تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۰ جدی ۱۳۹۰ ساعت ۲۰:۰۱
کد مطلب : 34927
سمینار علمی و تحقیقی ساحات باستان‌شناسی در کابل برگزار شد
افغانستان کشوری کهن‌سال، با تاریخ و با فرهنگ دیرینه دوره‌های تمدنی گوناگونی را پشت سر گذاشته و در هر گوشه و کنار این سرزمین تاریخی زیر بناهای تاریخی در زیر توطئه خاک نشانه‌های از فرهنگ تمدن مردم قدیم ما دفن است.
آکادمی علوم افغانستان، معاونت بخش علوم بشری مرکز بین‌المللی تحقیقات کوشانی و مرکز باستان‌شناسی کشور، سمینار علمی و تحقیقی را درباره ساحات باستانی مس عینک لوگر و شیوه‌های انتقال آثار در یک محل فرهنگی روز سه‌شنبه در کابل برگزار کرد.
این نشست علمی و تحقیقی در تالار هوتل کابل سبز شهر کابل، تحت عنوان ارزش‌های تاریخی، فرهنگی به مشابه والاترین داشته‌های ملی و تاریخی یک ملت، انگیزه‌های تحرک و ترقی برگزار شد.
اشتراک‌کنندگان این سمینار مقامات وزارت اطلاعات و فرهنگ، وزارت معادن، اساتید دانشگاه و شهرداری کابل بودند.
در این نشست سر محقق عبدالباری راشد رییس آکادمی علوم افغانستان، پیام حامد کرزی رییس جمهور کشور را به خوانش گرفت.
در پیام رییس جمهور آمده است: افغانستان کشوری کهن‌سال، با تاریخ و با فرهنگ دیرینه دوره‌های تمدنی گوناگونی را پشت سر گذاشته و در هر گوشه و کنار این سرزمین تاریخی زیر بناهای تاریخی در زیر توطئه خاک نشانه‌های از فرهنگ تمدن مردم قدیم ما دفن است.
در متن این پیام آمده است: همه ساله با کوشش باستان‌شناسان افغان و خارجی‌ها بر ساحات باستانی افزوده می‌شود، در معدن مس عینک در ولسوالی خروار ولایت لوگر آثار فراوان تاریخی وجود دارد که مورد توجه باستان‌شناسان و کاوش‌گران این رشته قرار گرفته و آثار گران‌بهایی از این ساحات باستانی به دست آمده است.
در پیام رئیس جمهور آمده است، مرکز تحقیقات آکادمی علوم، سزاوار تحکیم است که پیرامون چگونگی آثار باستانی این ساحات و راهبردهای علمی و تاریخی کار نماید. امیدواریم مباحث این سمینار در پیرامون موضع منطقه کارآمد بوده و نتایج مثمر از آن به دست آید.
با این حال معاون فرهنگی شهردار کابل گفت: باستان‌شناسی افغانستان در ساحه باستانی مس عینک لوگر آثار مختلف دوره بودایی را در طی سال روان کشف نموده، آثار متذکره شامل، ساختمان‌های معابد، مجسمه‌ها، اعضای بدن مجسمه‌های گلی، نفوس دیواری، آثار جویی و غیره که در جنب این آثار است کشف نموده است.
وی افزود: چیز‌های کشف شده از محلی بنام تپه شامار است، مغاره مکشفه در عقب ستودیه مرکزی گردیده است، مغازه مکشوفه در عقب ستودیه مرکزی قرار داشته که بر اثر گذشت زمان و ریزش باران، سقف آن تخریب گردیده است.
او گفت: بنا بر تحقیقاتی که در این ساحه صورت گرفته مغاره‌های متذکره با مغاره‌های مرکز ولسوالی یکاولنگ ولایت بامیان قابل مقایسه بوده و هم‌چنان می‌توانیم این مغازه‌ها را با مغاره‌های فیل‌خانه ولایت ننگرهار، ولسوالی کوهستان ولایت سر پل و مغاره‌های تخت رستم ولایت سنگان مقایسه کرد که در زمان بودایی‌ها کندن‌کاری شده و تا دوره اسلامی و حتی تا امروز مورد استفاده می‌باشد.
وی خاطر نشان ساخت: جلوگیری از قاچاق باستانی افغانستان وظیفه تمام ملت افغانستان است. از وزارت اطلاعات و فرهنگ و آکادمی علوم توقع می‌رود تا در راستای کشف و نگهداری آثار باستانی کشور تلاش نمایند.
منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا) - کابل
https://avapress.com/vdcefo8x.jh8ewi9bbj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما