تاریخ انتشار :دوشنبه ۳ میزان ۱۳۹۱ ساعت ۱۶:۳۷
کد مطلب : 49382
سکوت مدافعان حقوق دختر دُره خورده در قبال بریده شدن سرهای مردم
در حالی که امروز ده ها تن از دانشجويان دانشگاه كابل در اعتراض به محاکمه و دُره زدن دختر 15 ساله در ولسوالي جاغوري ولايت غزني و به زعم آنها غیرقانونی، دست به تظاهرات زدند، برخی از دانشجویان از این اقدام حمایت کرده و آن را برای جلوگیری از گسترش فساد و فحشاء موثر عنوان کردند.

علي حسين يك تن از مظاهره كنندگان به خبرنگار ما گفت: تعدادي از دانشجويان دانشگاه كابل فعالين حقوق زن و جامعه مدني این راهپيمايي را به هدف تحقق حقوق تمام اتباع افغانستان به خصوص دختر 15 ساله ای  که به عقیده او غیر قانونی محاکمه و محکوم شد، برگزار شده است.

به گفته اين دانشجو، به اساس قانون اساسي افغانستان كه مادر تمام قوانين است بايد به شكايت ها و قضاياي اين چنيني در محاكم و مراجع عدلي و قضايي رسيدگي شود نه توسط فتوا و حكم علماي ديني .

وی در پاسخ به اين پرسش خبرنگار ما كه آياي فتواي علماي ديني خلاف شريعت بوده فقط به این پاسخ بسنده کرد که نظر به مواد 122 و 124 قانون اساسي كشور به جرایم باید در محاكم رسیدگی شود .

این درحالی است که عده اي از دانشجويان دانشگاه كابل در گفتگو به خبرنگار ما این راهپيمايي را كار آن عده از دانشجويانی  دانستند كه به درس و تحصيل علاقه مند نبوده و مورد سوء استفاده از سوي نهادهاي خاصي قرار مي گيرند. 

عبدالله ناياب دانشجوي دانشكده علوم اجتماعي دانشگاه كابل حركت اعتراضي دانشجويان را يك حركت سبموليك خواند و گفت: اين حركت در واقع از سوي دانشجويان نبوده بلكه از سوي يك عده اي خاصي كه در بعضي از نهاد ها و دفاتر رفت و آمد دارند مي باشد، تظاهرات به هيچ عنوان جنبه اي خود جوش نداشت. 

به گفته اين دانشجو، عمده ترين چيزيكه موجب نارضايتي عده زيادي از دانشجويان قرار گرفت، اعلاميه بود كه در آن مظاهره كننده هاي معترض گفته بودند كسانيكه در اين تراژيدي(فتواي شلاق دختر 15 ساله) بي طرف هستند، بي شرف می باشند كه همين شعارشان به دور از اخلاق می باشد.
ناياب گفت: از قضيه دختر 15 ساله ولسوال ولسوالي جاغوري و ديگر مقامات آن ولسوالي كاملا در جريان بوده و حتي تعدادي زيادي از باشنده هاي آن ولسوالي نيز در آن جا حضور داشته اند و كدام محكمه صحرايي در ميان نبوده بلكه علماي ديني به اساس شريعت اسلامي دست به چنين عملي زده اند. 
او گفت: به عنوان يك دانشجوي هيچگاهي طرفدار اين نيستيم كه در موجوديت دولت و قوه قضاييه كسي محكمه اي صحرايي شود و طرفدار اين هم نمي باشيم كه فحشا و فساد اخلاقي در جامعه گسترش پيدا بكند و هيچ كسي جواب گوي اين مساله نباشد لذا اين حركت دانشجويان نمايندگي از كل دانشجويان نمي كند. 

سيد لطيف حسيني نژاد دانشجوي دانشكده حقوق دانشگاه كابل گفت: تظاهراتي كه امروز با اشتراك عده اي از دانشجويان صورت گرفت نمايندگي از تمام دانشجويان نمي كند و همچنين اين حركت تظاهر كننده ها يك حركت نمايشي آن هم از يك عده معدود مي باشد. 

به گفته اين دانشجو، راهپيمايي امروز كاملا ديكته شده از سوي دست هایي خارج دانشگاه بوده كه بايد چنين راهپيمايي از آدرس دانشگاه و به اشتراك دانشجويان به راه انداخته شود از اين جهت برگزاری اين گونه راهپيمايي ها از نظر ما كاملا مردود است زيرا مخل نظم بوده و در عين حال باعث مي شود دانشجويان از تحصيل شان دور شوند. 

او گفت: علماي ديني در قبال جامعه مسوليت دارند تا جلو فحشا و بي بندباري را گرفته و با تطبيق نمودن حد شرعي بالاي آن عده كسانيكه باعث ترويج فساد و فحشا در جامعه مي شود مسوليت و رسالت شان را ادا می کنند. 

حسيني نژاد گفت: در صورتيكه اين راهپيمايي از سوي جامعه مدني، حقوق بشر و دانشجويان است چرا در جاهائيكه سرهاي مردم بريده مي شود صدا و اعتراضات شان شنیده نمی شود آيا آنان بشر نيستند كه در يك مورد خاص دست به اعتراض و راهپيمايي مي زنند.




https://avapress.com/vdcf0mdj.w6d1cagiiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما