تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۰ سنبله ۱۳۹۵ ساعت ۲۳:۱۸
کد مطلب : 130329
رشد چشمگیر صنعت مرغداری در افغانستان

فارم مرغداری در سال ۲۰۰۵ حدود ۱۸۰۰ سکتور بود ولی امروز بیش از ۱۰ هزار سکتور فعال در افغانستان وجود دارد.

به گزارش خبر گزاری آوا، آقای نصیر احمد قاسمی؛ مدیر عامل اتاق های تجارت ولایت بلخ امروز در دومین کنفرانس ارزش های زنجیره ی مرغداری در شمال و شمال شرق کشور از فعالیت 10 هزار فارم مرغداری خبر داد. 

آقای نصیر احمد قاسمی؛ مدیر عامل اتاق های تجارت ولایت بلخ می گوید ما امروز کنفرانس مرغداری را با اشتراک ۴۰ غرفه در سطح شهر مزار شریف دایر نمودیم که از ولایت هایی چون قندهار، ننگرهار، کابل، قندوز، تخار، بغلان و بلخ حضور دارند.

وی افزود که هدف ما حمایت و تقویت سکتور های مرغداری می باشد به دلیل اینکه یک سکتور اشتغال زا می باشد و در حال رشد و انکشاف می باشد.

آقای قاسمی علاوه نمود در سال ۲۰۰۵ در حدود ۱۸۰۰ فارم مرغداری در کشور وجود داشت اما امروز در سرتاسر کشور بیش از ۱۰ هزار فارم در حال فعالیت است و این نشان دهنده پیشرفت سکتور های مرغداری می باشد و این یک شغل منفعت دار است.

مدیر عامل اتاق های تجارت ولایت بلخ  ابراز داشت که ما از سرمایه داران بزرگ دعوت نمودیم تا در این بخش سرمایه گذاری نمایند حتی از شرکت های فعال ولایت قندهار خواستیم تا با فارمدار های ولایت بلخ همکاری دو جانبه داشته باشند چون قندهار و ننگرهار از ولایات پیشتاز در این عرصه می باشند.

وی گفت در ولایت بلخ بیش از ۱۸۰۰ فارم فعالیت می کند اما ما تلاش داریم تا در این عرصه سرمایه گذاری ها بیشتر شود تا حداقل ما از نیاز گوشت مرغ خودکفا گردیم.

آقای قاسمی ابراز داشت امروزه ما شاهد واردات گوشت مرغ از کشور های خارجی هستیم ولی تلاش می کنیم با افزایش تولیدات داخلی و تقویت فارم ها از واردات گوشت جلو گیری کنیم و تقریبا ۴۰ فیصد گوشت مرغ را خودمان در کشور تولید میکنیم.

بانو فریده یک تن از سر گروپ فارم داران در ولسوالی نهرشاهی ولایت بلخ می گوید ابتدای کار  وزارت مالداری برای من ۲۰ مرغ داده بود ولی من با تلاش زیاد توانستم تعداد مرغ ها را زیاد نمایم و امروز تمام مصارف خانواده خود را پیدا می نمایم.

وی میگوید که اعضای خانواده من ده نفر است و سه فرزندم دانشگاه می رود و به فضل خدا از همین فارم مرغ ، مخارجمان تامین می شود.

این بانو می گوید من به تنهایی توانستم خرج خانواده خود را پیدا کنم اگر دولت همکاری کند شاید بتوانم برای ملت و کشور با این پیشه خدمت کنم.

https://avapress.com/vdcf0xdy1w6dmma.igiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

با عرض سلام و عدب نظر من این که دولت ویا تاجران افغانستان باید دستگاه های جوجه کشی کوچک و بزرگ وارد کنند تاکه حتی فامیل ها بتوانند خودشان جوجه بگیرن و بزرگ کنن تاجایی که خودم خبر دارم بیشتر جوجه های ما از کشور پاکستان وارد میشود چرا در خود وطن مان تولید نشود و چه خوب که ماشین های کوچک بیست دانه یی که در کشور ایران به مبلغ ارزان موجود است وارد کنند تاکه هر فامیل بتواند یک پیشه داشته باشه و به پیشرفت اقتصاد فامیل ها در افغانستان کمک کنه باز هم تشکر از شما