تاریخ انتشار :پنجشنبه ۷ دلو ۱۳۹۵ ساعت ۰۰:۰۷
کد مطلب : 137223

جنبش پشتیبانی از تعلیم و تربیه با کیفیت در افغانستان می‌گوید که معارف کشور با چالش‎های جدی مواجه است و از لحاظ کیفیت در وضعیت بدی قرار دارد.

به‌گزارش خبرگزاری آوا، این جنبش از دولت افغانستان می‌خواهد تا با در نظرداشت اهمیت و جایگاه آموزش و پرورش در کشور، سکتور معارف را در اولویت برنامه‌های خویش قرار دهد.

به باور این جنبش، افغانستان برای رفاه نسل آینده و گذار از منازعه به ثبات و در نهایت به صلح پایدار، نیازمند توجه اعظمی به معارف و معیاری ساختن نظام آموزشی می‌باشد.

طی سال های گذشته با در نظرداشت آن که در سکتور معارف مخصوصاً وزارت معارف برنامه هایی طرح و تطبیق گردیده است اما بر اساس اعلامیه جنبش پیشتیبانی از تعلیم و تربیت باکیفیت، معارف در حال حاضر چالش‌های جدی فرا راه آن قرار دارد.

این جنبش تاکید می‌کند که معارف افغانستان از لحاظ کمیت در جایگاه خوبی قرار دارد، اما از لحاظ کیفیت در وضعت بدی قرار دارد.

مشکلات در معارف

ناامنی در تعدادی از ولایات و روستاها باعث شده تا ۱۰۱۷ مکتب مسدود شود و دانش آموزان از تعلیم باز بمانند.

کیفیت آموزش پائین است و پاسخگوی نیازمندی های اقتصادی و بازار کار نمی‌باشد.

هنوز تقریباً ۵۰ درصد مکاتب فاقد ساختمان مناسب هستند.

نبود و عدم دسترسی به کمپیوتر، کتابخانه، لابراتوار، میدان های ورزشی، آب آشامیدنی صحی، تشناب ها، چوکی و میز و سایر نیازمندی های اولیه یک مکتب معیاری از عمده چالش های دیگر در سطح افغانستان به شمار می‌آیند.

خواست از حکومت و وزارت معارف

جنبش پیشتیبانی از تعلیم و تربیت با کیفیت در افغانستان از حکومت می‌خواهد تا در همکاری با شرکای انکشافی خویش باید یک برنامه خاص را برای فراهم نمودن تعلیم به کودکان بازمانده (مخصوصاً دختران) در مناطق دور دست تدارک نماید.

ایجاد هماهنگی میان وزارت‌ها، ریاست‌ها، نهادهای ملی و بین المللی و موسسات دخیل در سکتور معارف، ایجاد و پیشبرد صنوف محلی و آموزش تسریعی و استخدام معلمان مسلکی اناث از شهرها با امتیازات بلند و توظیف آنان در مکاتب دخترانه روستایی به کمک موسسات غیر دولتی، افزایش معاشات منطقوی و تشویقی برای معلمان مخصوصاً معلمان زن، فعال سازی بهتر شوراهای مکاتب و تربیت برنامه‌های ارتقای ظرفیت برای اعضای آن از دیگر خواست‌های این جنبش است.

این جنبش همچنان از جامعه جهانی و تمویل‌کنندگان می‌خواهد تا ۲۰ درصد از کمک‎ها برای تقویت معارف به مصرف برسد.

جنبش پشتیبانی از تعلیم و تربیه با کیفیت در افغانستان (MSQEA) شبکه ای از موسسات فعال در عرصه تعلیم و تربیت بوده که هدف وجودی آن تلاش برای حصول اطمینان از فراهم آوری تعلیم و تربیت با کیفیت برای افغانستانی‌ها اعم از دختر و پسر، مردان و زنان و کودکان می باشد.

جنبش در بخش های برگزاری کمپاین ها، بلندبردن سطح آگاهی عامه و دادخواهی فراگیر در هماهنگی نزدیک با شبکه "کمپاین جهانی برای تعلیم و تربیت" که ۱۰۰ کشور عضو آن و مقر آن در آفریقایی جنوبی است فعالیت می‌کند.

افغانستان در سال ۲۰۰۸ عضویت این شبکه را از طریق جنبش پشتیبانی از تعلیم و تربیت با کیفیت، به دست آورد.

https://avapress.com/vdcf0edymw6dm0a.igiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما