تاریخ انتشار :پنجشنبه ۴ جوزا ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۵۶
کد مطلب : 143630
در نشست هفتگی بخش علمای مرکز تبیان در مشهد عنوان شد:

در ماه رمضان راهکارهای لازم خودسازی با بیانی شیوا برای جوانان مطرح شود

در ماه رمضان راهکارهای لازم خودسازی با بیانی شیوا برای جوانان مطرح شود

خودسازی برای هر انسانی ضروری است و تا انسان از درون خود را نسازد هیچ عملی از اعمال انسان بازتاب بیرونی و خارجی نخواهد داشت بنابراین برای دستیابی به این امر باید راهکارهای لازم در رابطه با خودسازی را همراه با ایجاد انگیزه در مخاطبان فراهم کنیم .

به گزارش خبرگزاری آوا ، حجت الاسلام والمسلمین محمد عیسی ضیایی در نشست با علما با اشاره به فرارسیدن ماه مبارک رمضان و اهمیت خودسازی در این ماه گفت: با سپری کردن اخرین روزهای ماه شعبان در آستانه ورود ماه مبارک رمضان ماه رحمت وغفران الهی قرار داریم و ازخداوند متعال عاجزانه تقاضا می کنیم که ما وهمه مؤمنین و مؤمنات را در این ماه مورد رحمت وغفران خویش قرار دهد.

وی افزود: خداوند متعال در این عالم هستی برای همه موجودات عالم نیروواستعدادی را عنایت کرده است از جمله برای انسانها،استعداد ونیرویی را قرار داده که از همه موجودات دیگر بالاتر وبا ارزش تر است.

حجت الاسلام ضیایی ادامه داد: این استعداد در برخورد با حقایق خارج از وجود خودش از مرحله استعداد بیرون می آید وبه مرحله فعلیت می رسد خصوصا در رابطه با انسانها وقتی این استعداد شکوفا شود و این انسان به مرتبه خودسازی برسد انچنان مقامی را دارا می شود که به بیان قران این انسان با عالم ملکوت تماس برقرار و ملائک اسمان با این انسان حرف می زنند .

وی ابراز داشت: این مقام انسانیت تا انجا کشیده می شود که با ملائک و فرشته های الهی در تماس می شود وبه تعبیر امام علی(ع) این انسان مقامش از مقام فرشتگان الهی برتر شده تا جایی که چنان به مقام قرب الهی می رسد که یک فرشته توانایی آن را ندارد.

آقای ضیایی تصریح کرد: چنانچه در شب معراج پیامبر اکرم اسلام آن سفر معنوی را با همراه جبرائیل امین فرشته وحی الهی آغاز کرد و به مقام قرب الهی رسید وجبرائیل گفت یا رسول الله تو برو من دیگر توانایی بیشتر از این ندارم واگر بیشتر از این مقدار حرکت کنم بال وپرم می سوزد یعنی وجود نازنین پیغمبر اسلام (ص) این انسان والا تا آن مرحله از قرب به خدا رسید که جبرائیل امین توانایی رسیدن به آن مقام را نداشت .

رمضان بهترین فرصت برای خودسازی و تربیت نفس است
وی عنوان کرد: از چیزهایی که این انسان در راستای استعدادش با آنها برخورد می کند وباعث شکوفایی آن می شود وبه مرحله خودسازی می رسد عنصر زمان است وبهترین زمان درعالم هستی ماه مبارک رمضان است که پیامبر فرمودند ای انسانها ماهی همراه با رحمت وبرکت وغفران الهی به شما روی آورده است این ماه که بهترین ماههاست خدا شما را در این ماه به مهمانی خودش دعوت کرده است.

 ضیایی یاد آورشد: وقتی یک میزبان میهمان دعوت می کند تا حد امکان آنچه لازم است برای مهمان آماده می کند احترامش می کند خداوند نیز بندگانش را به میهمانی دعوت کرده است این انسان را آنچنان اکرام می کند که نفسهای انسان وبندگان روزه دار خدا ثواب تسبیح را دارد وخواب انسانها که هیچ عملی را انجام نمی دهد ثواب عبادت را ودعاهای انسان در این ماه مستجاب واعمال انسان در این ماه مقبول می باشد.

این عالم دینی خاطر نشان ساخت: انسان از اوقات ولحظات وساعات این ماه می تواند خوب استفاده کند وخودش را در این ماه بسازد اما باید توجه داشته باشیم چگونه در این ماه عمل کنیم که به خودسازی کامل برسیم حدیثی از امام رضا(ع) نقل شده که می فرماید: ای انسان ای بنده خدا هر زمانی خواستید روزه بگیرید باید هم چشمانت روزه باشد وهم گوشهایت وهم پوستت وهم تمام موهای بدنت وتمام اعضا و جوارحت، همچنین اما صادق (ع) فرمودند: وقتی شما می خواهید روزه بگیرد زبان خود را نگه دارید وهمچنین چشمانتان را.

وی در ادامه به خطبه شعبابیه به نقل از پیامبر اکرم(ص) اشاره کرد و اظهار داشت: ای انسانها ای بندگان خدا در ماه رمضان زبانهایتان را حفظ کنید و چشمانتان را از چیزهایی که نظر کردن به آن حلال نیست کنترل نمایید واز چیزهایی که شنیدن آن حلال نیست گوشهایتان را حفظ کرده و نگه دارید .


 برای رسیدن به خودسازی باید عملکرد تمام اعضا و جوارحمان را کنترل کنیم
حجت الاسلام  و المسلمین ضیایی افزود: ما اگر بخواهیم در ماه رمضان خودسازی نماییم علاوه بر اینکه از خوردن وآشامیدن امساک می کنیم باید همه وجودمان را حفظ کنیم و اعضا وجوارحمان را از تمام آنچه برای ما ضرردارد حفظ وکنترل نماییم.

این عالم دینی گفت: برخی کارهایی را که انسان در این عالم انجام می دهد انجام دادنش خیلی ساده است هیچ تخلف وزحمتی بر ای انسان ایجاد نمی کند مانند گفتن، شنیدن ودیدن این سه عملی است که اگر انسان مشکلی نداشته باشد و دچار مرض و نقصانی نباشد راحت می تواند حرف بزند گوش کند وببیند، اما این اعمال با تمام راحتیش اینکه بخواهیم خوب ودرست انجام بدهیم بسیار برای ما دشوار ومشکل است .

وی ادامه داد: ما باید همواره سعی کنیم که در گفتار ما هدف باطلی وجود نداشته باشد، آن بندگان خالص وآن پارسایانی که به مقام والای خودسازی رسیده اند به فرموده امام علی (ع) ،آنها چشمهایشان را در کنترل خود گرفته و از آن چیزهایی که خداوند حرام اعلام کرده دوری نموده اند .

حجت الاسلام ضیایی اعنوان کرد: پارسایان کسانی که خودشان را ساخته اند آنها کسانی هستند که چشمان ودیدگانشان را در کنترل خود درآورده واز چیزهایی که خدا نگاه کردن به انها را حرام اعلام کرده دوری می کنند.

این عالم دینی گفت: این دیدنهای ماست که دیدگاههای ما را نقش می بندد این دیدنهای ماست که دیدگاه ما را شکل می دهد و این تصویرهاست که تصورات ما را نقش می بندد و این نظرهاست که منظره ما را تصدیق و یا تکذیب می کند، نقش نگاه کردن ونظر انداختن در رابطه با تصورات ذهنی انسان نقش عجیبی است شما نمی توانید یک صحنه ای را ببینید یک منظره ای را نگاه کنید اما آن صحنه ومنظره دیدنش در ذهن شما اثر گذاری نداشته باشد .

وی ابراز داشت: اگر ما بخواهیم در ماه مبارک رمضان خودسازی داشته باشیم باید قلب وذهن ما ارامش داشته باشد ،آرامش ذهنی یعنی اینکه ما باید مجاری ورودی ذهن را در کنترل خود قرار داده وآن مجاری که چک داده ها را به ذهن انسان می دهد بخصوص هواس ۵ گانه وچشمان وگوش را مورد توجه قرار دهیم.

 وی خاطر نشان ساخت: باید این چشم را در اختیارمان قراربدیهم چرا که خوب فکر کردن انسان را به خوب دیدن می رساند اما بد دیدن انسان را به بد فکر کردن وا می دارد چرا که یک نگاه کردن نادرست میتواند سیر زندگی انسان را تغییر داده وعوض کند .

آقای ضیایی افزود: ما در مرحله اول اگر میخواهیم خود را بسازیم باید چشمانمان را در اختیار خودمان قرار دهیم ، جمله دیگری که مولای متقیان فرمودنداین است انها وقف کردند گوشهایشان را ازچیزهایی که برایشان حلال نیست قضیه این گوش ما قضیه عجیبی است کارکرد این گوش ما خیلی زیاد است.

وی ادامه داد: در رابطه با احوال جهنمیان که آنجا فریاد می زنند اگر ما سخنان حق را می شنیدم اگر ما تفکر صحیح داشتیم الان جزو جهنمیان نبودیم یا اینکه نتیجه گوش دادنهای ما این می شود که در حال وهوای بهشتیان می خوانیم انها یی که در بهشت هستند و از نعمتهای بهشتی برخوردار و نه سخنی لهوی را می شنود ونه گناهی می شنود پس گوشمان باید دراختیارمان باشد وبیشتر از ان مراقبت کنیم.

این عالم دینی با اشاره به فرمایش امام علی (ع) گفت: شما در رابطه با مالتان بخل می ورزید اما شما باید این بخل را از مالتان بردارید ودر گوشهایتان بگذارید یعنی اگر ما بخواهیم به یک خودسازی اساسی وواقعی برسیم چشمان زبان وگوشمان را حفظ ودر کنترل خود دراوریم و آن چیزی که باید بشنویم با تمام وجود گوش بدهیم .

راهکارهای لازم خودسازی در ماه رمضان باید با بیانی شیوا وجذاب برای جوانان مطرح شود

حجت الاسلام و المسلمین محمد علی حسینی نیز در بخش پرسش و پاسخ نشست ضمن تبریک ماه مبارک رمضان گفت: در ارتباط با موضوع رمضان و خودسازی باید راهکارهای لازم در رابطه با خودسازی بیان شود وبا ایجاد انگیزه در مخاطبان زمینه را برای دستیابی به خودسازی فراهم کنیم .

وی افزود: خودسازی برای هر انسانی ضروری است وتا انسان از درون خود را نسازد هیچ عملی از اعمال انسان بازتاب بیرونی وخارجی نخواهد داشت .

حسینی تصریح کرد: هر چه انسان مطرح می کند حرکات وسکناتی که از انسان سر می زند همه نشأت گرفته از درون انسان است بنابراین انتظار ما این است که راهکارهای لازم در باره این موضوع بیان شود و انگیزه برای مخاطبانی که در آستانه ورود به ماه مبارک رمضان قرار دارند ایجاد شود.

وی عنوان کرد: ما برای اینکه بتوانیم در رابطه با خودسازی در ماه رمضان در مخاطبان خود ایجاد انگیزه نماییم باید مطالب و نکات لازم در این مبحث را دسته بندی ودرقالب شعر داستان و ...عنوان کنیم تا جذابیت بیستری برای مخاطبان داشته باشد .


یک طلبه باید متناسب با علم روز با مخاطبان خود سخن بگوید

حجت الاسلام و المسلمین سید مهدی علوی  نیز ابراز داشت: آنچه جامعه امروز از من طلبه می خواهد این است که متناسب با علم روز سخن بگویم با توجه به پیشرفت تکنولوژی از جمله اینترنت وشبکه های مجازی که همه مطالب در آن وجود دارد وظیفه من طلبه این است که به روزتر بوده وکلاسیک ترو کارشناسی تر صحبت کنم تا برای مخاطبان جذابیت داشته باشد .

وی عنوان کرد: متاسفانه فاصله ما با مردم بیشتر شده است نه اینکه مردم ما را دوست نداشته باشند بخاطر اینکه آنها می بینند ما چیز مناسبی برای ارائه به آنها نداریم خود بخود این فاصله ایجاد وبیشتر می شود .

وی گفت: رمضان ماه خودسازی و فرصت آشتی با خدا وفرصت تقویت اراده است و اگر بتوانیم تمام راهکارهای لازم در امر خودسازی را با بیانی شیوا وامروزی تر برای مخاطبان بویژه جوانان مطرح کنیم قطعا تاثیر گذاری بیشتری خواهند داشت .

حجت الاسلام  و المسلمین حسینی سولیج نیز ابراز داشت:  روزه فقط برای خوردن و آشامیدن نیست، روزه برای تمام جوارح و اعضای بدن می باشد.

وی متذکر شد که بهتر بود تا آقای ضیایی با توجه به شهادت حضرت علی(ع) در ماه رمضان، موضوع صحبت هایش را به اصل ولایت ربط می داد و در خصوص چشم، گوش و زبان ولایی صحبت می نمود.

یک روحانی نباید نسبت به مسائل جامعه اسلامی بی تفاوت باشد
حجت الاسلام  والمسلمین حسن رضایی نیز خاطر نشان ساخت: خودسازی هرگز به این معنا نبوده که من در ماه مبارک رمضان در خانه بنشینم و چشمم از دید نامحرم و زبانم محفوظ بماند خودسازی این است که من طلبه در ماه مبارک رمضان ساخته شده وارد جامعه شده وجامعه را بسازم . 

وی تصریح کرد: خودسازی در ماه رمضان برای من طلبه این است که بی تفاوت نسبت به مسائل روز جامعه و اسلام نباشم مثلا شیخ عیسی قاسم را آل خلیفه زندان، تبعید و یا حکم اعدام صادر می کرد و جوانی از من سوال کند من باید پاسخی در خور برای او داشته باشم تا قناعت او حاصل گردد، من باید هم به فکر بزرگان و هم به فکر جوانان جامعه باشم و در مورد مسائل روز در هر نقطه ای از دنیا در خصوص هر مسئله اطلاعات داشته باشم و این یعنی خودسازی واینکه من نسبت به هیچ چیزی به عنوان فرد مسلمان در جامعه بی تفاوت نباشیم.

آقای رضایی متذکر شد: در ماه مبارک رمضان یکی از سوژه هایی که ممکن است از یک روحانی سوال شود، این است که اسلام دست دادن مرد نامحرم به زن اجنبی را حرام اعلام کرده آیا درست است یا خیر،یعنی شاه یک مملکت اسلامی می باید  با یک زن اجنبی دست می دهد مسئله اش چیست، اینجاست که من طلبه باید اطلاعات و معلومات لازم را برای پاسخگویی به این سؤال داشته باشم.


یکی از ابزارهای مهم خودسازی خودشناسی است
حجت الاسلام واعظی نیز با اشاره به موضوع رمضان و خودسازی ادامه داد: گرچه در خطبه شعبانیه پیامبر اسلام نسخه ورودش را خودسازی بیان نموده است اما برما واجب است که فرمایشات ائمه را با توجه به شرایط روز برداشت نموده وبرای مردم بیان کنیم .
 
وی افزود: هر فردی در ابتدا باید بداند خودسازی چیست وچگونه باید به این مرحله برسد وچه ابزارهایی برای خودسازی لازم دارد چرا که یکی از ابزارهای مهم خودسازی خودشناسی است .

حجت الاسلام واعظی ادامه داد: یکی از مطالبی که از این مباحث باید مورد استفاده قرار دهیم اوضاع جاری جهان اسلام وامت اسلام است وما باید این موضوعات ومسائل را به هم ربط دهیم به طور مثال سفر ترامپ به عربستان سعودی که برای جهان اسلام یک مصیبت است ویک روحانی باید به این مسائل و اثرات آن واقف باشد و برای مردم روشنگری صورت گیرد .

وی یاد آور شد: موضوع دیگر حمله ال خلیفه به منزل شخصیت برجسته شیخ عیسی قاسم است که این یک مصیبت است وعلما باید هر یک احساس وظیفه و تکلیف کنند ومردم را نسبت به انچه در جهان اسلام میگذرد آگاه سازند.
 واعظی با اشاره به اینکه باید مسائل روز،احکام و مسائل روزه داری برای مخاطبان ومردم ایجاد انگیزه کند گفت: ما باید مردم وجوانان را نسبت به مشقات روزه داری توجیه کنیم واین نیست که چون روزه ضعف دارد روزه نگیریم بلکه باید روشنگری شود و جذابیتها واثرات روزه داری در سلامت روحی وجسمی افراد بیان شود .

https://avapress.com/vdcexx8z7jh8epi.b9bj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما