تاریخ انتشار :دوشنبه ۶ عقرب ۱۳۹۲ ساعت ۱۶:۰۶
کد مطلب : 77624
بیکاری از عوامل اصلی ناامنی در افغانستان است
دومین نمایشگاه ملی تولیدات مکاتب و انستیتوت های تعلیمی، تخنیکی و مسلکی، از سوی وزارت معارف با حضور دانش‌آموزان، دانشجویان، استادید دانشگاه های خصوصی و دولتی امروز دوشنبه به مدت سه روز در کابل برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا) آصف ننگ؛ معین تعلیمات تخنیکی و مسلکی وزارت معارف در این مراسم گفت:"ما روندي را در بخش تعليمات مختلف از چند سال قبل بدینسو آغاز كرديم".
به گفته وی، وزارت معارف در تعليمات اسلامي، عمومي، تربيت معلم و سوادآموزي و تخنيكي و مسلكي پيشرفت هاي زیادی داشته است.
وی افزود که تقريبا از جمله ۸ ميليون شاگرد مکتب در کشور ۳ درصد آنها به تعليمات تخنيكي و مسلكي روي آورده اند.
به گفته ننگ، فعلا در بخش تعليمات تخنيكي و مسلكي، نصاب هاي عمده وجود دارد و این وزارت در تلاش است؛ تا در آینده زیادتر شود.
آقای ننگ اظهار داشت که در حال حاضر ۱۴۷ لیسه تخنیکی و مسلکی در کشور فعال است و وزارت معارف در تلاش است؛ تا این آمار طی سال های آینده به ۵۰۰ لیسه تخنیکی و مسلکی برسد.
او خاطرنشان ساخت که افغانستان زمانی رشد خواهد کرد که در بخش های زراعت و استخراج معادن، افراد تخنیکی و مسلکی داشته باشد.
در همین حال گواستیف پتریک؛ رییس مؤسسه جی. آی. زید نیز گفت که فعلا انستیتیوت تخنیکی وزارت معارف افغانستان در بخش تخنیکی و مسلکی شدن جوانان یک سرمایه گذاری بزرگ کرده است که این روند برای آینده این کشور بسیار مفید تمام می شود.
وی تصریح کرد که مدیران مکاتب انستیتیوت تخنیکی و مسلکی وزارت معارف باید جوانان را به شکل مسلکی فارغ نمایند؛ تا در آینده افغانستان دچار مشکلات تخنیکی و مسلکی نگردند.
به باور وی، آلمان تا چند سال قبل مثل افغانستان با مشکلات مختلفی رو به رو بود؛ اما در اثر سعی و تلاش مکرر دولت آن کشور فعلا ترقی و پیشرفت های زیادی نموده است.
محمدقربان حقجو؛ رییس اتاق های تجارت و صنایع کشور نیز گفت که "ما در طول ۱۲ سال گذشته در بخش کاهش تروریزم، انتحاری، انفجاری و ناامنی تلاش های زیادی کردیم؛ اما ناامنی متاسفانه روز به روز در حال افزایش می باشد".
وی تصریح کرد که یکی از عوامل اصلی ناامنی در کشور، سطح بیکاری می باشد؛ چرا که فعلا بیش از ۶۰ درصد جوانان افغانستان از بیکاری رنج می برند.
او افزود که در حال حاضر جوانان و دانشجویانی که از دانشگاه های دولتی و خصوصی فارغ می شوند، متاسفانه برای اکثر آنان زمینه کار فراهم نیست و این وظیفه دولت است؛ تا برای نسل جوان تحصیلکرده زمینه کار ایجاد کند.
او تاکید کرد که فعلا بيش از ۱۵۰ هزار تن از اتباع كشورهاي ديگر خصوصا پاکستان با هزاران فرصت شغلي در افغانستان مشغول به كار هستند؛ در حالي كه بيش از چهار ميليون تن از اتباع كشور از بيكاري رنج مي برند كه بيشتر آنان را قشر جوان تشكيل مي دهد. مسئولان دولتی بايد در اين زمينه فكری اساسي نمايند.
https://avapress.com/vdcfjvde.w6de0agiiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

بیکاری معضل بزرگ اجتماعی شده در این کشور.
عدم کار و شغل است که جرم جنایات را به وجود می آورد.
دولت این معضل بزرگ اجتماعی را باید از بین ببرد و با ایجاد کار و شغل جوانان کشور را بیکار نگذارد.
در اثر بیکاری و فقر اقتصادی است که جوانان کشور رو به اعمال خلاف می آورند.
تمام جرم و جنایات که در کشور رخ می دهد عامل اصلی اش بیکاری است.
با ایجاد کار و شغل در کشور مردم دیگر آواره کشور های همسایه نمی شوند.
این معضل بزرگ اجتماعی و خانمان سوز را در کشور باید از بین برد.
دولت برای جوانان تحصیل کرده باید زمینه اشتغال به کار را فراهم کند تا این جوانان از بیکاری مجبور به ترک کشور نشوند .
جوانان که بیکار اند فرصت کار هم برای شان فراهم نیست فریب مخالفان دولت را خورده و به صفوف آنها می پیوندند بنابراین دولت باید جلو این اقدام را بگیرد .
افغانستان برای پیشرفت در بخش های زراعت ، استخراج معادن ، صحی ، انجنیری به افراد تخنیکی و مسلکی نیاز دارد لذا این افراد از سوی دولت باید حمایت شوند .