تاریخ انتشار :جمعه ۶ سنبله ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۳۰
کد مطلب : 115794
قطار دیپلماتیک وین در راه تهران
حسن تاجیک؛ سفیر ایران در اتریش گفته است که هانس فیشر؛ رئیس جمهور اتریش در راس هیاتی ۲۰۰ نفری از شخصیت‌ های سیاسی، اقتصادی، تجاری، علمی و دانشگاهی و فرهنگی این کشور به تهران سفر خواهد کرد.

دیدار رسمی رئیس جمهور اتریش از ایران اولین دیدار رئیس یک دولت اروپایی از ایران در ۱۱ سال گذشته است.

به گفته سفیر ایران در وین، سفر رئیس جمهور اتریش به تهران برای نیمه دوم ماه سنبله برنامه ‌ریزی شده است.

او را در سفر به تهران علاوه بر وزیر خارجه، معاون صدر اعظم (که همزمان وزیر علوم، تحقیقات و اقتصاد است)، رئیس اتاق بازرگانی، مقام های علمی و دانشگاهی و جمع کثیری از نمایندگان شرکت‌ها و صاحبان صنایع اتریشی همراهی خواهند کرد.

حجم مبادلات تجاری ایران و اتریش در ۶ ماهه اول سال‌ جاری میلادی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل حدود ۴۴ درصد رشد داشته است.

با این حساب، کارشناسان روابط بین الدول می گویند که این سفر از جنبه های مختلفی حایز اهمیت فراوانی برای دوطرف رابطه و همچنین طرف های دیگری است که بی صبرانه منتظر اند تا یخ های روابط دیپلماتیک با تهران به سرعت آب شود و آنها بتوانند هرچه سریع تر روابط سیاسی خود در عالی ترین سطوح را با ایران بازسازی کنند.

یکی از مهم ترین جنبه های اهمیت این سفر رییس جمهوری اتریش و هیات بزرگ همراه او به تهران، سود و ثمر این سفر برای روابط دو جانبه میان دو کشور است.

اتریش در طول مذاکرات اتمی میان و قدرت های جهانی، یکی از اصلی ترین میزبان های این مذاکرات بود؛ بنابراین، نقش سازنده این کشور در تسهیل روابط ایران با جهان و بالعکس و زمینه سازی برای دیدارهای دیپلماتیک طرف های مذاکره کننده، بسیار چشمگیر بوده است.

با این حساب، بسیار طبیعی و قابل انتظار است که رییس دولت این کشور، نخستین مقام عالی رتبه اروپایی در سطح رییس جمهور یک کشور غربی باشد که به ایران سفر می کند و این سفر از این نظر می تواند یکبار دیگر بر نقش تسهیل کننده اتریش در برقراری ارتباطات دیپلماتیک میان تهران و غرب و پیشگام شدن این کشور در این زمینه، تاکید کند.

رشد کم سابقه حجم مبادلات تجاری اتریش با ایران و همچنین ترکیب هیاتی که قرار است آقای هانس فیشر را در این سفر همراهی کند نیز حاکی از آن است که دولت اتریش، صرف نظر از تبعات و بازخوردهای سیاسی و دیپلماتیک این سفر، از منظر اقتصادی نیز به رابطه با ایران، اهمیت فوق العاده ای قایل است.

این امر، به ویژه در شرایطی که کشورهای مهم اروپایی برای حضور مؤثر در بازار پررونق اقتصاد و تجارت و سرمایه گذاری در ایران، به رقابت می پردازند از حساسیت بسیار بالایی برخوردار است.

اتریشی ها با توجه به نقش مثبت و غالبا بی طرفانه ای که هم در زمان وضع تحریم های ناعادلانه اقتصادی بر ایران ایفا کردند و هم پس از آن، در جریان مذاکرات هسته ای به این نقش ادامه داده و آن را تقویت کردند، به خوبی می دانند که از جایگاه قابل قبولی در نگاه دولتمردان و مردم ایران برخوردار اند و اعتمادی که در سایه این نقش سازنده، میان دوطرف شکل گرفته، به آنها امکان می دهد که جایگاه شایسته و مورد نظر خود را در عرصه اقتصاد و تجارت و سرمایه گذاری در بازار ایران نیز به دست آورند.

برای ایرانی ها هم این سفر از اهمیت بالایی برخوردار است.

این اهمیت درست همانند مواردی که برای طرف اتریشی برشمرده شد، برای ایرانی ها نیز وجود دارد؛ از آب شدن یخ های روابط وسیع و در سطوح عالی دیپلماتیک با غرب پس از ۱۱ سال انجماد و انسداد تا بهره های اقتصادی و تجاری و سرمایه گذاری این امر.

لازم به ذکر نیست که مهم ترین هدف ایرانی ها از مذاکرات هسته ای و توافق اتمی با غرب، بهره های اقتصادی ناشی از این اقدام بود و این چیزی است که یکی از اصلی ترین مسیرهای دستیابی به آن، برقراری روابط وسیع سیاسی با قدرت های غربی و کشورهای اروپایی است.







https://avapress.com/vdceon8zejh8zfi.b9bj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما