تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲ قوس ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۵۶
کد مطلب : 153611
مسئول مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان در بلخ:

دانشجویان بایداستکبار ستیز باشند/ دانشگاه باید محل علم و پژوهش باشد

دانشجویان بایداستکبار ستیز باشند/ دانشگاه باید محل علم و پژوهش باشد

مسئول مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان در ولایت بلخ در مراسم فارغ التحصیلی دانشجویان ولایت دایکندی استکبار ستیزی را از وظایف دانشجویان دانست و اظهار داشت:  خداوند در سوره بقره می فرماید:«فَمَنْ یَکْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَ یُؤْمِنْ بِاللَّهِ (بقرة - ۲۵۶) / وظیفه همه این است که در مقابل طاغوت ایستادگی نمایند و بعد ایمان به خداوند داشته باشند».
به گزارش خبرگزاری صدای افغان (آوا)_ حجت الاسلام و المسلمین سید محمد موسوی؛ مسئول مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان در ولایت بلخ، گفت: دانشگاه باید محل علم و پژوهش باشد ولی در دانشگاه های افغانستان این جایگاه با خواندن چپتر به دست نمی آید.
وی با بیان اینکه علم واقعی با استادان مجرب و توانا به دست خواهد آمد در ادامه ضمن انتقاد از سیستم موجود در دانشگاه های کشور گفت: اساتید دانشگاهای کشور وقتی خودشان مدرک لیسانس داشته باشند و به دانشجویان مقطع لیسانس تدریس نمایند، دانشجویان ما به علم واقعی نخواهند رسید.
موسوی با ابراز اینکه اکثر دانشجویان مدرک گرا هستند در ادامه افزود: "اگر قرار براین شود که بگویند دانشگاه است. استاد است. درس است. اما مدرک نیست شاید فیصدی زیادی به دانشگاه نروند".
مسئول مرکز تبیان در ولایت بلخ هم چنان خاطر نشان ساخت: از امام معصوم(ع) نقل شده است که هرکس علم را بیاموزد و به آن عمل نماید، نجات پیدا می کند و اما اگر علم به سبب به دست آوردن دنیا باشد، خودش را ارزان فروخته است.
وی در ادامه گفت: اگر آموختن علم برای خدا باشد ثمره آن آموختن، توام با معاش و مدرک خواهد بود ولی اگر فقط برای دنیا باشد به هیچ کدام نمی رسند.

موسوی در ادامه با بیان اینکه در دانشگاه ها باید جنبش های دانشجویی تشکیل شود تصریح نمود: جنبش های دانشجویی غیر از حزب است. زیرا حزب برای گرفتن قدرت و برای انتخابات شکل می گیرد ولی جنبش ها باید برای ایستادن در مقابل بی عدالتی ها باشند.
وی در ادامه افزود: اگر در دانشگاه ها بی عدالتی صورت میگیرد کسیکه صدای حق را بلند نماید، باید دانشجویان باشند.
وی با بیان اینکه وظیفه دانشجویان است که در مقابل ظلم و استکبار ایستاده شوند و استکبار ستیز باشند در ادامه گفت: قرآن کریم در سوره بقره می فرماید:«فَمَنْ یَکْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَ یُؤْمِنْ بِاللَّهِ (بقرة - ۲۵۶) / وظیفه مسلمانان این است که در مقابل طاغوت ایستادگی نمایند و بعد ایمان به خداوند داشته باشند».

نامبرده در ادامه افزود: به تعبیری می‌توان گفت که دین را اگر دو نصف کنیم، نصف دین ایستادگی در مقابل طاغوت است و نصف دیگر دین خم شدن در مقابل خداوند و ایمان به الله است.

این عالم دین تصریح کرد: "عده ای به این باور هستند در شرایطی که جنگ، نا امنی، بیکاری و مشکلات در کشور باشد چگونه می شود پیشرفت کرد؟ اما این را بدانید که برای پیشرفت شرایط مهم نیست بلکه اراده مهم است" .

وی در ادامه به سوره فاطر آیه ۱۲اشاره نموده افزود: وَمَا یَسْتَوِی الْبَحْرَانِ هَذَا عَذْبٌ فُرَاتٌ سَائِغٌ شَرَابُهُ وَهَذَا مِلْحٌ أُجَاجٌ وَمِن کُلٍّ تَأْکُلُونَ لَحْمًا طَرِیًّا وَتَسْتَخْرِجُونَ حِلْیَةً تَلْبَسُونَهَا وَتَرَى الْفُلْکَ فِیهِ مَوَاخِرَ لِتَبْتَغُوا مِن فَضْلِهِ وَلَعَلَّکُمْ تَشْکُرُونَ.

موسوی اذعان داشت: خداوند متعال در این آیه می فرماید: دو دریا با همدیگر یکسان نیستند این یک شیرین نوشیدنش گواراست و آن یک شور و تلخ‏ مزه است و اما هرکسی صیاد باشد از هر دو دریا می تواند ماهی صید نماید و اگر کسی غواص باشد از هر دو می تواند مروارید بگیرد و نیز هرکسی کشتی ران باشد از هر دو دریا می تواند استفاده خوبی نماید.
وی با بیان اینکه قرآن برای ما راهکار نشان می دهد در ادامه افزود: نظر به این آیه قرآن، می توان گفت که بار اراده قوی می شود هرکاری را انجام داد.

هم چنان در این محفل عباس ابراهیم زاده؛ نمایند مردم بلخ در ولسی جرگه ضمن انتقاد از پایان بودن کیفیت آموزشی در مکاتب و دانشگاه های افغانستان گفت: نظام درسی و تحصیلی فعلی برای دانش آموزان و دانشجویان بسنده نیست.
وی ضمن اینکه کیفیت تحصیلات عالی کشور را ضعیف خواند در ادامه گفت: باید روی نظام تحصیلی کشور بازنگری مجدد شود.

نامبرده از دانشجویان فارغ شده خواست تا بیشتر روی کارهای عملی و بلند بردن سطح دانش خود تلاش نمایند تا مصدر خدمت به کشور خود گردند.

هم چنان محمد سردار سعیدی مشاور ریاست اجرایی در مورد اهمیت علم و دانش در دین اسلام صحبت کرده گفت: دین مبین اسلام به فرا گرفتن علم دانش تاکید فراوان داشته است که بار ها در قرآن کریم به آن اشاره شده است.

قابل به ذکر است که این محفل برای ۸۵ دانشجویی ولایت داینکدی که از رشته های مختلف دانشگاه بلخ فارغ شده بودند برگزار شده بود که مقاله، اهدای لوح تقدیر از دیگر برنامه های این محفل بود.

همچنین اول نمره های ولایت دایکندی در بلخ هریک علی جمعه دانشگر محصل انجینری معادن و محیط زیست دانشگاه بلخ بافیصدی ۹۸ ، عبدالواحد واحدی دانشکده اقتصاد بلخ بافیصدی ۹۸، علی رضا رسا دانشکده نفت و گاز بافیصدی ۹۴، محمد علی رسولی دانشکده تخنیکم بافیصدی ۸۹ ، حسین محمدی تعلیم و تربیه بافیصدی ۹۴ و علی خان مهدیار از دانشکده تعلیم و تربیه بافیصدی ۹۶توسط مرکز تبیان در این محفل تقدیر شدند.

https://avapress.com/vdcezx8zzjh8npi.b9bj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما