تاریخ انتشار :شنبه ۱۰ جوزا ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۰۰
کد مطلب : 92492
آیت الله ابراهیم امینی
آیت الله ابراهیم امینی
 فرزانه بی بدیل حضرت آیت الله ابراهیم امینی را بیشتر مسلمانان در ایران و افغانستان و کشورهای دیگر اسلامی، می شناسند و با آثار نفیس و ارزشمند ایشان در بسیاری از زمینه های دینی و اخلاقی، آشنایی دارند.
آیت‌الله امینی نماینده مجلس خبرگان، امام جمعه قم و عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم است.
ابراهیم امینی در سال ۱۳۰۴ در نجف آباد اصفهان بدنیا آمد. تحصیلات ابتدایی را در نجف آباد به پایان رساند و در سال ۱۳۲۱ به حوزه علمیه اصفهان وارد شد و ادبیات عرب و کتب سطح، منطق، اصول و فقه را گذراند. در سال ۱۳۲۶ برای ادامه تحصیل به حوزه علمیه قم هجرت کرد.
استاد علامه امینی، قلم شیوا و روانی دارند و از ایشان تا این برهه از زندگی شریف شان، حدود ۷۱ اثر ارزشمند و ماندگار به جامعه اسلامی تقدیم شده که از مهمترین آنها می توان به “ بانوی نمونه اسلام” “دادگستر جهان” و “پیامبری و پیامبر اسلام” اشاره کرد.
در تازه ترین دیداری که امام جمعه قم با اکبر شوکت رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی ایران و برخی از نمایندگان تشکل های کارگری ولایت قم، داشت، مهر سکوت چهل ساله را شکست و به عنوان یک عالم دینی که تمامی آحاد امت اسلامی، در نظر شان یکسان است، به دفاع از حقوق کارگران مهاجر افغان در جمهوری اسلامی، برخاسته و اظهار می دارد:” کارگران افغان خیلی خوب و همین طور ارزان کار می کنند، اما این بندگان خدا محروم اند و هیچ توجه و عنایتی به این قشر نمی شود.
متأسفانه با وجود این که به این کارگران افغان اجازه دادیم در ایران بمانند و واقعا هم ما به این افراد در کشور خود نیاز داریم، اما این بندگان خدا سختی می کشند و از هیچ بیمه ای استفاده نکرده و از این امکان محروم هستند و اگر فکری به حال این زحمت کشان می شد، خوب بود.
نادیده گرفتن کارگران افغان و دیگر اتباع و رها کردن آن ها در مشکلات مختلف مخصوصا مشکلات درمان و بیماری، کار درستی نیست، اگر این بندگان خدا، همانطور که خدمت می کنند، خدمت نبینند، ممکن است نتایج بدی مثل فساد و فحشا و اعمال مجرمانه را شاهد باشیم.
برای مثال خود من در جریان موضوعی در رابطه با یک کارگر افغان بودم؛ به یک کارگر افغان در حالی که سوار بر موتور به محل کارش می رفت، گیر می دهند و از او گواهینامه و دیگر مدارک را می خواهند، و به دلیل این که گواهینامه نداشت، موتورش را توقیف کردند؛ وقتی هم که این بنده خدا برای گرفتن گواهینامه اقدام می کند، به او می گویند به تو گواهینامه نمی دهیم!.
سؤال این است که چرا به این کارگر خوب و زحمت کش که چند برابر بیشتر از یک کارگر ایرانی کار می کند و مزد کمتری هم می گیرد، گواهینامه نمی دهند؟ این بنده خدا چه کند؟ با کار خلاف خرج خود و خانواده اش را در بیاورد؟ با مشکلاتی که هر روز برایش پیش بیاید که نمی تواند به سر کار برود؛ این ها ظلم نیست؟! در حالی که در بسیاری از کشورهای خارجی، کسی که تبعه آن کشور می شود، مثل فرزندان آن کشور، با آن ها برخورد می شود.
ظلم به کارگران افغانستانی و دیگر اتباع مقیم ایران درست نیست، با همراهی مسئولین کشور{ایران}، راهی پیدا کنید تا کارگران افغانستانی نیز از امکانات اولیه مورد نیاز خود برخوردار شوند.”
محرز و مسلم است که فرزانگان و علمای دلسوز و ربانی ای نظیر علامه امینی در جمهوری اسلامی ایران، بسیاراند و هر کدام به نوبه خویش از حقوق مهاجران افغانستانی ساکن در ایران، دفاع کرده اند یکی از نمونه های بارز و بر جسته آن، سخنان چندین سال پیش استاد قرائتی در دفاع از افغانستانی های مقیم ایران بود که بنده با چشم و گوش خود از شبکه ۱ سیمای جمهوری اسلامی ایران شاهد بودم که ایشان با جرئت و جسارت تمام خطاب به ملت ایران گفتند:” جمهوری اسلامی ایران می توانست در افغانستان به اندازه جمعیت مهاجرین در ایران، طرفدار داشته باشد که با تاسف و در اثر ندانم کاری های برخی از افراد، از این رقم کاسته شد”!.
نمونه بارز و کامل دیگر، بر خورد مقام معظم رهبری، حضرت امام خامنه ای با مهاجران افغان و به خصوص طلاب و علمایی بود که اکثراً در شورای سر پرستی و یا مرکز جهانی علوم اسلامی آن زمان، پرونده نداشتند و به واقع نیز سر گردان و فقیر بودند که با بذل توجه و عنایت پدرانه و مشفقانه مقام معظم رهبری، تغییر اساسی و صد در صد ملموسی در زندگی افغانهای مقیم ایران و به خصوص طلاب و علمای دینی، رو نما گردید.
اگر قرار است از بعضاً کم لطفی ها در حق مهاجران افغان بگوئیم، این هم انصاف نیست که نسبت به برخی از مزایای واقعاً موثر در زندگی آنان در ایران و افغانستان، چشم پوشی کنیم. به هر تقدیر، لازم دیده شد تا به تائید سخنان مهر آمیز علامه امینی بزرگوار زبان گشوده و به استقبال اظهارات حق محور ایشان در قبال مهاجران مظلوم خویش در جمهوری اسلامی ایران بشتابیم.
ما بستگان و خانواده های مهاجران افغان مقیم جمهوری اسلامی ایران، از اینجا از افغانستان حمایت همه جانبه خویش را از اظهارات مشفقانه و دلسوزانه حضرت علامه امینی، اعلام داشته و از مسئولان دلسوز کشور جمهوری اسلامی ایران، تقاضا داریم تا مانند همیشه که در حق مهاجران افغان لطف داشته اند، در آینده نیز نسبت به همه آنان و به خصوص حقوق اولیه کارگران که خدمات درمانی و حق استفاده از وسایط نقلیه از اهم آنها است، توجه و عنایت جدی داشته باشند.
مولف : سیدفاضل محجوب
https://avapress.com/vdcf0jd1.w6d01agiiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

تشکر از حضرت ایت لله امینی
با سلام
من تفاوتی بین افغانی و ایرانی نمی بینم
ما یک ریشه داریم و همه مسلمانیم و فراتر از این دو ما همه انسانیم
امیدوارم کشور ما بیش از پیش به حقوق برادران همخون افغانمان توجه کند
متاسفانه حق کشی هایی هست و باید قانون اصلاح شود
به امید پیشرفت افغانستان و تاجیکستان و ایران عزیز و همه کشورهای جهان
از طرف خودت حرف بزن لرستانی
تا جایی که من می بینم بیشتر ایرانی ها برگشت افغانها به افغانستان را خواستارند
رهبران جمهوري اسلامي مردمان شريفي هستند ولي از ترس جو عمومي مردم ايران نميتانند قوانين مساعد به حال افغانها را اجرا نمايند
برادر نهایت محترم بصیر جان سلام، من به خوبی پیام شما را درک نکردم، آیا هدف جناب عالی اینست که رهبران شریف و گرامی مملکت دوست و برادر مان ایران دیگر از عظمت و قدرت آنچنانی که داشتند، اکنون ندارند؟ ویا که ملت مسلمان ایران بطور غیر مستقیم جلو و رهبران به عقب ایشان در حرکت اند؟ لطفاً کمی واضح سازید، تشکر.
مردم صبور و زحمتکش وبسیار باهوش وقابل اعتمادی هستند و کاش امکانات بیشتری برای زندگی و تحصیل برایشان فراهم شود وایکاش اختلافات مذهبی وقومی و دخالت خارجی کم شود تا بتواند روی پای خود بایستد و زندگی به حدی برسد که احتیاجی به مهاجرت نداشته باشند به امید ان روز
چرا بر نمی گردید افغانستان؟
مگه الانم هم در افغانستان جنگه؟
درست نیست که چسبیدید به ایران
برید افغانستان همه این چیزا رو از افغانستان طلب کنید
ماهم تشکر میکنم از آقای امینی امام جمعه محترم شهر مقدس قم که توسیه های لازی یم را در مورید مهاجرین به گوش مسعو لین برساند تا گره از کار را باز کند وامید وارم که ایدامه دار باشداین توسیه ها تا برخی مشکلات زیندگی مهاجرین را برترف کرده باشد این شالله
حرف حق اینه که یا نذارید تو این کشور باشن یا اگه قراره اینجا زندگی کنن عدالت در حقشون رعایت بشه.