تاریخ انتشار :جمعه ۶ اسد ۱۳۹۶ ساعت ۱۷:۱۰
کد مطلب : 147187
در نشست هفتگی بخش علمای مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان در مشهد مقدس مطرح شد:

بهبود وضع جامعه آشفته افغانستان در گرو مهار بحران در بخش زنان کشور و ایجاد زمینه رشد و تربیت صحیح آنان است

مشکلات جامعه از ضعف مبانی تربیت در کانون خانواده می باشد
بهبود وضع جامعه آشفته افغانستان در گرو مهار بحران در بخش زنان کشور و ایجاد زمینه رشد و تربیت صحیح آنان است

همزمان با ایام ولادت با سعادت حضرت فاطمه معصومه(س) و حضرت امام رضا(ع) نشست هفتگی بخش علمای نمایندگی مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان در مشهد مقدس برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری آوا، در نشست امروز که با رویکردی جدید و به صورت مشارکتی و با موضوع " حضرت معصومه(س) و وظیفه یک زن مسلمان در شرایط فعلی" برگزار شد، هریک از سخنرانان پیرامون جایگاه و شخصیت زن مسلمان سخن گفتند.

حجت الاسلام و المسلمین سید محمد حسین حسینی واعظی؛ مسوول بخش علما و مبلغین مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان در مشهد مقدس با اشاره به زندگی حضرت فاطمه معصومه(س)، گفت: حضرت فاطمه معصومه(س) در سال ۱۷۳ هجری قمری در مدینه بدنیا آمد. طبق فرمایش محدثین بزرگوار مانند صاحب قاموس رجال و محدث کبیر شیخ عباس قمی ( ره) ، گران سنگ ترین فرد بعد حضرت رضا در میان فرزندان امام کاظم حضرت معصومه است.

این عالم دینی متذکر شد: از امام کاظم، امام رضا، امام جواد و همینطور امام صادق (ع)در رابطه با شخصیت، فضیلت ،مراتب معنوی، علمی و فضائل شخصیتی حضت معصومه (س) احادیثی نقل شده است.

آقای حسینی واعظی در مورد فقاهت حضرت فاطمه معصومه(س) متذکر شد: شواهد و براهین تاریخی داریم که مؤید این موضوع است که حضرت معصومه(س) یک خانم عالمه، فقیه و مسلط بر احکام اسلامی و دستورات الهی بودند طوری که در مواردی مراجعین و دوستان و شیعیان در نبود امام کاظم (ع)برای دریافت پاسخ سوالات شرعی به ایشان مراجعه می کردند.

وی از حضرت فاطمه معصومه(س) به عنوان محدثه نام برد که نامشان در کتب تاریخی ما آمده است و زیارت ایشان از سوی امام رضا(ع) و همینطور امام جواد(ع) مورد تاکید قرار گرفته است ، امام رضا ثواب زیارت حضرت معصومه(س)خواهر مکرمه اش را مانند زیارت خود به دوستانشان معرفی می کند و به پیروانش میفرماید .....هرکس حضرت معصومه را در قم زیارت کند انگار من حضرت رضا را در طوس خراسان زیارت کرده است.

حسینی واعظی یاد آور شد: مقام عصمتی که برای حضرت معصومه(س) قائل هستیم،در سطح انبیاء و چهارده معصوم نیست.

وی در تشریح مقام عصمت اظهار داشت: عصمت مراتبی دارد، انبیاء و معصومین(علیهم السلام) از جایگاه خاص خودشان برخوردار هستند اما عصمت به معنای عام محدود به تعداد خاصی نمی شود. حضرت معصومه(س) خانمی است که این عنوان معصومه و عصمت را از برادرش حضرت رضا(ع) دریافت نموده است.مسئله زیارت حضرت معصومه و همینطور زیارت نامه حضرت معصومه که توسط معصوم ارائه شده از جمله فضایل حضرت معصومه است .

این عالم دینی یادآور شد که در میان امام زادگان، حضرت معصومه (س) از معدود امامزاده ای می باشد که زیارت نامه ماثوره دارد که زیارت نامه اش از معصوم به ما رسیده است.

حسینی واعظی در بخش دیگر صحبت های خود گفت: زنان مسلمان باید از حضرت فاطمه معصومه(س) الگو گرفته و وظایف خود را در قبال خانواده و جامعه بر اساس آموزه های دینی خود انجام دهند.

وی گفت: مشکلاتی که یک زن مسلمان در جامعه فعلی ما در داخل افغانستان و یا در بین مهاجرین در ایران دارد قابل بحث و بررسی است که با توجه به کمبود وقت، دوستان بعدی در رابطه با " وظیفه یک زن مسلمان در شرایط کنونی و رفع مشکلات جامعه نسوان " صحبت خواهند کرد.

حجت الاسلام و المسلمین مروج زاده نیز با اشاره به جایگاه زنان در دین اسلام و نقش آنها در زندگی بشر، از شرایط فعلی جامعه انتقاد کرد و گفت: زنان ما باید حضرت فاطمه زهرا(س) و حضرت فاطمه معصومه(س) را سرلوحه و الگوی زندگی خود قرار دهند تا جامعه به راه راست رهنمون گردد چون وضعیت جامعه امروز به جایی رسیده است که باید گفت"وای به حال این جامعه" .

وی گفت: امروز غیرت دینی در جامعه کمرنگ شده است، شما مراسم های عروسی را مشاهده کنید که با چه وضعیتی برگزار می شوند و برخی از زنان با چه ظاهر زننده ای در جامعه حضور پیدا می کنند.

حجت الاسلام و المسلمین حسینی زهرایی نیز طی سخنانی گفت: چالشی که ما در جامعه با آن مواجه هستیم از ضعف مبانی تربیت در کانون خانواده می باشد.

وی به عنوان مثال ذکر کرد: کسی که حجاب را رعایت نمیکند به باور درونی نرسیده است، اگر آنها فلسفه ی حجاب را می دانستند قطعا هنجار شکنی نمی کردند.

حسینی زهرایی با بیان اینکه حضرت معصومه(س)دارای علم بود، یادآور شد: زمانی که یاران موسی بن جعفر به مدینه رسیدند حضرت در مدینه حضور نداشتند، حضرت معصومه به سوالات آنها پاسخ گفت، کمی بعد که موسی بن جعفر(ع) سوال ها و پاسخ ها را دید، دقیقا همان بود که جواب پاسخ موسی بن جعفر بود .

بنابر این زنان، مادران و دختران باید با تشکیل جلسات خانوادگی در جهت دانش افزایی گام بردارند.

حجت الاسلام و المسلمین حسن رضایی نیز با بیان اینکه زنان دو وظیفه فردی و اجتماعی دارند، خاطر نشان کرد: نقش زن در خانواده همان حفظ منافع شوهر و بچه داری و این وظیفه سنگینی هست. ولی آنچه که مهم هست وظیفه دوم یعنی وظیفه اجتماعی زنان در جامعه می باشد.

وی در تشریح وظیفه اجتماعی زنان اظهار داشت: زنان باید در مناصب دولتی ایفای وظیفه نمایند چون نیمی از پیکره جامعه را تشکیل می دهند لذا باید در عرصه های سیاسی و اجتماعی کشور سهیم باشند.

رضایی در عین حال گفت: در جامعه افغانستان در برخی از مناطق از یک سال گذشته زنان دارای تذکره و حق شهروندی پیدا کرده اند اما از آزادی به وجود آمده تحت عنوان حق زن و حقوق بشر در افغانستان سوء استفاده می شود، طوری که از دختر های جوان در تلویزیون ها و رسانه ها به عنوا یک وسیله و ابزار تبلیغاتی استفاده می شود که با جایگاه و شان زن مسلمان در تضاد می باشد.

حجت الاسلام و المسلمین حسن اکبری در ادامه نشست هفتگی بخش علمای مرکز فعالیت های فرهنگی و اجتماعی تبیان در مشهد مقدس، اظهار داشت: زن جلوه جمال خداست و مهمترین بنده آفریده شده او تعالی است و از طرف دیگر و در صورتی که درست تربیت نشود و به انحراف برود خطرناک ترین لشکر شیطان خواهد بود.

وی خاطر نشان کرد: هر فرد و جریانی نیروی زن را در اختیار داشته باشد، از جا که زن قوی ترین بنده هست، بالا ترین تاثیرگذاری را می تواند داشته باشد و در راستای هدایت و رهنمایی جامعه مطابق اهداف و منویات خود از توفیقاتی بهره مند خواهد گردید.

در ادامه نشست حجت الاسلام و المسلمین سید حسن حسینی، گفت: جایگاه این بی بی{ حضرت فاطمه معصومه} از نظر معنوی در درجه بسیار بالایی قرار گرفته هست.

وی در خصوص وظایف زنان مسلمان در داخل و خارج افغانستان گفت: در مرحله اول ارتباط با خدا و حرکت در مسیر و چارچوب دین از اصلی ترین وظایف یک زن مسلمان می باشد.

این عالم دین حفط حجاب و تولید و تربیت نسل صالح را از دیگر وظایف یک زن مسلمان برشمرد و اظهار داشت: یکی از ویژه گی های زن مسلمان، تقوای اوست، زن اگر تقوا داشته باشد، به وظایف دینی خود عمل می کند.

آقای اکبر اخلاقی نیز طی سخنانی از ذهن انسان به عنوان یک انبار یاد کرد و گفت: وقتی بخواهیم یک وسیله را از انبار پیدا کنیم خیلی طول می کشد، این یعنی ضعف مدیریت، ضعف رشد انسان، یک انسان از همه ذهن و حافظه اش را مدیریت میکند.

وی با بیان اینکه اکثر انبیاء رهنما بودند اما رهبر نبودن گفت: اما پیامبر بزرگ اسلام ، حضرت ابراهیم، حضرت موسی و حضرت عیسی علاوه بر رهنما بودن، رهبر نیز بودند.

امروز اگر تشکیلات فرهنگی و مدیریت همین موضوع را حل کند یعنی علاوه بر رهنما بودن، نقش رهبری نیز داشته باشد، بسیاری از معضلات ما حل خواهد شد.

اخلاقی با بیان اینکه مدیریت خود را باید با اصول روز و علم تقویت کنیم ، اظهار داشت: همه در قبال جامعه ی خود مسولیت دارند اگر خودش نمیتواند در قالب یک تشکیلات عمل نماید، مطابق یک دستور عمل یک سازمان پیشرفته برای حل معضلات تلاش نماید.


حجت الاسلام و المسلمین سید عیسی حسینی مزاری؛ رئیس عمومی مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان نیز که در این نشست حضور داشت ، با اشاره به جایگاه مردان در رفتارها و کنش زنان جامعه اظهار داشت: همانطور که مردان منحرف و سکولار در راستای به فساد کشیدن زنان جامعه از هیچ عملی دریغ نمی کنند و هزینه های بسیار سنگینی را می پردازند و در این راستا به کارهای تحقیقی و آموزشی فراوان روی می آورند ، مردان مومن و مسلمان هم به خصوص در حوزه کار پیرامون زنان به وظایف خود آگاه بوده و در اجرای آن تلاش کنند تا بتوانند توطئه های دشمنان را خنثی کنند.

وی با ابراز تاسف عنوان کرد: در شرایط موجود جامعه اسلامی، مردان مسلمان در قبال خانم ها بی نهایت مسئولیت نشناس هستند و این موضوع آسیب جدی به جامعه امروز و آینده وارد خواهد کرد.

رییس مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان ، با تاکید بر ضرورت تمرکز و تفکر بر روی موضوع یاد شده ، ابراز داشت: باید بدانیم ما که دغدغه امر به معروف و نهی ازمنکر زنان جامعه را داریم، خودمان در قبال محارم خود چقدر مسئولیت شناس بودیم و توانسته ایم با آنها در خصوص معضلات اجتماعی به تفاهم برسیم و قناعت دهیم.

حجت الاسلام و المسلمین حسینی مزاری در بخشی دیگر از صحبت های خود زنان مومن را عهده دار و مسئول بهبود وضع اجتماعی بانوان دانست و گفت: زن ها هستند که می توانند در عرصه های زنانه حضور داشته باشد و کار کنند و مردان نیز نباید از حضور فعال و مثمر ثمر آن ها در جامعه ممانعت به عمل آورند.

وی تاکید کرد : وقتی که زنان مسلمان محجبه محدود شوند و از تاثیر گذاری در جامعه ناکام بمانند تبعا آن طرف صحنه را زنانی خواهند گرفت و الگو خواهند شد که با ارزشهای دینی و الهی بیگانه هستند و جامعه را با فساد و هنجارشکنی مواجه می کنند.

این عالم دینی در ادامه اذعان کرد: اگر طلبه های ما تصمیم بگیرند در بخش رشد و اعتلای جایگاه زن در جامعه کار کنند ، شاهد تحولات شگرفی در جامعه خواهیم بود.

حسینی مزاری به نقش دشمنان اسلام در انحراف فکری و اجتماعی جامعه افغانستان اشاره کرد و گفت: امروز در افغانستان غرب و دشمنانی که خواهان انزوای اسلام هستند به دنبال تقویت و برجسته سازی نقش زنان غیر متعهد هستند .

وی با تاکید بر نقش با اهمیت بانوان در جامعه ، خاطر نشان کرد: زن از چنان جایگاهی برخوردار است که امام خمینی(ره) می فرماید: "از دامن زن مرد به معراج می رود " این در حالی است که ۱۲۴ هزار پیامبر و یا امامان معصوم ما(علیهم السلام) از طریق همین زنان به دنیا آمدند و رشد یافتند و به مرتب عالی دست یافتند و برای بشریت منابع خیر شدند و در مقابل، زنانی هم افرادی امثال نمرود، فرعون یزید و امثال آنان را تربیت کرده و به جامعه تحمیل نمودند.

به گفته وی ، اگر ما بتوانیم برروی زنان خود تاثیر گذار باشیم و زمینه فعالیت آن ها را در جامعه فراهم نماییم ، قطعا زنان ما هم می توانند با نقش آفرینی در اجتماع الگوی زنان دیگر باشند و یا دیگران را در مسیر درست حرکت دهند.

دبیر کل حزب اسلامی تبیان علاوه کرد: حتی وهابیتی که حضور زن در جامعه را مطلقا نفی می کند اکنون تغییر رویکرد داده و برای رسیدن به هدف تاثیر گزاری بر جامعه، از نیروی زنان جامعه به سؤ استفاده اقدام کرده است، چنانچه همینک هزاران زن در برخی ولایات افغانستان تحت برنامه های آموزشی گروه منحط و ضاله وهابیت قرار دارند تا بعدا بتوانند از وجود این نیروی قوی تربیت یافته به ترویج افراطی گری در افغانستان بپردازد

وی افزود: امروز سکولاریزم از یک طرف و وهابیت از طرف دیگر برای بهره برداری از نیروی زنان کشور با قدرت کار می کنند اما نیروها و جریان های ارزشی، متدین و مسلمان در این حوزه بی تفاوت بوده، کمترین کار را پیرامون ایجاد زمینه های تربیت و رشد نیروی زنان مسلمان اختصاص داده اند.
این شخصیت سیاسی کشور علاوه کرد: اگر ما علاقه داشته باشیم به رسالت دینی خود درست بپردازیم باید به بخش زنان توجه کنیم و زمینه تحصیل و رشد شان را فراهم کنیم و از سویی در معرض آموزش های دینی و مذهبی قرار داده و حمایت گر آنها باشیم.

وی تاکید کرد: امروز مجموعه مشکلاتی که در کشور وجود دارد به خاطر وضعیت بد زنان است و به تعبیر دقیق تر ورود یک تروریست و انتحار کننده به جامعه ناشی از تربیت درست نشده زنی است که او را تربیت و رشد داده است.

رییس مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان با تاکید بر اهمیت نقش زنان در بهبود وضع آشفته جامعه افغانستان گفت: بهبود وضع جامعه آشفته افغانستان در گرو مهار بحران در بخش زنان کشور و ایجاد زمینه رشد و تربیت صحیح آنان است.

https://avapress.com/vdcfcedyew6djya.igiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما