تاریخ انتشار :يکشنبه ۹ سنبله ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۲۹
کد مطلب : 97865
گلایه‌های رهنورد زریاب از کم‌توجهی دولت به وضعیت فرهنگی غزنی
فرهنگیان کشور، کارهای فرهنگی انجام شده در غزنی را ناچیز می خوانند و حکومت مرکزی و وزیر اطلاعات و فرهنگ را به بی توجهی و کم‌کاری در این زمینه متهم می‎کنند.
به گزارش خبرگزاری آوا، این فرهنگیان معرفی غزنی را به عنوان مرکز فرهنگی جهان اسلام درسال ۲۰۱۳ میلادی رویداد بزرگ فرهنگی در تاریخ افغانستان دانسته می گویند که به بهانه این رویداد، بایستی کارهای فرهنگی ماندگاری در این ولایت انجام می‌شد.
غزنی از سوی سازمان فرهنگی – علمی آی سیسکو در سال ۲۰۱۳ میلادی به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام معرفی شد.
این مناسبت طی دو مراسم افتتاحیه و اختتامیه در بهار و خزان سال ۱۳۹۲ با اشتراک نماینده آی سیسکو و شماری از میهمانان داخلی و خارجی در شهر غزنی پیگیری شد.
رهنورد زریاب، نویسنده و فعال فرهنگی نامـور کشور به خبرگزاری آوا گفت: آنچه که برای غزنی انجام شده است، ناچیز است و در شأن این ولایت نمی باشد.
زریاب افزود : "با معرفی غزنی به عنوان پایتخت فرهنگی کشورهای اسلامی یک زمینه بسیار خوب پیش آمده بود که این ولایت را از نظر فرهنگی یک تکان می‌داد و به جهان معرفی می‌نمود، اما هیچ یک از این کارها صورت نگرفت."
این چهره فرهنگی کشور دولت مرکزی و شخص وزیر اطلاعات و فرهنگ کشور را به بی توجهی در خصوص غزنی متهم کرد و گفت:"در مورد غزنی قسما خواست دولت نبود و قسما وزیر اطلاعات و فرهنگ علاقه نداشت، ما در غزنی به کسانی ضرورت داشتیم که با علاقه مندی و دلبستگی کار می کردند."
به باور زریاب، تمام کم کاری هایی که در غزنی صورت گرفته دولت مرکزی مسوول آن است، نه حکومت محلی غزنی.
زریاب می‌گوید:" برای پروژه های سال ۲۰۱۳ غزنی بودجه اختصاصی در نظر گرفته شده بود، اما والی غزنی بخاطر نبود بودجه مجبور شد؛ تا به بازرگانان مراجعه نماید.
این فعال فرهنگی کشور از کمیته برگزاری مراسم ۲۰۱۳ غزنی که در راس آن وزیر اطلاعات و فرهنگ کشور قرار داشت گلایه نمود و گفت که وی به عنوان یک فعال فرهنگی تا زمان برگزاری مراسم رسمی ۲۰۱۳ برای پیشبرد امور فرهنگی دعوت نشده و اگر هم خود وی مراجعه می‌کرد، ممکن بود او را راه ندهند.
آقای زریاب که خود اهل غزنی است و به گفته خودش به اهل غزنی بودنش افتخار می‌کند از وضعیت فعلی فرهنگی غزنی اظهار نگرانی می‌کند.
وی کتابخانه ها، دانشگاه ها، موزیم و مجلات چاپی را نماد فعالیت های فرهنگی دانست و گفت: از فرهنگیان مقیم غزنی شنیده است که سالهاست دروازه موزیم غزنی بسته است، دانشگاه غزنی نو تاسیس است و بازدهی ندارد، روزنامه سنایی به هفته نامه تبدیل شده است و در کتابخانه های غزنی تنها مضامین مکتب فروخته می‌شود.
https://avapress.com/vdcenv8o.jh8fpi9bbj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما