اداره ثبت احوال نفوس و نمایندگی های سیاسی و کنسولی انجام می شود.

وی افزود: "باتوجه به اهمیت این موضوع، ضرورت تثبیت هویت اتباع افغانستان در خارج و در راستای تعمیل تعویض پاسپورت های دست‌نویس به پاسپورت های ماشین خوان، تفاهمنامه همکاری و فعالیت مشترک در عرصه تثبیت هویت، صدور و توزیع تذکره برای اتباع افغانستان مقیم کشورهای حوزه خلیج، ایران و پاکستان بین وزارت های محترم امورخارجه، امورمهاجرین و عودت کنندگان و اداره مرکزی ثبت احوال نفوس افغانستان امضاء شد که بر مبنای آن سه تیم سیار در حوزه ایران در شهرهای تهران، مشهد و زاهدان مستقر می شدند".

سید ابراهیم حجازی خاطرنشان کرد که قرار بود این تفاهمنامه از اول جوزا/ خرداد تا اول قوس/آذر ۱۳۹۶ به اجرا درآید، اما متأسفانه عدم هماهنگی بین ادارات ذیربط در داخل و مشکلات دریافت ویزای اعضای تیم های سیار، آغاز کار را با سه ماه تأخیر مواجه ساخت و امکانات اعزام و استقرار تیم سیار در زاهدان نیز میسر نشد.

وی ادامه داد که بر اساس ماده پنجم این تفاهمنامه، اتشه های مهاجرین و معاونین آن ها شامل تیم های کاری سیار می باشند و از ابتدای فعالیت این تیم ها، یک نفر از نمایندگی های امورمهاجرین و یک تن از بخش کنسولی تحت ریاست رئیس نمایندگی سیاسی با آنان همکار بوده اند.

این دیپلمات سفارت جمهوری اسلامی افغانستان در تهران گفت: "نمایندگی امور مهاجرین و عودت کنندگان در تهران به عنوان یکی از اعضای این تیم کاری از آغاز فعالیت این تیم حمایت نموده و با توجه به اهمیت موضوع بر ادامه و تمدید این روند تأکید می نماید. فعالیت این تیم ها باعث کاهش فوق العاده هزینه های اقتصادی و زمانی برای دریافت تذکره و رفع کننده بسیاری از مشکلات مهاجرین شده است".

شاهد بروز مشکلاتی در اجرای برنامه صدور تذکره برای مسئولین

و مراجعین بوده ایم
سید ابراهیم حجازی در عین حال خاطرنشان ساخت، با توجه به این که این اولین تجربه نمایندگی های سیاسی و کنسولی در این زمینه محسوب می شود، شاهد بروز مشکلاتی در اجرای این برنامه برای مسئولین و مراجعین بوده ایم، اما به مرور زمان این معضلات کاهش و روند صدور تذکره تسریع یافته است.

وی این مشکلات در اجرای روند صدور تذکره و پاسپورت های ماشین خوان را چنین برشمرد: "حجم بالای مراجعین و متقاضیان؛ فقدان اطلاعات کافی متقاضیان، نبود فضای کاری مناسب و در نتیجه عدم ارائه خدمات سریع و با کیفیت؛ محدودیت وسایل و تجهیزات دفتری، عدم پالیسی و پلان میان مدت و طویل مدت و شناخت نیازهای اساسی، عدم پیش بینی بودجه مورد نیاز تیم و یا تیم های سیار و سایر مصارف برای اجرای پروسه، کمبود نیروی انسانی، منوط کردن صدور تذکره به دریافت پاسپورت ماشین خوان، عدم ارائه خدمات صدور تذکره المثنی و الصاق عکس از جانب تیم سیار، فقدان خدمات ترجمه تذکره و عدم صدور تذکره برای افراد بالای ۴۰ سال، موانع و مشکلاتی بود که روند صدور و توزیع تذکره را با کندی مواجه می ساخت".

اما با آن هم، به گفته حجازی، در طول این مدت کوتاه بیش از ۶۰۰۰ مهاجر توانسته اند از سفارت افغانستان در تهران تذکره تابعیت دریافت نموده و بیش از ۱۰ هزار تن نیز تذکره های شان را مورد تأیید قرار دهند. در عین حال، برای حدود ۳۰۰۰ تن نیز پاسپورت ماشین خوان صادر شده است.

وی افزود، در این بین، بسیاری از افراد که دارای مدارک کافی بوده اند، حتی در یک الی دو روز توانسته اند تذکره شان را دریافت نمایند که این موضوع در بسیاری از کشورها ناممکن است.

https://avapress.com/vdcefe8zxjh8nfi.b9bj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

من باخانم خودتزکره داریم وترجمه ب انگلیسی شده است میتونم مدرک حاصل کنم؟؟؟