تاریخ انتشار :دوشنبه ۸ سنبله ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۴۶
کد مطلب : 130220
نویسنده و پژوهشگر در مصاحبه با آوا مطرح کرد:

روند تک کرسی به هیچ عنوان سلامت انتخابات را تضمین نمی کند

روند تک کرسی به هیچ عنوان سلامت انتخابات را تضمین نمی کند

نظری پریانی نویسنده و پژوهشگر، اقدام اخیر ریاست جمهوری مبنی بر تک کرسی بودن انتخابات را یک اصلاحات میداند اما تاکید دارد که این روند به هیچ عنوان سلامت انتخابات را تضمین نمی کند.

به گزارش خبرگزاری آوا، حکومت وحدت ملی در این اواخر دست به یک سری اقدامات در راستای اصلاحات انتخاباتی زده اند که از آن جمله می توان طرح انتخابات تک کرسی را نام برد.

آگاهان به این باورهستند از آنجایی که رهبران حکومت وحدت ملی در داخل افغانستان دربرابر افکار عمومی قرار دارند و در بیرون از کشور نیز با کنفرانس های بین المللی از جمله کنفرانس بروکسل رو برو هستند، لذا تلاش می کنند که با تمام اختلافات موجود درون حکومتی، تا رسیدن به کنفرانس بروکسل حداقل دست آوردی داشته باشند.

با این حال «نظری پریانی» نویسنده و پژوهشگر درگفتگو با آوا گفت:اقدام اخیر ریاست جمهوری مبنی بر تک کرسی بودن انتخابات، ظاهراً یک اصلاحات است، اما در واقع روند تک کرسی به هیچ عنوان سلامت انتخابات را تضمین نمی کند.

به گفته وی ، مشکل انتخابات افغانستان بستگی به ساختار اداری و انسانی کمیسیون دارد ، زیرا در ساختار انسانی ، یک حلقه ی زنجیره ای فاسد حضور دارند که در گذشته طراحان اصلی تقلب بودند و در قدم اول باید آنان برکنار شوند.

به عقیده نظری پریانی ، انتخابات افغانستان به لحاظ نوعی مشکل ندارد و می شود به همین سیستم موجود انتخابات را برگزار کرد، اما آنچه قابل توجه می باشد مشکل تک قومی بودن کمیسیون و فساد گسترده است که اگر دراین قسمت اصلاحات بوجود نیاید انتخابات آینده نیز پر از تقلب خواهد بود.

به عقیده این پژوهشگر ، اصلاحات که حکومت وحدت ملی تحت عنوان تک کرسی بودن انتخابات روی دست گرفته است دو هدف دارد یکی اینکه در داخل برای مردم وانمود کند که کار اصلاحات جریان دارد و از سویی هم در مقابل جامعه جهانی می خواهند یک سری اقدامات ولو سطحی را به نمایش بگذارند تا در کنفرانس های بین المللی حداقل دست آورد را داشته و کمک ها را جذب کند.

این درحالی است که به گفته پریانی، تمام کمکهای جهانی منوط به این هم نیست که حکومت افغانستان چقدر درعملکرد خود موفق بوده است زیرا اکثر این کمک ها به هدف های مختلف صورت می گیرد.

اما به گفته او، درکنفراس بروکسل که بیشتر مسائل اقتصادی در آن مطرح است می تواند اقدامات اخیر حکومت برای کوتاه مدت یک برگ برنده محسوب شود.

هرچند به گفته آقای پریانی اصلاحات و از بین بردن فساد وهمچنین حکومتداری خوب و مانند آن در راستای کمکهای جهانی بیشتر جنبه شعاری دارد.

این نویسنده افزود عیار کمکهای جهانی درحقیقت عملکرد حکومت وحدت ملی نیست بلکه بر اساس منافع کشورهای کمک کننده صورت می گیرد.

پریانی معتقد است طی چند سال اخیر، درحالی که هیچ اقدام قابل ملاحظه ی از سوی دولت افغانستان در راستای حکومت داری خوب، از بین بردن فساد و مانند آن صورت نگرفته است، اما کمکهای جامعه جهانی تا سال دو هزار و بیست میلادی تحت عنوانهای مختلف همچنان ادامه خواهد داشت.

او در پایان تاکید کرد که اصلاحات درآینه انتخابات تک کرسی از سوی حکومت وحدت ملی، در شرایط کنونی کشور جواب نمی دهد و مشکلی را بر مشکلات افزوده خواهد کرد، اما می تواند دست آوردی برای رهبران سیاسی تا رفتن به کنفرانس بروکسل محسوب شود.

گفتنی است ، براساس سیستم انتخابات تک کرسی، هر ولایت براساس نفوس به حوزه‌های انتخاباتی تقسیم می‌شود و باشندگان هر حوزه به کاندیدای همان حوزه رأی خواهند داد.

اما ناظران انتخاباتی معتقدند که این عملکرد قانون اصلاحات با مشکلاتی روبرو خواهد بود. به باور آنها حضور زورمندان محلی و ولایتی افغانستان امکان سوء استفاده از تک کرسی بودن انتخابات را افزایش می دهد و قطعا افغانستان از داشتن انتخاباتی شفاف در کشور محروم خواهد شد.

https://avapress.com/vdcf0xdyxw6dm0a.igiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما