تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۶ جدی ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۵۷
کد مطلب : 156456
آغاز به کار نشست مجالس کشورهای اسلامی در تهران/ روحانی: برای حل چالش های جهان اسلام، نگاه ما باید به درون باشد، نه به بیرون!

سیزدهمین نشست مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی با حضور دکتر حسن روحانی، رییس جمهوری و دکتر علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی ایران و همچنین هیأت هایی از مجالس ۴۶ کشور اسلامی به شمول افغانستان در تهران آغاز به کار کرد. در این نشست محمد قریشی نیاس، رییس مجلس نمایندگان کشور آفریقایی سنگال به عنوان دبیرکل جدید اتحادیه مجالس کشورهای اسلامی برگزیده شد.
به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا) از تهران، این در حالی است که پیش از برگزاری نشست اصلی، نشست های کمیته های مختلف اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی، از رو شنبه ۲۳ تا روز دوشنبه ۲۵ جدی برگزار شد و به خصوص در مورد بیانیه پایانی سیزدهمین کنفرانس مجالس بحث و گفتگو کردند.
قرار بود هیأت شورای ملی افغانستان به ریاست عبدالرئوف ابراهیمی، رییس مجلس نمایندگان در این نشست شرکت کند، اما گفته می شود که سفر وی و برخی از اعضای مجلس نمایندگان به خاطر مباحث بودجه لغو شده است. سه عضو مجلس نمایندگان و رییس بخش بین الملل دارلانشای این مجلس از روز یک شنبه و چهار عضو مجلس سنا به شمول محمد طیب عطا، منشی این مجلس از امروز سه شنبه در کنفرانس مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی حضور دارند.

انتقال ریاست کنفرانس مجالس کشورهای اسلامی از مالی به ایران
در این نشست، رییس مجلس نمایندگان کشور آفریقایی مالی و رییس دوازدهمین کنفرانس مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی، ریاست این کنفرانس را به دکتر علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی ایران تحویل داد.
وی در سخنانی گفت که مسأله فلسطین و بیت المقدس اساسی ترین موضوع این اجلاس است و این مسأله به خصوص پس از این که رییس جمهور امریکا تصمیم گرفت پایتخت خود را به شهر قدس منتقل کند، از اهمیت بیشتری برخوردار است.
رییس مجلس نمایندگان مالی خاطرنشان کرد، کارهایی که از سوی کشورهای اسلامی در زمینه فلسطین و قدس صورت گرفت، کافی نیست و جامعه بین الملل و به خصوص کشورهای اسلامی باید تلاش بیشتری انجام دهند تا این که ما به یک کشور مستقل فلسطینی برسیم و اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی باید همکاری های بیشتری در این زمینه داشته باشند.
به دنبال آن، دکتر علی لاریجانی، رییس سیزدهمین کنفرانس مجالس کشورهای اسلامی در سخنانی گفت که این اجلاس و همچنین اتحادیه مجالس کشورهای اسلامی، محورهای مختلفی را برای همکاری کشورها مورد توجه قرار داده که سازوکارها برای همکاری های اقتصادی میان کشورهای اسلامی، حقوق بشر اسلامی، حضور زنان و همچنین مسأله قدس است که یک کمیته دائمی برای آن وجود دارد.
وی ابراز امیدواری کرد که سیزدهمین کنفرانس مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی، اهداف مورد نظر خود را جلو ببرد.

روحانی: برای حل چالش های جهان اسلام نگاه ما باید به درون باشد، نه به بیرون!
پس از این مقدمات، دکتر حسن روحانی، رییس جمهور ایران در سخنانی در افتتاح سیزدهمین نشست مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی گفت: در شرایط حساس کنونی جهان اسلام، حل مشکلات در گرو مشارکت واقعی مردم در امور جاری کشورهاست و در این زمینه نمی توانیم نقش ارزشمند مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی را در تقویت وحدت، اخوت اسلامی و تبادل تجربه ها میان اعضا نادیده بگیریم.
به گفته روحانی، امروز جهان اسلام با چالش های متعددی روبروست؛ تلاش قدرت های خارجی برای سلطه در امور داخلی مسلمان ها و دست اندازی به منابع خداداد آن ها، فقر و مشکلات اقتصادی و اجتماعی، توسعه نیافتگی و اختلافات میان کشورهای اسلامی، نمونه هایی از این معضلات و چالش هاست.
وی خاطرنشان کرد که راه مقابله با این چالش ها، نگاه و توسل به قدرت های خارجی نیست، بلکه تجربه تاریخ معاصر کشورهای اسلامی به ما آموخته که این قدرت ها صرفا به فکر منافع خود، آن هم با هزینه دیگران است.
رییس جمهور ایران تصریح کرد که توسل این قدرت ها به اقدامات اقتصادی و نظامی و یا تهدید به استفاده از نیروهای نظامی، فروش تسلیحات مرگبار به کشورهای مختلف منجر به کشتار، تخریب و مسابقه تسلیحاتی بین کشورها می شود. از سوی دیگر، قدرت های بزرگ به دنبال ایجاد تفرقه و اختلاف میان امت اسلامی برای حفظ سلطه طلبی و برتری جویی هستند.
وی تأکید کرد که برای حل چالش های جهان اسلام نگاه ما باید به درون باشد، نه به بیرون، باید با اتکا به ظرفیت ها و توانمندی های درونی، معضلات جوامع خود را از پیش رو برداریم؛ نه این که چشم امید به دیگران داشته باشیم تا آن ها حلال مشکلات ما باشند.
آقای روحانی خاطرنشان کرد که اگر روابط بین الملل بر اساس تعامل سالم و حقوق بین الملل شکل بگیرد، بسیاری از معضلات جهان از بین می رود، زیرا مشکل از آنجام آغاز می شود که برخی کشورها تمایلی برای تعامل سازنده ندارند، بلکه نگاه آن ها نسبت به دیگر کشورها، نگاهی از بالا به پایین و روابط به نفع خودشان است.
وی خطاب به نمایندگان مجالس کشورهای اسلامی تصریح کرد: باید اختلاف ها را کنار بگذاریم و با بهره گیری از منابع داخلی، وابستگی به دیگران را کاهش داده و در جهت بالندگی و توسعه جهان اسلام حرکت کنیم.
از سوی دیگر، رییس جمهور ایران در مورد راه های داشتن یک منطقه آرام و روابط صلح آمیز در بین کشورهای اسلامی گفت: هیچ کشوری وقتی در کشمکش های خارجی گرفتار است، نمی تواند به توسعه داخلی اهتمام ورزد.
به گفته وی، هیچ کشور نمی تواند مشکلات داخلی خود را از طریق لشکرکشی های داخلی حل کند و برنامه های توسعه خود را همزمان با بمباران و کشتار ملت های همسایه پیش ببرد.
دکتر روحانی در مورد فعالیت اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی خاطرنشان کرد: ارتباط میان مجالس کشورهای اسلامی باید شکل نهادینه تری به خود بگیرد تا نمایندگان مسلمان بتوانند در به صورت منظم و دوامدار کمیسیون های تخصصی را با همتایان خود برگزار کرده و به گفتگو و حل مشکلات بپردازند.
وی تأکید کرد که امروز کشورهای اسلامی بیش از هر زمانی دیگر، نیاز به توجه و استقرار مردم سالاری در کشورهای خود دارند؛ جهان غرب گمان می کند که میان اسلام خواهی و مردم سالاری نسبتی وجود ندارد و به همین بهانه استعمار را به کشورهای اسلامی تحمیل کند، اما ما به عنوان مسلمان باید میراث عظیم فقهی، شرعی و تاریخی خود را پاس بداریم.

روحانی: تصمیم امریکا برای انتقال سفارت به قدس، مسلمانان را متحدتر کرد
رییس جمهور ایران در عین حال در مورد مسأله فلسطین و بیت المقدس، این مسأله را مهمترین علت اصلی بی ثباتی خاورمیانه دانست و خاطرنشان کرد که بحران در فلسطین نتیجه تداوم حمایت امریکا از رژیم صهیونیستی و محروم ماندن مردم فلسطین از حق خود برای داشتن یک کشور مستقل فلسطینی است.
وی موضع رییس جمهور امریکا در مورد انتقال سفارت آن کشور به قدس شریف نادرست و نقض آشکار قطع نامه های سازمان ملل خواند که حتی از سوی همپیمانان غربی آمریکا مورد انتقاد قرار گرفته است.
روحانی تصریح کرد که این موضع امریکا مسلمانان را متحدتر کرده و تلاش و اعتراض مسلمانان تا زمان پس گرفته شدن این تصمیم دونالد ترامپ ادامه خواهد یافت.
وی خاطرنشان کرد که پس از بحران هایی که در کشورهای خاورمیانه به وجود آمد، اکنون مسأله فلسطین بار دیگر جایگاه اصلی خود را بازیافته و رژیم صهیونیستی نسبت به این مسأله عصبانی نیست.
رییس جمهوری ایران تأکید کرد که توطئه جدید علیه فلسسطین تاکنون برای بانیان آن نتیجه معکوس داشته است و اطمینان دارد که ملت اسلام مومضوع قدس را به عنوان قبله اول مسلمانان هرگز فراموش نخواهند کرد.

https://avapress.com/vdcenp8zpjh8nei.b9bj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما