تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۰ سنبله ۱۳۹۵ ساعت ۲۲:۵۳
کد مطلب : 130328
صادرات 42 میلیون دالری بادام در سایه بی توجهی دولت

مسئول اجراییه موسسه انکشاف صنعت بادام از صادرات 42 میلیون دالری بادام خبر می دهد در حالی که باغداران از بی توجهی حکومت گلایه مندند.

به گزارش خبر گزاری آوا ، جشن ملی صنعت بادام در حالی برگزار می شود که از صادرات 42 میلیون دالری بادام ، عایدات ۳۱ میلیون دالری برای دولت دارد ولی مولدین از بی تفاوت بودن حکومت ناراضی هستند.

آقای جاوید حمید زاده؛ مسئول اجراییه موسسه انکشاف صنعت بادام می گوید این موسسه از ۸ سال بدین سو در افغانستان فعالیت می کند و فعالیت موثری داشته داشته است.

وی افزود میزبان این برنامه وزارت زراعت آبیاری و مالداری افغانستان می باشد که  بودجه مالی آن توسط اتحادیه اروپا تمویل می گردد.

حمید زاده گفت  این برنامه یک فرصت خوب برای توسعه بازار صنعت بادام است، در اینجا مولدین، پروسس کننده و مشتریان گرد هم آمدند و زمینه خوبی برای مارکتینک می باشد تا مولدین با تجارها تفاهم نمایند.

آقای حمید زاده علاوه نمود ما در ساحات شمال ازجمله ولایت های چون بدخشان، کندز، تخار، بغلان، سمنگان و بلخ  بادام های بسیار خوبی را داریم که این بادام ها از ارزش صادراتی خوبی برخوردار می باشد و منبع بسیار خوب صادرات بادام هستند.

او اضافه کرد امروز خوشبختانه از تمام ولایت های نامبرده ما مولدین انواع میوه های تازه و خشک را در این برنامه داریم تا زمینه تفاهم تجارتی میان تاجر و دهاقین محیا شود.

نامبرده تصریح کرد که متاسفانه ما در سه سال گذشته شاهد آفت های طبیعی بودیم اما خوشبختانه عایدات ۱۷ میلیون دالری به بیش از ۳۰ میلیون رسیده است و این نشان دهنده یک رقم بسیار بلندی در عایداتی کشور می باشد.

آقای جاوید حمید زاده بیان داشت: ما در سال گذشته ۳۱ میلیون دالر از صادرات بادام عایدات داشتیم و تقریبا ۴۲ میلیون دالر از صادرات پسته بدست آوردیم و این آمار یک رشد خوب در عرصه زراعت را نشان می دهد.

حمید زاده خاطر نشان ساخت که ما با مشکلاتی چون ترانزیت و ترانسپورت برای صادرات و واردات زراعتی دست و پنچه نرم می کنیم چون کشور ما توسط خشکی احاطه شده است و به دریا دسترسی نداریم و راه های مواصلاتی ما محدود به روابط پاکستان و ایران است.

مسئول اجراییه موسسه انکشاف صنعت بادام می گوید بندر چابهار چانس بسیار خوبی است که مشکلات صادرات و واردات افغانستان به کشور های دیگر را حل کند و امیدوار هستیم که سران کشور روابط دپلماسی خود را گسترش بدهد تا راه های نزدیکتری را به آبهای آزاد داشته باشیم.

وی در ادامه مشکلات تاجران و دهاقین گفت: یکی از چالش های فراروی زراعت نبود بودجه مالی برای مولدین و تاجرین است و ما با وزارت زراعت در تماس هستیم تا با ارائه قرضه ها این مشکلات را کم یا حل نماییم و یکی دیگر از چالش های دهاقین نبود نهال های اصلاح شده می باشد.

وی خاک و آب و هوای افغانستان را برای حاصلات زراعتی بسیار مناسب دانست و گفت: یک از برداشت های خوب از این خاک میوه های مغز باب خصوصا بادام است و در  نواحی شمال این پدیده به شکل بسیار خوبی پیشرفت داشته که به همین دلیل بازار های بادام افغانستان در سطح جهان از جایگاه و اهمیت خاصی برخوردار می باشد و ما می توانیم از جمله هندوستان را مثال بزنیم چون بادام ما با مارک افغانستان عرضه می شود.

آقای حمید زاده ضمن یاد آوری اینکه در افغانستان تقریبا ۹۲ نوع بادام وجود دارد گفت: بالای ۸ یا ۹ نوع بادامی که از اهمیت بسیار بالای تجاری برخوردار است کارهای اصلاحی برای بلند بردن آمار صادرات و تولیدات بهتر در حال انجام می باشد .

وی در اخیر علاوه کرد: زراعت ما نسبتا در حال پیشرفت است اما ناامنی ها یگانه عامل پیشرفت این صنعت می باشد و در حدود ۲۰ فیصد امکانات ما در جنگ های اخیر قندوز و ولایات دیگر از بین رفت ولی باغداران برای جبران دوباره آن تلاش دارند.

محمد هاشم یک تن از باغداران ولسوالی خلم ولایت بلخ می گوید ولسوالی خلم یک از مناطقی است که باغستان های زیادی در آن موجود است اما  یگانه مشکل ما کم بود آب می باشد و بادام و انجیر میوه های عمده ما را تشکیل می دهد.

محمد هاشم علاوه نمود: یک سیر بادام از 1۵۰۰ تا 4۵۰۰ افغانی قیمت دارد اما این قیمت برای باغداران قناعت بخش نیست.

محمد نعیم؛ معاون انجمن قریه داران ولسوالی چندر ولایت بغلان گفت: در این ولسوالی باغ های زیادی وجود دارد که حتی مساحت بعضی از آنها به ۴۰ جریب می رسد . بادام هایی چون عبد الواحدی، ستار بائی، قنبری، ننپریال، پرامل و تلخک از محصولات این منطقه بحساب می آید.

وی با بیان اینکه نا امنی ها وجود دارد گفت: ولی مخالفین دولت با باغداران و دهاقین چندان مشکلی ندارد و امسال به فضل خدا حاصلات خوب است لیکن بازار  و مارکتنک بسیار ضعیف است.

https://avapress.com/vdcew78zvjh8xxi.b9bj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما