تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۱ حوت ۱۳۹۳ ساعت ۰۰:۰۱
کد مطلب : 107766
اندیشمندان افغانستان باید نسبت به اندیشه های علامه بلخی احساس مسئولیت داشته باشند
فعال فرهنگی افغانستانی گفت: پدران ما هر چه بودند کار خود را کرده اند و امروز وظیفه ما و شما دانشجویان و جوانان است که کار خود را بدرستی انجام دهیم چرا که امروز با دانستن اندیشه های شهید بلخی مسئولیت ما سنگین تر شده و می شود.

به گزارش خبرگزاری آوا، محمدسرور مولایی عصر امروز در همایش گرامیداشت مقام علامه شهید سید اسماعیل بلخی که در سالن آمفي‌تئاتر دانشگاه مفید قم برگزار شد با اشاره به رشادت‌های مردم افغانستان در طول تاریخ گفت: اگر نپذیریم که آزادگی مردم آفغانستان در برابر استکبار خارجی وجود داشته است اشتباه بزرگی کرده‌ایم.

وی اضافه کرد: در جمهوری اسلامی ایران افراد بسیاری از کشور افغانستان پناهنده هستند و با توجه به مشکلاتی که برای مهاجران وجود دارد این افراد به خوبی فهمیده اند که باید حرکت‌ها و تشکل‌های فرهنگی علمی را تقویت کنند.

استاد ادبیات دانشگاه تهران با بیان اینکه مردم ایران در سال‌های اخیر نگاه متفاوتی نسبت به مردم افغانستان پیدا کرده‌اند تصریح کرد: حضور شخصیت‌های علمی، فرهنگی و تاریخی در میان مردم افغانستان یکی از علت‌هایی است که سبب شده مردم ایران نگاه خود را تغییر داده و اعتبار شخصیتی برای مردم کشورمان قائل شوند.

وی با اشاره به درگیری‌های مردم غیور افغانستان با دشمن خارجی خاطرنشان کرد: بیشترین جوانان افغانستان نسبت به پیشینه فرهنگ افغانستان اطلاع درستی ندارند در صورتی که پیشینه کشورمان می‌تواند حرکت‌های گسترده آینده را تقویت و آگاهی مردم را نسبت به حقیقت جامعه خود افزایش دهند.

مولایی با تاکید بر اینکه نوع فعالیت در دوران‌های مجاهدت متفاوت و جهاد قلم کمتر از جهاد نظامی نیست اظهار داشت: ابعاد این موضوع به خوبی باید برای جوانان امروز افغانستان مشخص شود تا بتوانند با مطالعه پیشینه افغانستان به اندیشه‌های شخصیت‌های دینی کشور دسترسی پیدا کرده و در ارتباط با آن‌ها بیاندیشند.

استاد ادبیات دانشگاه تهران عنوان کرد: افراد بسیاری با جهاد خود برای گسترش فرهنگ افغانستان تلاش کرده‌اند اما این فرهنگ باید تشریح و دوباره بررسی شود.

این فعال فرهنگی افغانستانی با اشاره به اینکه اگر نسبت به آموزه‌های حقیقی مردم کشورمان آگاهی خاصی نداشته باشیم در فکرمان آرمان‌های افغانستان پرورش داده نمی‌شود و اکنون که سال‌های زیادی از آزادی شهید بلخی از زندان می‌گذرد و باید گفت که افرادی همچون این شخصیت برجسته در زندان حرف خود را تغییر نداده و در مقابل شکنجه‌ها ایستاگی کردند.

وی یادآور شد: مردم افغانستان ارادت بسیاری به شهید بلخی داشتند و آرمان‌های خود را به خوبی در این فرد می‌دیدند به همین علت به او نگاه ویژه‌ای داشتند و برای حمایت از او اقدامات گسترده‌ای انجام دادند که این نشان از روحیه دین‌داری و استکبارستیزی مردم افغانستان دارد.

مولایی ایجاد عدالت را یکی از اهداف مردم دانست و تصریح کرد: تا کنون جلسات مختلفی برای گرامیداشت این شخصیت برگزار شده است اما نباید از این مراسم ها سوء استفاده کرد زیرا علامه بلخی به تنهایی برابر استکبار خارجی ایستادگی نکرد بلکه در این راه یاران بسیاری در کنار این شخصیت برجسته بودند که باید از آن‌ها هم یاد کرد.

وی از متن اساس نامه حزب سیاسی اتحاد که علامه شهید بلخی از برجسته‌های آن حزب بود، یاد کرد و افزود: این حزب سیاسی که برای مبارزه با استبداد خارجی جنگید افراد بسیاری را در خود جمع‌آوری کرده بود و باید نسبت به جایگاه این افراد توجه داشته باشیم و مراسم های مختلفی برای آن‌ها برگزار کنیم.

مولایی با تاکید بر اینکه علامه بلخی فردی توانا بود مطرح کرد: این فرد دریایی از علم و بلاغت بود و با تاثیر کلام خود علوم مختلف را در عرصه‌های گوناگون به مردم ارائه می‌داد و افراد بسیاری در این راه به او کمک کردند.

استاد ادبیات دانشگاه تهران خاطر نشان ساخت: پدران ما هر چه بودند کار خود را کرده اند و امروز وظیفه ما و شما دانشجویان و جوانان است که کار خود را بدرستی انجام دهیم چرا که امروز با دانستن اندیشه های شهید بلخی مسئولیت ما سنگین تر شده و می شود.
https://avapress.com/vdcepf8zpjh87fi.b9bj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما