تاریخ انتشار :شنبه ۱۹ حوت ۱۳۹۱ ساعت ۱۸:۲۲
کد مطلب : 60252
دانش‌آموزان معترض، خواستار لغو نتایج امتحان کانکور شدند
شماری از دانش آموزان معترض به نتایج امتحان کانکور امسال، امروز شنبه در کابل دست به تظاهرات زدند.
این تظاهرات از سوی داوطلبان امتحان کانکور ولایات نیمروز و کابل در مقابل وزارت تحصیلات عالی کشور و شورای ملی در اعتراض به تقلب در امتحانات کانکور با حضور بیش از ۵۰۰ تن از دانش آموزان برگزار شد.
داکتر فیض محمد زلان، در این باره گفت:"بدبختانه فساد مانند بخش های دیگر زندگانی سیاسی، اقتصادی و اجتماعی ما در پروسه ملی کانکور نیز رخنه نموده و اینک به حدی رسیده که دیگر غیر قابل تحمل می باشد".
او خاطرنشان ساخت که تقلب در کانکور بر روحیه نسل جوان تاثیر بسیار سوء برجا گذاشته و احساس تبعیض و بی عدالتی اجتماعی را میان ایشان به وجود آورده که این احساس و عقده می تواند بر وحدت ملی صدمه‌ای جبران ناپذیر وارد نماید.
به گفته وی، برای اثبات تقلب در کانکور شواهد زیادی وجود دارد که حدود ۵۰۰ موارد آن را وزیر تحصیلات عالی خود اعتراف کرده است؛‌ اما اینکه آن ۵۰۰ مورد چه بوده توضیحی ارائه نکرد.
به باور او، در ولایت \'عقب مانده\' دایکندی ۸۶ درصد مشمولین امتحان، کامیاب گردیده اند؛ اما در کابل با وجود امکانات بسیار مساعد آموزشی تنها ۱۶ درصد موفق شده اند.
آقای زلان تاکید کرد که در فاریاب ۸۶ درصد مشمولین امتحان کامیاب شده اند؛ اما در مرکز همین زون در بلخ به مراتب پیشرفته، تنها ۲۳ درصد به مؤسسات تحصیلات عالی راه یافته اند.

به گفته وی، از ولایت غور ۶۴ درصد کامیاب گردیده اند؛ اما در مرکز همین زون در هرات که از لحاظ پیشرفت دومین ولایت کشور می باشد، تنها ۲۹ درصد کامیاب گردیده اند.

از سوی دیگر به گفته او، از ولایت دایکندی ۸۰۰ تن نمرات بالاتر از ۳۰۰ اخذ کرده اند؛ اما در مقابل از ۲۸ ولایت کشور مجموعا ۷۰۰ نفر چنین نمراتی به دست آورده و به دانشکده های عالی راه یافته اند؛ اما در مقابل از ۳۰ ولایت کشور به شمول کابل تنها ۱۴۹۴ نفر نمرات بالاتر از ۳۰۰ گرفته اند.
وی هشدار داد:"ما تظاهرکنندگان نه تنها نتایج \'تقلبی\' کانکور را نمی پذیریم؛ بلکه خواهان محاکمه شفاف تقلبکاران می باشیم".
او علاوه کرد مه صلاحیت امتحانات کانکور باید از وزارت تحصیلات عالی گرفته شده و به یک کمیته مستقل ملی سپرده شود.
آقای زلان خاطرنشان ساخت که برای جلوگیری از بی عدالتی در آینده، سهمیه تحصیلی بر اساس نفوس ولایات توزیع گردیده و برای آنعده از محصلینی که سویه تعلیمی شان نسبتا پایین می باشد، "فاکولته آمادگی" ایجاد گردد.

وی در پایان گفت که اگر در جریان یک هفته، نتایج کانکور باطل اعلان نگردد و وزیر تحصیلات عالی از وظیفه خود سبکدوش نشود، آنها در مقابل شورای ملی دست به تحصن و اعتصاب غذا خواهند زد و تظاهرات خود را به ولایات کشور خواهند کشاند.

در همین حال، عبدالعظیم نوربخش؛ سخنگوی وزارت تحصیلات عالی در گفتگو با آوا گفت که آنها امسال ۱۰۰ هزار از محصلان را در دانشگاه های دولتی و خصوصی جذب کرده اند که این یک روند بی سابقه است.

وی افزود:"وزارت تحصیلات عالی کشور یک ظرفیت بلند جذب که بی نتیجه ها بوده اند را در سایت این وزارت اعلان کرد و هیچگونه موردی در این خصوص نیست...نظر به سال های گذشته این فیصدی ها بالا رفت".

او تاکید کرد که به این منظور تمام بی نتیجه هایی که وجود داشتند بالاتر از ۲۵۰ بوده اند و پایین تر از ۲۳۰ که دختران بودند و همچنین ۲۰ هزار تن در مؤسسات تحصیلات عالی خصوصی جذب می شوند.

نوربخش با رد هرگونه تقلب و عدم شفافیت تصریح کرد که برخی از بی نتیجه ها در مؤسسات نیمه عالی جذب خواهند شد.

با این حال آقای نوربخش تاکید کرد که آنها ۵۰۰ نفر از کسانی که می خواستند تقلب کنند را گرفتار کرده و را به مراجع عدلی و قضایی معرفی کرده اند.
https://avapress.com/vdceww8p.jh87ni9bbj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

این تظاهرات بی جا بوده، اینها کسانی هستند که با پیشرفت کشور مخالف هستند و نمی خواهند که افغانستان به صلح و ثبات برسند.
این تظاهرات بی جا بوده، اینها کسانی هستند که با پیشرفت کشور مخالف هستند و نمی خواهند که افغانستان به صلح و ثبات برسند.
کسانی که همیشه میگن که به نتیجه کانکور تقلب شده، خوده اونها تقلب کار هستند.
به نظر من در امتحان کانکور کدام تقلب صورت نگرفته. شاگردان عزیز در سراسر کشور شعار میدهند که چرا شاگردان دایکندی نمرات بالا را اخد کرده اند انها خود شان بروند با وجدان خود شان تمام شاگردان امادگی کانکور را در کورس طلوع کورس سریر و دیگر کورسها چه در دایکندی و چه در مر کز بببند حدودا هشتاد در صد شاگردان اماده گی کانکور را محصلین ولایت دیکندی تشکیل میدهد. مردم فقیر دایکندی از نان شب خود میگزرد اما از درس خود نمگزرد. همین سال چندین پروزه در دایکندی توسط نیروهای خارجی و داخلی اهدا شده. که محترم والی صاحب دایکندی این پروزه هار برای ایجاد کورس امادهگی کانکور در دایکندی به مصرف رسانیده که متاسفانه در بین این جمع تعداد اناث خیلی کم بوده اناث نتوانسته به کورسهای امادگی برود از اینرو تقریبا 90 در صد شاگردان اناث دایکندی بی نتجه مانده است. اینکه انها شعار میدهند در دایکندی چرا تقلب شده کاملا اشتباه است. اگر میگویند چرا در دایکندی تقلب شده انها میتواند استعدادهای مردم دایکندی را در هر زمینه در خود پوهنتون ببند اگر از شاگردان ولایات دیگر مانند کابل شایستگی زیادتر نداشت از پوهنتون بکشند و به رسانه ها بگویند که مردم دایکندی تقلب کار اند هیچ چیزی ذهن شان نستند. از تمام شاگردان معترض تقاضا میکنم. تا باخون سردی یک بار وضعیت مکاتب دایکندی را دیده علاقه مردم را به درس دیده و سنجیده تصمیم گرفته و اعتراض کند تا در ایند در پیش وجدان خود خجل نباشند.
سلام دوستان اتهامات تقلب درنتایج کانکور تنها درسا 1391 نست که مطرح مشود. درسال های قبل همچنان ادعا صورت گرفت که بنا برهمکاری وزیر تحصیلات عالی همکاری به قوم ولایت همکاری صورت گرفته درصورتیکه تمام مراحل پروسه اخذ امتحان و برسی زیر نظر کمیته خواص صورت میگرد. همچنان درسال جاری ازاثرزحمت و تلاش شبانه روزی متعلمان ولایت های محروم مثل دایکندی و غور وبدست اوردن نتایج عالی یک عده متعصبین جاهل دست به اعتراض میزند شاگردان که نتایج عالی گرفته است نه واسطه ونه پولی دارد که تقلب کند بلکه نتایج زحمات انها بوده.
سلام واقعا در امتحانات کانکور تقلب بوده اگه نبوده چرا الان بی نتیجه قبول شدن هیواد واقعا تقلب میکند
در ولایت دیکندی آنچه عقب مانده است خود ولایت دایکندی است ، شهر دایکندی است نه استعداد جوانان استعداد جوانان دایکندی که عقب مانده نیست! مخ جوانان دایکندی که عقب مانده نیست!
مگر مغز یک بچه کابل یا هرات ویا و... بیشتر از مغزیک بچه دایکندی است!
اتفاقا جوانان یک منطقه محروم ویا بقول شما عقب مانده زحمت وتلاش بیشتری می کشه از یک منطقه که در رفاه است .