تاریخ انتشار :يکشنبه ۲ قوس ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۱۱
کد مطلب : 102645
بررسی روزنامه های صبح کابل؛ یکشنبه ۱ قوس
«چک »سفید برای ترویج افکار «سیاه»، دستور مخفی اوباما مبنی بر ماندن نیروهای خارجی در افغانستان، بسیج شدن چین، هند و روسیه در برابر مراکز هراس افگنی، تمديد نقش نظامي امريکا در افغانستان و بازار داغ شایعه و سکوت حکومت" از مهمترین عناوین روزنامه های صبح کابل است.
روزنامه انصاف در صفحه اول امروز خود در مطلبی با عنوان "«چک »سفید برای ترویج افکار «سیاه»، نوشت: عربستان سعودی، مرکز اسلامی "ملک عبدالله" را در زمینی به مساحت نزدیک به ۱۱۹ هزار متر مربع در 'تپه مرنجان'، در مرکز شهر کابل اعمار می کند.
این روزنامه تصریح می نماید: ایجاد این مرکز اسلامی در نگاه اول بسیار مفید و جالب به نظر می رسد اما مطلب، آنجا جالب تر می شود که سفیر عربستان سعودی در کشورمان، هنگام امضای قرارداد ساخت این مرکز گفت که تلاش برای برنامه‌ریزی و ارائه آموزش‌هایی برای معرفی اسلام معتدل و آموزش افرادی برای مبارزه با آنچه که افراطیت و تروریزم عنوان کرد، آموزش می بینند.
هر چند مقامات کشورمان بر تقویت مدارس دینی در داخل افغانستان تاکید دارند و از گسترش آنها حمایت می کنند اما متوجه باشند که نام عربستان سعودی با تروریزم و افراط گرایی اجین شده و هریک نام دیگری را در ذهن ما تداعی می کند.
این روزنامه به گزارش سازمان فريدوم هاوساشاره کرده و آورده است: حمايت مالي و لجستيکي سعودي از جنبش ها و شخصيت ها و جمعيت هاي وهابي در جهان، نقش قطعي در گسترش گروه هاي تروريستي داشته که هدف آنها نشر فرهنگ تکفير و تنفر از هر کسي است که معتقد به تفکّر وهابي نباشد.
وهابيت در حقیقت يك جريان سياسي است كه مي‌خواهد با پوشش مذهبي و انتساب خويش به مذهب تسنن از وحدت مذاهب اسلامي جلوگيري نموده و خط تفرقه بين دو فرقه عمده خاصه و عامه را تشديد كند و زمینه ی سلطه استعمار بر ملل اسلامي را فراهم نماید.
با توجه به روحیه و عقاید وهابیون احداث مرکزی از سوی عربستان در کشوری مانند افغانستان که مردمش اعم از شیعه سنی سمبل واقعی وحدت اسلامی را به جهانیان عرضه کرده اند جای کمی تامل دارد و نباید نسبت به پیامدهای آن بی توجه بود.
پر واضح است که ناکامی طرح های دشمنان وحدت مردم افغانستان نیازمند هوشیاری و دور اندیشی مسئولین می باشد تا باوجود رفع نیازهای مقطعی کشور با تاسیس و احداث مراکز فکری و آموزشی نسبت به پیامدهای آن حساس باشند.
روزنامه ماندگار به اظهارات کرزی در هند که گفته است، چین، هند و روسیه در برابر مراکز هراس افگنی بسیج شوند! اشاره کرده و آورده است: برای تأمین امنیت افغانستان و منطقه، نیاز است تا چین، روسیه و هند در برابر پشتیبان و بنیادگذارهراس افگنی در منطقه بیاستند.
آقای کرزی خاطر نشان کرده است: ما از تمام کشورهای منطقه به ویژه چین، روسیه و هند می خواهم با هم کار کنند تا در برابر نیروی که افراط گرایی را در منطقه ایجاد کرده و منبع اصلی افراط گرایی را که از آن جا پشتیبانی می شوند، پیدا کرده و بر ضد آن مبارزه نماییم.
وی تصریح کرد: حمایت دوامدار از شبکه های هراس افگنی که از بیرون صورت می گیرد؛ یک چالش بزرگ دیگر است که مانع پیش رفت های ما می شود و ضربه ای محکم بر صلح و ثبات کشور ما وارد می کند.
همچنین کرزی گفته است که کشورش هیچگاه اجازه نخواهد داد که هند و پاکستان در خاک افغانستان جنگ نیابتی را آغاز کنند.
این در حالی است که آقای کرزی ۲۱ بار به منظور جلب همکاری های پاکستان در افغانستان و در راستای مبارزه با تروریزم و هراس افگنی به آن کشور سفر کرد که به گفته خودش، این سفرها بی ثمر بود.
آقای کرزی در آخرین روزهای ریاست جمهوری خود صراحتاً اعلام کرد که پاکستان اهداف مشخصی در خاک
افغانستان دارد و از رهبران حکومت وحدت ملی خواست تا در روابط شان با پاکستان محتاط باشند.
روزنامه ماندگار در دیگر مطلب خود به دستور مخفی اوباما مبنی بر ماندن نیروهای خارجی در افغانستان اشاره کرده و آورده است: رییس جمهوری امریکا اخیرا با امضای دستوری محرمانه حکم گسترش نقش جنگی مستقیم نیروهای این کشور در افغانستان را در سراسر سال۲۰۱۵ صادر کرد.
این روزنامه به نقل از نیویورک تایمز نوشت: باراک اوباما، رییس جمهوری امریکا این حکم را چند هفته قبل
امضا کرد و طی آن نیروهای امریکایی اجازه تداوم فعالیت ضربتی را برای مقابله با طالبان و سایر شبه
نظامیانی که تهدید مستقیم علیه دولت افغانستان یا پرسنل امریکایی در افغانستان محسوب می شوند، دارند.
همچنین بر اساس این حکم جنگنده ها، بمب افکن ها و پهپادهای ارتش امریکا قادر خواهند بود تا به نیروی زمینی امریکا برای مقابله با طالبان کمک کنند.
براساس این حکم امضا شده، سربازان نیروی زمینی ارتش امریکا احتمالا در ماموریتها به نیروی زمینی ارتش افغانستان می پیوندند و حملات هوایی برای پشتیبانی سربازان نیروی زمینی صورت می گیرد.
در صورتی که صحت این ادعا اثبات شود، نشانگر گسترش فعالیت نظامی امریکا در افغانستان در سال ۲۰۱۵ خواهد بود چرا که نیروهای امریکایی و ناتو در پایان سال جاری میلادی افغانستان را ترک می کنند.
این در حالی است که پیشتر اوباما اعلام کرده بود که سربازان امریکایی بیش از این دیگر در عملیات ضربتی در سال جدید میلادی شرکت تعلیم دهنده نیروهای افغان را دارند.
در همین حال، اشرف غنی احمدزی، رییس جمهوری جدید موضعی نرم که در قبال حضورنیروهای امریکایی در افغانستان دارد و مکرراً از امریکا خواسته تا نیروهایش را در سال ۲۰۱۵ در کشورباقی بگذارد.
وی همچنین محدودیت حملات هوایی امریکا و حملات مشترک با نیروهای افغان را که توسط حامد کرزی، رییس جمهوری سابق افغانستان وضع شده بود، لغو کرد.
با این حال، یک مقام ارشد نظامی افغانستان اخیراً به جمعی از خبرنگاران در کابل گفت که اشرف غنی
احمدزی خطوط آنها را در جنگ علیه طالبان مشخص کرده است.
این حال تعداد سربازان امریکایی که در سراسر۲۰۱۵ در افغانستان باقی می مانند، تغییر نکرده و همان ۹۸۰۰ سرباز هستند و تا پایان سال آتی میلادی نیز این تعداد به نصف کاهش خواهد یافت.
در پایان ۲۰۱۶ مابقی سربازان امریکایی نیز قرار است افغانستان را ترک کنند و به حضور نظامی در افغانستان خاتمه دهند.
روزنامه سخن جدید نیز به تمديد نقش نظامي امريکا در افغانستان اشاره کرده و نوشته است: عليرغم دعاوي مختلف پيرامون واگذاري اختيارات به دولت افغانستان، اوباما دستور افزايش نقش سربازان امريکايي در افغانستان در سال ۲۰۱۵ را صادر کرده است.
این روزنامه افزود: باراک اوباما دستور مبادرت به عمليات نظامي گستردهتر در سال ۲۰۱۵ نسبت به آنچه که پيش‎تر برنامهريزي شده بود را صادر کرده است.
تصميم اوباما براي نگه داشتن بيش‎تر نيروهاي امريکايي در افغانستان و مشارکت آنها در عمليات نظامي در حالي اتخاذ شده است که بنا بر توافق امنيتي امريکا و افغانستان، امريکا متعهد شده است که نيروهاي نظامي خود را تا پايان ۲۰۱۶ به طور کامل از اين کشور خارج کند. اوباما پيش از اين بارها به مردم امريکا قول داده بود که نيروهاي خود را ازافغانستان خارج کرده و هزينه‎هاي جنگ افغانستان را کاهش خواهد داد.
روزنامه افغانستان دیگر روزنامه صبح افغانستان در سرمقاله خود در مطلبی تحت عنوان "بازار داغ شایعه و سکوت حکومت" به طولانی شدن معرفی اعضای کابینه اشاره کرده و آورده است:نظرها و پسند ها حکایت از این دارند که مردم سخت مشتاقند تا بعد از طولانی ترین انتخابات افغانستان، دیگر طولانی ترین مدت برای معرفی کابینه را شاهد نباشند چنانکه بسیاری از افراد نگرانی و ناراحتی خود را در این رابطه بیان می دارند.
این روزنامه می افزاید: حکومت، هنوز هم با گذشت هفته ها از تشکیل آن، نتوانسته است به پایان مسئله انتخابات نامزدوزرا برسد. هنوز هم گویا برای نهایی شدن لست وزرا با یکدیگر اختلاف دارند، هنوز هم بر سر معیارها اختلاف دارند و نتوانسته اند به اختلافات شان فایق آیند.
اگر حکومت وحدت ملی بر سر هر مسئله مهمی ماه ها با یکدیگر به بحث و جنجال ادامه دهند، چگونه باید منتظر یک حکومت خوب و فعال برای حل مشکلات مردم بود. اصل اولی این است که دولتمردان باید فضای اعتماد را در دولت حاکم سازند. در صورتی که افراد و دولتمردان به یکدیگر اعتماد نداشته باشند،و نتوانند از بی اعتمادی بگذرند، مطمینا رسیدن به تفاهم و گذشتن از اختلافات گذشته آسان نخواهد بود. این وضعیت به مردم هم سرایت خواهد کرد. بی اعتمادی حاکم در بازار و بی باوری به آینده، خود سبب شده است که مردم هر کدام با مشکل مواجه باشند.
وضعیت کنون از طرفی باعث شده، تا بازار شایعات گرم باشد. گرمی بازار شایعات، مردم را به خود مشغول می سازد. این سرگرمی از یک طرف خوب تلقی می شود و از سوی دیگر بد پنداشته می شود. زیرا مردم به سرنوشت خود حساس هستند و تلاش می کنند تا از پشت پرده بازی های سیاسی باخبر شوند و بد از این جهت که فاصله میان حکومت و مردم را بیشتر می سازد. مردم منتظر هستند که در اولین فرصت از پشت پرده های سیاست باخبر شوند و درک واضح تری از آینده داشته باشند، اما هیچ گاه به این مامول نمی رسند.
راه حلی که برای این موضوع می توان سنجید این است که اولا حکومت وحدت ملی برای رسیدن به تعهد و توافق بر سر این مسئله باید از اختلافات جزیی بگذرند.
ثانیا، شایسته سالاری که در شعارهای انتخاباتی میان سیاستمداران رایج بوده، با انتخاب افراد مشهور و یا بزرگ زاده گان به سمت های حساس دولتی تحقق نمی یابد. سالها از این مسئله گذشته است که هرکسی به اندازه توان و تخصص خود باید در چوکات دولت سهیم باشند. صرف اینکه شخصی، نسبش به بزرگان جهاد و مردم می رسد، نمی تواند دلیلی باشد برای انتخاب شدن او در پست های بلند دولتی.
https://avapress.com/vdcfj0dytw6dxva.igiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما