تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۷ حمل ۱۳۹۴ ساعت ۱۸:۵۷
کد مطلب : 109467
چند و چون قانون برگزاری مراسم عروسی‌
اخیراً مجلس سنا قانون برگزاری مراسم عروسی را به تصویب رساند، که بعضی ها از آن استقبال کرده و تعدادی هم از بعضی ماده های آن انتقاد کرده و آنرا مغایر با ارزشهایی دین مقدس اسلام می دانند.
عبدالظاهر داعی عالم دینی و استاد دانشگاه کابل در این مورد به آوا گفت: کسانیکه این قانون را وضع کرده اند، شاید نمی دانند که در شرایط و اقتصاد کنونی مردم افغانستان ۵۰۰ نفر مهمان آنهم در هوتل از توان مردم خارج است.
او افزود: قانون ذکر شده، فقط برای پسران وکلا و وزیر ها می باشد در حالی‌که یک جوان که تازه تحصیلات خود را تمام کرده باشد، آنهم در شرایط کنونی که بیکاری بیداد می کند و یا با حقوق حداکثر ۷ هزار افغانی حتی قادر نیست ۵۰ نفر را دعوت کند.
داعی افزود: قانون وضع شده از سوی مجلس سنا هم خوانی با دین مقدس اسلام ندارد، چون از نظر اسلام زمانیکه داماد عروس را خانه خود برد، فردایش تصمیم می گیرد که کسی را دعوت کند یا نکند، و پیشنهاد می کنم که اعضای مجلس سنا یک بار قانون اسلام را در مورد ازدواج مطالعه کند.
این در حالی است که اکثر جوانان با مصارف کنونی مراسم عروسی نمیتوانند به موقع ازدواج کنند، که از سبب همین رسم و عنعنات نا پسند دست به فساد های اخلاقی و تجاوزات جنسی می زنند.
داعی در این مورد گفت: عواقب عروسی ها با مصارف گزاف خطرناک می باشد، چون جوانهای که نمی توانند با مصارف فعلی ازدواج کنند اکثر دست به فساد اخلاقی، فرار از منزل، تجاوزات جنسی و یا عروسی های پنهانی می زنند که یک بحران بزرگ برای جامعه اسلامی محسوب می شود.
او افزود: از جانب دیگر بعد از سپری شدن عروسی، مرد مجبور است که برای ادای قروضی که در عروسی گرفته بود، به خارج از کشور مسافرت کند، که در اینصورت زوجین از زندگی مشترک شان هیچ لذت نمی برند.

فرهنگ‌سازی
از سوی دیگر سیف الله سیحون آگاه مسایل اقتصادی و استاد دانشگاه کابل به آوا گفت: بهتر است قبل از اینکه در مسایل اجتماعی و فرهنگی قانون وضع شود، یک فرهنگ سازی و آگاهی دهی توسط ارشاد و آگاهی عامه صورت بگیرد.
او افزود: از سوی دیگر با نظرداشت فقر و بیکاری این قانون هنوز هم برای مردم افغانستان یک رقم هنگفت بوده و با معیار های دینی و اخلاقی جامعه برابری نمی کند.
سیحون افزود: تا زمانیکه اقتصاد افغانستان در دست مافیای اقتصادی باشد، نمی تواند که اینطور قانون ها تطبیق کند، چون زورمندان که خود تابع قانون نیستند کوشش می کنند که تا مانع توشیح این قانون شوند.
او افزود: حال که این موضوع به قانون تبدیل شده است، تا زمانیکه توسط ارگان های اجرایوی تطبیق نشود و عملی نگردد، حیثیت و اقتدار قانونی زیر سوال می رود.
این در حالیست که اکثر جوانان می گویند در شرایط کنونی با توجه به درآمدی که داریم هرگز قادر به پرداخت مخارج عروسی نمی باشند، و فقط با پول های باد آورده می شود که عروسی کرد.
حیات الله عون دانشجوی دانشگاه کابل به آوا گفت: با توجه به فقر حاکم، بیکاری و نا امنی که روی اقتصاد تاثیر ناگوار از خود به جا گذاشته است، پوره کردن مخارج عروسی در حال حاضر برای اکثر جوانان کار دشوار می باشد.
او افزود: با وجود رسوم و عنعنات که نه جنبه دینی و نه اخلاقی دارد، قانونی را که مجلس سنا به تصویب رساند یک اشتباه می باشد چون قید ۵۰۰ نفر مهمان یک رقم درشت و بزرگ می باشد که از توان جوانان بیرون می باشد.
عون اضافه کرد: مجلس سنا باید یکبار دیگر روی این قانون کار کند، چون این قانون در شرایط فعلی که اکثر مردم زیر خط فقر می باشند، هنوز هم هیچ برابری با اقتصاد مردم نمی کند، و تنها سرمایه داران می توانند از پس آن برآیند.
عون تصریح کرد که رقابت های ناسالم و هم چشمی میان مردم سبب شده، که جوانان تا زمانی طولانی مجرد بمانند، و حتی در برخی موارد سبب فساد اخلاقی و مشکلات دیگری در خانواده ها و جامعه می شود.
پیش از این نیز جوانان در اکثریت نقاط افغانستان از بلند بودن مصارف مراسم عروسی شکایت داشته وگفته بودند که خانواده های عروس بار سنگین مخارج عروسی را روی شانه های شان میگذارد که انها نمیتوانند از عهده آن برآیند.
گفتنی است که در کابل، تالارهای عروسی پر زرق وبرق ‌ترین ساختمانهای این شهر به شمار می‌روند و میهمانی ‌های پرمصرف در این تالارها انتقاد عموم مردم را به دنبال داشته است، از سویی هم با وجود فقر حاکم در جامعه گزارش های وجود دارد که روزانه مقداری زیادی از غذای بازمانده همین هوتل ها به زباله دانی ها انداخته می شود.
باید اضافه کرد که بر اساس آمار های دریافتی روزانه ۷۰۰ کیلو گرام برنج از هوتل ها و تالار های عروسی به سطل های زباله انداخته می شود، که اگر هر کیلوگرام برنج ۵ نفر را کفایت کند، مقدار یاد شده حدود ۳۵۰۰ نفر را روزانه از گرسنگی بیرون می کشد.
منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا) - کابل
https://avapress.com/vdcepo8zfjh87ei.b9bj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما