تاریخ انتشار :جمعه ۱۱ حمل ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۵۶
کد مطلب : 140039
در مراسم تجلیل از سالروز میلاد حضرت امام محمد باقر(ع) در کابل مطرح شد:

فلسفه و اصولی که نتواند مغز و فکر انسان را پویا کند به درد نمی خورد

جعفری بودن ما از باقری بودن ما منشا می گیرد
فلسفه و اصولی که نتواند مغز و فکر انسان را پویا کند به درد نمی خورد

همزمان با فرا رسیدن سالروز ولادت حضرت امام محمد باقر(ع) و حلول ماه پر برکت رجب، گفتمانی زیر عنوان " تحول فکری و فرهنگی؛ شباهت ها و نیازمندی های عصر ما با عصر امام محمد باقر" از سوی دفتر مرکزی مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان در کابل برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری آوا، "خانم نوریه حسینی" مسئول بخش زنان دفتر مرکزی مرکز  فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان با تاکید بر تیز بینی و درایت امام محمد باقر(ع)، گفت: امام محمد باقر(ع) در عصر انقلاب فکری و تقابل فرهنگ ها، هم خودش در راستای انتشار علوم دینی و قرآنی تلاش کرد و هم زمینه را برای فرزندش امام جعفر صادق(ع) مهیا کرد.

به گفته مسئول بخش زنان دفتر مرکزی مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان، حضرت امام محمد باقر(ع) در اولین فرصت، زمانیکه قدرت از خاندان بنی امیه به بنی عباس انتقال پیدا می کرد به تشکیل حوزه علمیه و انتشار علوم اهل بیت(ع) پرداخت که این نشانه تیز بینی و ذکاوت بالای امام می باشد.

وی گفت: ما یک بحث داریم که میگوییم الگوی زندگی ما ائمه معصومین(علیهم السلام) است، یا الگوی ما سیره معصومین(علیهم السلام) است، ائمه معصومین الگوی ماست به چه معنا؟

یعنی که ما باید مسیری را که انتخاب میکنیم، مسیری باشد که آن بزرگواران انتخاب کرده اند، حال در عصر ما چه شباهت هایی وجود دارد با عصر امام محمد باقر(ع)؟ اگر نگاهی به تاریخ بیاندازیم؛ امام محمد باقر(ع) در دوره بنی امیه زندگی می کردند که ظلم و ستم فراوانی در آن دوره بالای امام حاکم بود، جنگ و کشمکش بوده است، هم بین خلفا، هم خارج از سرزمین اسلامی، و این نشانه شرایط سخت امام در آن زمان بود. زمانی که این شرایط را درک کنیم در زمان خود میتوانیم بهتر پیرو راه آن بزرگواران باشیم.

حال در عصر ما در تمام ممالک اسلامی جنگ جریان دارد، برمیگردیم به کشور خودمان، امروز مکتب های سیکولاریستی شدیدا تبلیغات می کنند. امروز بحث وهابیت دانشگاه های ما را تهدید می کند، امروز افراط گرایان تبلیغات خود را هم از راه شبکه های مجازی و هم حضوری انجام می دهند.

زمانی که ما می گوییم جعفری هستیم اما جعفری بودن ما از باقری بودن ما منشا می گیرد. نگاه تیزبینانه امام باقر ع بود که مکتب جعفری به وجود آمد.

خانم حسینی در ادامه گفت: امروز طلاب  ما فقط بحث اصول و  فلسفه و رجال را گرفته اند اما فلسفه و اصولی که نتواند مغز و فکر انسان را پویا کند به درد نمی خورد.

همچنین در ادامه این مراسم، حجت الاسلام والمسلمین "سید عندلیب ضیایی" معاون ریاست دفترمرکزی مرکزتبیان در کابل، ضمن عرض تبریک و تهنیت، گفت: در اسلام به تعلیم علوم، فرا گیری فنون، آموزش و پرورش و حرکت کردن بر اساس قانون و مقررات اسلامی تا کید فراوان شده است.

آقای ضیایی افزود: در  آوان دوران حضرت امام محمد باقر(ع) و قبل از آن، اسلام و پیروان آن در یک چالش و گرداب خطرناکی گرفتار شده بودند، چون هم سیاست از مدار اصلی اش خارج شده بود و هم انحرافات فکری به اوجش رسیده بود، از طرف دیگر انحراف سیاسی در قالب مفاصد فکری خودنمایی میکرد، هم جریان های متنوع فکری و عقیدتی به وجود آمده بود، اما خوشبختانه امام باقر (ع) با دقت و زرنگی و سیاست عمیقی که داشت از به وجود امدن یک فرصت بسیار استفاده عالی کرد.

این عالم دین علاوه کرد: در آن زمان اهل بیت(علیهم السلام) را منزوی کرده بودند و قرآن فقط جایگاه صوت و لحن و قرائت را به خود گرفته بود، نه این که به عنوان نسخه نجات بخش انسانیت و قانون اساسی آسمانی بین مردم مطرح باشد، اراکین حکومتی، مفسرین قرآن و مبلغین اهل البیت(علیهم السلام) را از قرآن جدا کرده بودند.

ضیایی در پایان گفت که اگر امروز نام از اسلام و سیره اهل بیت(ع) باقی است به اثر تلاش این دو امام همام یعنی امام محمد باقر و امام جعفر صادق(علیهماالسلام) است که شا گردان زیاد را به جامعه اسلامی تقدیم کردند.

گفتنی است در پایان این مراسم دعاعیه توسط حجت الاسلام والمسلمین حاج آقای بلال مدیر مدرسه امام امیرالمؤمنین(ع) خوانده شد.

https://avapress.com/vdcex78zojh8e7i.b9bj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما