تاریخ انتشار :شنبه ۲۱ سنبله ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۱۴
کد مطلب : 116280
انتقاد از سیستم درسی کهنه برای دانشگاه های امروز
 نماینده فوق العاده رییس جمهور در امور اصلاحات و حکومت داری خوب می گوید: معیاری نبودن برخی از موسسات تحصیلات عالی خصوصی، فساد در آزمون کانکور، کهنه بودن سیستم درسی، بی توجهی اساتید و نبود کار برای فارغین از چالش های عمده و اساسی فرا تحصیلات عالی کشور می باشد
به گزارش خبرگزاری آوا، احمد ضیاء مسعود که در کنفرانسی در وزارت تحصیلات عالی صحبت می کرد، افزود: بسیاری از موسسات تحصیلات عالی خصوصی هدفش تجارت است نه خدمت.

او با بیان اینکه امروز هرکسی پول به دست آورد جواز می گیرد و موسسه تحصیلی تاسیس می کند، افزود: بسیاری از این موسسات تحصیلات عالی غیر معیاری بوده و پاسخگوی نیازمندی های زمان نیست.

هرچند به گفته مسعود، در تبلیغات و کارنامه های آنان رشته های کیلدی چون طب و انجینیری و مانند آن وجود دارد، اما به دلیل نبود کدرهای علمی متخصص و مجرب، نمی توانند افراد مسلکی و با معیارهای پذیرفته شده را فارغ بدهند.

از سوی هم به گفته آقای مسعود فساد گسترده درآزمون کانکور به دلیل مداخله افراد و اشخاص در تمام دانشگاه ها وجود دارد.

به باور وی این فساد زمانی از بین خواهد رفت که سیستم کانکور الکترونیکی شود و افراد و اشخاص در آن نقشی نداشته باشند.

مسعود بر تغییرات کیفی در تحصیلات عالی تاکید کرد و گفت: سیستم درسی کهنه و نوت های ۳۰ سال پیش در شرایط کنونی جوابگو نیست و نمی تواند نیازمندی های جوانان را مرفوع بسازد.

این مقام دولتی با ابراز اینکه تغییر کیفی در سیستم درسی یک ضرورت است، افزود: تمام تحولات اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی کشور منوط به زیربنای علمی است، زیرا اگر این اصل حیاتی وجود نداشته باشد کشور در تمام عرصه ها فلج خواهد بود.
آقای مسعود با بیان اینکه تعلیم و تحصیل زمان گذشته، حال و آینده را به هم مرتبط می سازد افزود: تمام شکوفایی، توسعه و پیشرفت یک ملت به زیر بنای تعلیمی و تحصیلی آن بستگی دارد.

او، در پایان با ابراز اینکه از هیچگونه همکاری سیاسی در تغیبرات کیفی تحصیلات در افغانستان دریغ نخواهد کرد، از وزارت تحصیلات عالی نیز خواست تا با تشکیل یک کمیسیون تحقیقی متشکل از افراد متخصص، چالشها و مشکلات فرا راه تحصیلات عالی در افغانستان را بررسی کنند.

درهمین حال دکتور فریده مومل؛ وزیر تحصیلات عالی کشورمان نیز وعده سپرد که در هر بخش به دولت جوابگو است و تلاش می کند تا نارسایی های موجود در تحصیلات عالی را از میان بر دارد.

به گفته او، هرچند مبارزه با فساد کار دوامدار است، اما این وزارت در صد روز اول کاریش گامهای نخست را در این راستا برداشته و اصلاحات نسبی را در خصوص مقررات و لوایح موسسات تحصیلات عالی خصوصی، پالیسی جندر، و منع اذیت و آزار جنسی، لایحه کریدت و همچنین بورسیه های تحصیلی بوجود آورده است.

او همچنان گفت: وزارت تغییرات و بازنگری لازم را در نصاب تعلیمی و تحصیلی تمام دانشگاه های کشور آغاز کرده است.
به گفته او، وزارت تحصیلات عالی مصمم است تا کدرهای موجود را ظرفیت سازی کند و برای تحصیلات ماستری و دوکتورا به همکاری های دونرها در خارج از کشور بفرستد.

محمد عثمان بابری؛ معین علمی وزارت تحصیلات عالی نیز گفت: تا چهار سال آینده وزارت تحصیلات عالی، به دلیل کمبود بودجه و عدم اجرای به موقع حواله های پیشرفت کار و پروژه ها از سوی وزارت مالیه این وزارت تحت فشار قرار دارد.

او از حکومت خواست تا با در نظر داشت وضعیت موجود در وزارت تحصیلات عالی از هیچگونه همکاری مادی و معنوی دریغ نورزد.


https://avapress.com/vdcfcvdyxw6dy0a.igiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما