تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۳ قوس ۱۳۹۱ ساعت ۲۰:۳۲
کد مطلب : 53962
حفاظت از آثار باستانی ولایت غزنی،‌ وظیفه همه ماست
حفاظت از آثار تاریخی تنها کار نهادهای حکومتی نبوده؛ بلکه جامعه مدنی و فرهنگی غزنی و مردم عوام نیز در حفظ و نگهداشت آن سهم گیرند.
سمینار یک روزه ای تحت عنوان "غزنی پایتخت فرهنگی ثقافت اسلامی" امروز در تالار بین المللی مطبوعات وزارت اطلاعات و فرهنگ برگزار شد.
این سمینار از سوی بنیاد فرهنگی و اجتماعی استاد غلام جیلانی جلالی به منظور تجلیل از مقام فرهنگی غزنی در تاریخ و ارج‌گذاری به فیصله یونسکو که غزنی را به عنوان پایتخت فرهنگی تمدن اسلامی در سال ۲۰۱۳ مسما نموده است، دایر گردید.
این نشست علمی و فرهنگی که با اشتراک تعدادی از شخصیت های برجسته علمی، رییس دفتر سیاسی ملل متحد، رییس یونسکو در افغانستان، نمایندگان ولسی جرگه و مشرانو جرگه، نمایندگان سفارتخانه های بیش از ۳۰ کشور جهان مقیم کابل، والی غزنی، استادان دانشگاه کابل، محققین ٱکادمی علوم، بیش از ۵۰ نهاد مدنی مقیم غزنی، نهادهای مدنی کابل و شخصیت های مستقل علمی و فرهنگی کشور اشتراک نموده بودند، با پیام رئیس جمهور افتتاح شد.
آقای کرزی رییس جمهور در پیام خود که توسط غلام نبی فراهی؛ معین وزارت اطلاعات و فرهنگ قرائت شد گفت که این برای تمام کشور قابل افتخار است که در سال آینده میلادی، شهر پرافتخار و تاریخی غزنی مقام و جایگاه پایتخت فرهنگ و ثقافت اسلامی را به گونه رسمی به دست خواهد آورد.
در این شهر آثار بی‌شمار فرهنگ اسلامی وجود دارد که نظیر آن در منطقه و سایر شهرها دیده نمی‌شود، حفاظت از این میراث های تاریخی و باستانی کار همه ماست. ما همه باید به این میراث ها مصونیت بخشیم و آن را از نابودی نجات دهیم.
رئیس جمهور تأکید کرد:"وزارت اطلاعات و فرهنگ و والی غزنی با درنظرداشت امکانات موجود به منظور حفظ میراث های فرهنگی در غزنی، کارهایی کرده اند، مگر من در اینجا از تجار ملی و سرمایه گذاران کشور می‌خواهم که به منظور نجات و حفاظت این میراث ها با وزارت اطلاعات و فرهنگ همگام شده؛ تا به میراث های فرهنگی مصونیت بخشیده شود".
در ادامه،آقای فراهی نیز گفت که وزارت اطلاعات و فرهنگ در طول ۵ سال در حدود ۱۳ کنفرانس علمی با همکاری مؤسسات تعلیمی و آکادمی علوم دایر نموده است.
او در خصوص فعالیت های انجام شده در خصوص شهر غزنی هم گفت:"تاکنون ۱۵ کتاب چاپ شده، ماهنامه غزنی عملا به چاپ می رسد و در پهلوی این، کتاب های مختلف دیگر جهت نشر و چاپ آماده ساختیم و یک فلم هنری در رابطه به تاریخ غزنی به نشر رساندیم، ۳۲ آبده تاریخی ما پلان کردم؛ تا سال آینده تکمیل خواهد شد".
وی تاکید کرد که ترمیم آثار تاریخی، کار خیلی مشکلی است. کتاب هایی که به چاپ می رسند باید روی آنها بسیار فکر شود.
وی همچنین از آلمان به دلیل همکاری در ساخت فلم بالاحصار با این وزارت، قدردانی کرد.
فراهی گفت:"۱۰ پروژه سال گذشته تکمیل شده و ۲۵ پروژه دیگر ما ۹۰ فیصد آن پیش رفته است تا ختم سال جاری تکمیل خواهد شد".
این سمینار با صدور قطعنامه ای پایان یافت.
در بخشی از قطعنامه پایانی آمده است که حفاظت از آثار تاریخی تنها کار نهادهای حکومتی نبوده؛ بلکه جامعه مدنی و فرهنگی غزنی و مردم عوام نیز در حفظ و نگهداشت آن سهم گیرند.
قطعنامه از یونسکو خواسته است؛ تا در دریاقت آثار باستانی ربوده شده کشور و سپردن مجدد آن به حکومت افغانستان همکاری نماید.
گفتنی است که قرار است بهار سال آینده خورشیدی جشنواره ۲۰۱۳ در مرکز این ولایت برگزار شود و در راستا، هم اکنون پروژه های بازسازی و ترمیم آثار تاریخی در این شهر ادامه دارد؛ اما شماری از ناظران به دلیل کندی روند بازسازی، میزان و گستره ویرانی ها‌و نیز عدم امنیت مطمئن در این ولایت نسبت به برگزاری چنین مراسمی از اکنون ابراز تردید می کنند.
منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا) - کابل
https://avapress.com/vdcewo8n.jh8xpi9bbj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما