تاریخ انتشار :شنبه ۵ سرطان ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۵۷
کد مطلب : 127953
برگزاری مراسم شب قدر (نوزدهم) در کابل
مراسم شب قدر نوزدهم، در مساجد و تکایای شهرکابل، با حضور هزاران تن مسلمان شب زنده دار برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری آوا، مسجد جامع حوزه علمیه خاتم النبیین(ص) امسال متفاوت تر از سالهای گذشته شاهد حضور گسترده ی جوانان و نوجوانان اعم از طبقه ذکور و اناث دراین شب بود.

شب زنده داران و قدر نشینان با اعمال مخصوص و مشترک شبهای قدر، مانند صد رکعت نماز، دعای جوشن کبیر، قرآن بر سر گرفتن، سخنرانی و طرح بیان موضوعات علمی و سایر اعمال عبادی با عشق و احساس بندگی به درگاه حق، شب را به صبح آوردند.

ازطرفی هم شب نوزدهم رمضان، مصادف با شب ضربت خوردن اولین پیشوای شیعیان جهان، امیرمومنان حضرت علی(ع) است که شب زنده داران، افزون بر دعا و نیایش، این شب را با اشک و ناله درعزای امامش سپری کردند.

حضرت آیت الله ساجدی استاد حوزه علمیه کابل، که دراین مراسم در مسجد حضرت خاتم النبیین(ص) صحبت می کرد، گفت: در این شب بهترین فرزندان آدم، نمونه ی علم و تقوی و پرهیزکاری، مجسمه عدالت و شجاعت، به دست شقی ترین اولاد آدم (ابن ملجم مرادی) ضربت می خورد.

به گفته این عالم دینی، شب نوزدهم رمضان حادثه ی درعالم امکان اتفاق افتاد که بر اثر آن نه تنها مظهر انسانیت و کمال و مجسمه عدالت تقوی حضرت علی(ع) به شهادت رسید، بلکه قلب میلیونها انسان عدالت خواه جهان را تا ابد جریحه دار و ملیونها مسلمان را در حقیقت یتیم و بی پدرکرد.

به گفته آیت آلله ساجدی، در شب نوزدهم رمضان شمشیر زهرآلود به فرق انسان کاملی فرود آمد که به گفته قرآن "صالح المومنین" و یگانه حافظ رسول خدا(ص) و عامل موثر پیشرفت و توسعه اسلام در روی زمین بود.

به گفته وی، خداوند در قرآن کریم به پیامبرش خطاب می کند، حافظ و نگهدار تو خداوند، ملائکه و صالح المومنین است.

به باور آقای ساجدی، اکثر قریب به اتفاق مفسرین به این عقیده هستند که مراد از صالح المومنین وجود نازنین حضرت علی(ع) می باشد.

وی، همچنان اظهار داشت: خدا میداند که ایمان و استواری حضرت علی(ع) برای همه ی بشریت تا روز قیامت درس است، زیرا وقتی که ضربت شمشیر زهرالود به فرق علی اصابت می کند، نه تنها از درد ناله نمی کند بلکه فریاد می زند "فزت و رب الکعبه" قسم به پروردگار کعبه که رستگار شدم.

به گفته ساجدی، علی کسی است که بر مرگ خنده می زند و شهادت در راه خدا را رستگاری و مایه افتخار اولاد آدم میداند.
درهمین حال مراسمی مشابهی در مسجد جامع محمدیه غرب کابل با حضور گسترده ی شب زنده داران مومن برگزار شد.

حجت الاسلام و المسلمین سید باقر واعظی امام مسجد و مسوول بخش علما و ائمه مساجد مرکز فرهنگی اجتماعی تبیان که دراین محفل با شکوه صحبت می کرد گفت: شب قدر شب رستگاری و بخشیدن گناهان بندگان مخلص خداوند است.

به گفته ی این عالم دینی، اگر کسی درشب قدر بخشیده نشود، خیر در او نیست و در زندگی انسان بدبختی خواهد بود.

واعظی در ادامه اظهار داشت: خداوند از لطف و کرم خود، راه های زیاد و وسیله های مختلفی برای بخشیدن بندگان خود قرار داده است که یکی از آنها لیالی مبارکه قدر است.

به گفته واعظی، آنچه در روایات آمده است این است که اگر انسان شب قدر را درک کند و با تمام شرایط بر آن عمل نماید، تمام گناهان گذشته او بخشیده می شود و در زمره صالحان قرار می گیرد.

او از تمام مسلمانان افغانستان به خصوص جوانان و نوجوانان خواست که شبهای را که احتمال بودن شب قدر درآن بسیار قوی است مانند شب نوزدهم، بیست و یکم و بیست سوم را زنده بدارند و برای خود، مردم و ملت خود دعا کنند.

لازم به ذکر است که شب قدر پیشینه به اندازه عمر بشر دارد، اما در اسلام پس از تشریع روزه برای مسلمانان، شب قدر در ماه مبارک رمضان قرار داده شد.

به همین مناسبت مراسم شبهای قدر، همه ساله به صورت عموم، از سوی مسلمانان جهان در ماه مبارک رمضان گرامی داشته می شود و به عنوان یک مراسم عبادی استثنایی درطول سال از آن استقبال می گردد.
https://avapress.com/vdcenf8zxjh8woi.b9bj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما