تاریخ انتشار :شنبه ۲۵ قوس ۱۳۹۶ ساعت ۲۱:۴۰
کد مطلب : 154881
سفر کمیته پارلمانی دوستی افغانستان و ایران به تهران/ کلکانی: مشکلات مهاجرین در گفتگو با نمایندگان و مقام های ایرانی مطرح خواهد شد

کمیته پارلمانی دوستی افغانستان و ایران در مجلس نمایندگان که به تهران سفر کرده، بعد از ظهر امروز(شنبه ۲۵ قوس) با نمایندگان جامعه پناهنده و مهاجر افغانستان از اقشار و گروه های مختلف در مقر سفارت افغانستان در تهران دیدار و گفتگو کردند. این نمایندگان وعده دادند که در گفتگو با نمایندگان و مقام های جمهوری اسلامی ایران، این مشکلات را مطرح و مورد بررسی قرار دهند.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا) از تهران، محمدداوود کلکانی، محمد عبده، محمدسرور عثمانی فراهی، حبیب الرحمن افغان، شکریه عیسی خیل و زهرا توخی، شش عضو مجلس نمایندگان و از اعضای کمیته بین پارلمانی دوستی افغانستان و ایران هستند که امروز وارد تهران شده و در اولین دیدار، با نمایندگان جامعه مهاجرین گفتگو کردند.

کمیته پارلمانی دوستی افغانستان و ایران در دوره گذشته شورای ملی افغانستان ایجاد شده، اما پس از هفت سال، این اولین سفر کمیته افغانستان به تهران و اولین دیدار کمیته های پارلمانی دوستی دو کشور است که برگزار می شود. این سفر با دعوت کمیته پارلمانی دوستی افغانستان و ایران در مجلس شورای اسلامی ایران صورت گرفته و قرار است نمایندگان مجلس افغانستان دیدارها و گفتگوهایی با رییس و اعضای مجلس شورای اسلامی ایران و همچنین معاون ریاست جمهوری اسلامی ایران داشته باشند.

در دیدار و گفتگوی امروز، دکتر نصیراحمد نور، سفیر افغانستان در تهران ضمن استقبال از حضور نمایندگان مجلس، حاضرین در مجلس را نمایندگان اقشار مختلف نزدیک به سه میلیون مهاجر افغانستانی در ایران خواند که از شهرهای مختلف در مقر سفارت افغانستان در تهران گردهم آمده اند.

محمدداوود کلکانی، رییس کمیته بین پارلمانی دوستی افغانستان و ایران در مجلس نمایندگان کشور و همچنین رییس کمیسیون روابط بین المللی این مجلس در سخنانی گفت که پارلمان افغانستان به خصوص کمیسیون روابط بین الملل همواره تلاش کرده از حقوق شهروندان افغانستان به خصوص مهاجرین در کشورهای دور و نزدیک دفاع کرده و رسیدگی به وضعیت آن ها را تحت پوشش مسوولیت های خود قرار دهند.

وی خاطرنشان کرد، چندباری که همراه با سایر نمایندگان به جمهوری اسلامی ایران سفر کرده، به خاطر وضعیت مهاجرین بوده و توانسته اند در گفتگوهایی که انجام می دهند، برخی از مشکلات را رفع کنند؛ به عنوان مثال پیرامون اخراج مهاجرین، دولت ایران در نتیجه گفتگوهای پیشین آن ها، تخفیف قائل شد.

آقای کلکانی ادامه داد که بر پایه روابط دوستی بین دو کشور آمده اند تا پیرامون همه مسائلی که به نوعی دو کشور درگیر آن هستند، از وضعیت مهاجرین تا روابط اقتصادی و مبارزه علیه تروریسم، با همتایان ایرانی خود و سایر مقام های این کشور، دیدار و گفتگو نمایند.

وی پیرامون وضعیت کنونی افغانستان تصریح کرد که کشور فعلا در یک حالت جنگی به سر می برد، اما این جنگ، یک جنگ بین افغانی نبوده، بلکه یک جنگ منطقه ای و حتی جهانی است که از طرف برخی کشورها و سازمان های استخباراتی در منطقه و جهان بر ما تحمیل شده است؛ بر این اساس کشورهای همسایه، منطقه و جهان باید در این جنگ به دولت افغانستان کمک کنند.

رییس کمیته بین پارلمانی دوستی افغانستان و ایران در مجلس نمایندگان تصریح کرد که افغانستان سپر کشورهای منطقه و جهان در برابر کمونیزم و تروریزم بوده، اما منفعت آن را کشورهای منطقه و جهان برده اند.

پس از سخنان کوتاه این عضو مجلس نمایندگان کشور، نمایندگان جامعه مهاجرین عمده ترین مشکلات و پیشنهادهای خود را با نمایندگان مجلس مطرح کردند، البته به گفته نمایندگان مهاجرین، بسیاری از مشکلات و چالش های آن ها، با تلاش های گسترده سفیر افغانستان و همچنین سایر دیپلمات های کشور در ایران حل و فصل شده اند. این نمایندگان خواستار همکاری پارلمان برای اعطای صلاحیت های بیشتر به سفیر افغانستان در ایران و همچنین دیگر کشورهای مهاجرپذیر، برای رسیدگی بیشتر به امور شهروندان کشور گردید.

رفت و آمد مهاجرین از یک شهر به شهر دیگر، بالا بودن هزینه های ثبت نام و آموزش دانش آموزان و همچنین دانشجویان، هزینه های دریافت بیمه و این که تمام اعضای خانواده باید یکجا بیمه شوند و امکان بیمه شدن فرد فرد وجود ندارد، رفت و آمد مهاجرین میان افغانستان و ایران به خصوص کسانی که دارای اقامت هستند، بالا بودن قیمت برخی خدماتی که سفارت افغانستان به مهاجرین ارائه می دهد چون صدور گواهی تجرد، و همچنین طولانی و وقت گیر بودن پرداخت پول خدمات سفارت، رایگان نبودن صدور پاسپورت برای دانشجویان، محدود و کوچک بودن فضای ساختمان سفارت افغانستان در تهران، دریافت جواز برای برگزاری تجمعات و فعالیت های ورزشی، رفت و آمد ورزشکاران به خصوص ملی پوشان میان ایران و افغانستان، هزینه های بالای خدمات دفاتر کفالت اداره اموراتباع و مهاجرین خارجی ایران، محدودیت برای مساجد و نمازخانه های اهل سنت، اعزام مهاجرین واجب الحج به سفر بیت الله شریف و ادای مراسم حج، ظرفیت های پایین توزیع تذکره و... از جمله مهمترین مشکلات و چالش هایی بود که نمایندگان مهاجرین از اقشار مختلف به آن اشاره کردند.

محمدداوود کلکانی، عضو مجلس نمایندگان نیز در پایان صحبت های نمایندگان مهاجرین، وعده سپرد که در گفتگوهای خود با همتایان ایرانی خود، این مشکلات را مطرح خواهند کرد.

وی با توجه به برنامه هایی که حکومت افغانستان به خصوص وزارت امورمهاجرین روی دست دارد، از مهاجرین خواست تا به فکر بازگشت به کشور باشند.

محمد عبده، عضو دیگر مجلس نمایندگان نیز در سخنانی خاطرنشان کرد که با توجه به وسعت حضور مهاجرین افغانستانی در ایران، دولت افغانستان مسئولیت بزرگی برای رفع مشکلات آن ها به عهده دارد و باید با تمام توان کوشش کند.

وی با بیان این که مشکلات جامعه مهاجرین افغانستانی در ایران، مسائلی است که در طول زمان به میان آمده، گفت که حل و فصل این مشکلات نیز زمان بر خواهد بود. این عضو مجلس خاطرنشان کرد که اولین راه حل این مشکلات، اتخاذ تدابیر عاقلانه دولت افغانستان برای فراهم سازی زمینه بازگشت آبرومندانه مهاجرین، با حفظ کرامت انسانی و داشتن شغل مناسب است.

آقای عبده پیرامون مشکلات مطرح شده مهاجرین گفت، آن بخش از مشکلات که مربوط کشور میزبان است، در گفتگوهایی که طی روزهای آینده انجام خواهد شد، مطرح می گردد، اما بخش دیگر مشکلات مهاجرین که مربوط وزارت های امورخارجه، امورمهاجرین، مالیه و دیگر نهادهای دولت افغانستان است، پس از برگشت به کابل پی گیری خواهد شد.

https://avapress.com/vdceve8zzjh8nvi.b9bj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما