تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۸ ثور ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۰۹
کد مطلب : 111680
در سطح هر ولسوالی باید یک کتابخانه وجود داشته باشد
نماینده ویژه رییس جمهور در امور اصلاحات و حکومت داری خوب، حین افتتاح نمایشگاه کتاب و کتابخوانی گفت: شرایط کشور ایجاب می کند که باید در سطح هر ولایت و ولسوالی یک کتابخانه بزرگ وجود داشته باشد.
به گزارش خبرگزاری آوا، سومین نمایشگاه کتاب از سوی اتحادیه ناشران و کتاب فروشان افغانستان به مناسبت هفته کتاب و کتاب خوانی از دیروز به مدت پنج روز در شهر کابل افتتاح گردید.
احمد ضیاء مسعود؛ نماینده‎ی ویژه رییس جمهور در امور اصلاحات و حکومت داری خوب، حین افتتاح این نمایشگاه، گفت: شرایط کشور ایجاب می کند که باید در سطح هر ولایت و ولسوالی، یک کتابخانه بزرگ وجود داشته باشد.
وی افزود: با ایجاد کتابخانه های مدرن در هر ولایت و ولسوالی، فرهنگ کتابخوانی در جوانان نهادینه شده و از سویی دیگر باعث مصروفیت جوانان می شود.
مسعود در تکمیل مطلب فوق، تصریح کرد: بی تردید نهادینه شدن فرهنگ کتابخوانی در کشور، زمینه های پیشرفت و ترقی را مساعد ساخته و کشور را به سوی تکامل سوق می دهد.
به باور وی، هم اکنون در کشور به یک انقلاب فرهنگی نیاز است تا توسط این انقلاب بتوان توجه مردم به ویژه نسل جوان را به کتاب جلب کرد.
مسعود نقش کتاب را در بلند بردن ظرفیت های ذهنی جوانان و مساعد ساختن زمینه های پیشرفت و ترقی کشور موثر خواند و افزود: برای اینکه از علوم متعدد در جهان آگاهی حاصل نماییم و بتوانیم زمینه پیشرفت را در کشور مساعد سازیم، بزرگترین مسوولیت هر افغانستانی رجوع به کتاب است.
وی تاکید کرد: در عصر حاضر، اساس زندگی اجتماعی مبتنی بر شاخص های علمی است و سبب منظم شدن جریان زندگی و سوق دادن جوامع به سوی تکامل و پیشرفت می شود.
مسعود گفت: باید تمام کتاب ها در داخل کشور به چاپ برسند تا از یکسو سبب ایجاد انگیزه در ناشران شود و از سویی دیگر اقتصاد داخلی کشور رشد کند.
اجمل عازم معاون اتحادیه سراسری ناشران و کتاب فروشان افغانستان، گفت: طی سیزده سال اخیر ناشران افغانستانی دستاورد های فراوانی داشته اند که این نشان دهنده‎ی رشد فرهنگ در کشور است.
وی افزود: طی دهه اخیر، زمینه اشتراک ناشران افغانستانی در بیش از ۱۵ نمایشگاه بین المللی مساعد شده است، چنانکه در نمایشگاه بین المللی تهران، ناشران افغانستانی دو سال پیاپی به عنوان ناشر برگزیده شناخته شده و مقام نخست را برای کشور کسب نمودند.
عازم تصریح کرد: ناشران کشور با مشکلاتی عظیم مانند نبود جای، نبود اقتصاد، نبود بازار مارکیت، نبود حمایت از سوی دولت و دیگر چالش ها مواجهند که در صورت عدم توجه به این مشکلات، فرهنگ نشر در کشور با رکود مواجه خواهد شد.
وی، عدم توجه به قانون کاپی رایت را از دیگر مشکلات ناشران عنوان کرد و گفت: به میان آمدن قانون کاپی رایت، یکی از دست آورد های سیزده ساله اخیر وزارت اطلاعات و فرهنگ می باشد اما جای نگرانی است که هنوز به این قانون از سوی دولت توجه جدی صورت نگرفته است.
در همین حال ناشران از عدم موجودیت سیستم منظم و شفاف از سوی وزارت اطلاعات و فرهنگ برای ناشران شاکی بوده و اظهار داشتند: نبود سیستم منظم و شفاف از سویی این وزارت از عمده ترین مشکلات ناشران می باشد.
زکیه میرزایی صاحب امتیاز انتشارات تاک به آوا، گفت: در حال حاضر اکثر ناشران بدون داشتن مجوز از سوی وزارت اطلاعات و فرهنگ فعالیت می کنند، اما اگر یک سیستم منظم از سوی وزارت اطلاعات و فرهنگ وجود می داشت، جلو فعالیت های بدون مجوز آنها که به بازار صدمه می زند، گرفته می شد.
قابل یاد آوری است، کتاب های به نمایش گذاشته شده در این نمایشگاه با تخفیف ۲۵ درصد به بازدیدکنندگان به فروش می رسد.
https://avapress.com/vdcevz8z7jh8zpi.b9bj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما