تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۶ میزان ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۱۹
کد مطلب : 117323
رویداد قندوز فاجعه بزرگ و غیر قابل پذیرش است
داکتران شفاخانه بدون مرز در افغانستان خواستار تحقیق و بررسی فاجعه خونین قندوز در شمال کشور شدند.
به گزارش خبرگزاری آوا، استوکس یکی از مسوولین داکتران بدون مرز امروز پنجشنبه (۱۶ میزان) در یک نشست خبری در کابل، حملات هوایی جنگنده های امریکایی به شفاخانه محلی این نهاد بین المللی در قندوز را فاجعه بار و غیر قابل پذیرش خواند.
او از جامعه بین المللی خواست یک کمیته ویژه را برای بررسی رویداد خونین قندوز ایجاد نماید.
در همین حال کمیته بین المللی صلیب سرخ نیز اعلام کرده است از یک تحقیق بین المللی مستقل درباره حملات هوایی مرگبار امریکا به شفاخانه داکتران بدون مرز در افغانستان حمایت می کند.

سازمان غیردولتی داکتران بدون مرز خواستار آن شده است که کمیسیون بین المللی بشردوستانه تعیین و درباره فاجعه حمله هوایی امریکا در قندوز تحقیق و علل آن را مشخص کند.

این کمیسیون بین المللی بر اساس یکی از پروتکل های الحاقی کنوانسیون ژنو تشکیل شده اما تا کنون مورد استفاده قرار نگرفته است.
کمیته بین المللی صلیب سرخ نیز در واکنش به این درخواست سازمان پزشکان بدون مرز، با انتشار بیانیه ای حمایت خود را از یک تحقیق بین المللی مستقل درباره حادثه قندوز اعلام کرد.

در بیانیه کمیته بین المللی صلیب سرخ آمده است این نهاد بشردوستانه بین المللی از هر گونه تحقیق بیطرفانه ای که بتواند به روشن شدن علل واقعی بمباران بیمارستان پزشکان بدون مرز در قندوز افغانستان کمک کند و مانع از تکرار این گونه فجایع شود، حمایت خواهد کرد.

دکتر هلن دورهام، مدیر بخش حقوق و سیاست بین المللی کمیته بین المللی صلیب سرخ، اعلام کرد ما همیشه با فعالیت کمیسیون بین المللی بشردوستانه تعیین وقایع موافق بوده ایم.

اگر تحقیقات این کمیسیون بتواند به روشن شدن زوایای مبهم مربوط به حادثه فاجعه بار قندوز کمک کند، تحولی مثبت خواهد بود.

در نتیجه بمباران شفاخانه بدون مرز در قندوز دست کم ۱۲ تن از کارمندان این شفاخانه کشته شدند.
کمیته بین المللی صلیب سرخ تصریح کرد تحقیقات کمیسیون بین المللی بشردوستانه تعیین وقایع درباره حادثه قندوز می تواند مکمل تحقیقاتی باشد که توسط امریکا، سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) و دولت افغانستان صورت می گیرد.

کمیسیون بین المللی بشردوستانه تعیین وقایع یکی از این نهادها به شمار می رود. اندیشه ای که مبنای شکل گیری این نهاد واقع شد این است که وقتی روایات از یک واقعه ضد و نقیض هستند و اتهامات متقابل نقض حقوق غیرنظامیان در یک مناقشه با انکار طرفهای مقابل همراه می شود، تعیین وقایع می تواند یک راه مفید و ضروری برای احیای حقوق بین المللی بشردوستانه باشد.

پایه های قانونی کمیسیون یادشده در ماده ۹۰ اولین پروتکل الحاقی کنوانسیون ژنو ریخته شدند. پروتکل یادشده در سال هزار و نهصد و هفتاد و هفت به تصویب رسی
https://avapress.com/vdcewf8zxjh8zxi.b9bj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما