تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۹ سنبله ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۱۴
کد مطلب : 150147
افغانستان آماده همکاری برای بهبود شرایط مسلمانان میانمار می باشد

وزیر امور خارجه ابراز داشت: جامعه جهانی خصوصا سازمان همکاری های اسلامی باید در برابر اقدامات ظالمانه حکومت میانمار ، از مردم مسلمان و ستمدیده روهینگیا حمایت نماید و افغانستان به سهم خود آماده همکاری در این زمینه است.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا) ، صلاح الدین ربانی ؛ وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی افغانستان در نشست گروه تماس سازمان همکاری های اسلامی، پیرامون وضعیت دشوار مسلمانان روهینگیا ابراز داشت: افغانستان از این ابتکار بشردوستانه (برگزاری نشست پیرامون وضعیت مسلمانان روهینگیا) که خواهان پاسخگویی سریع و مؤثر این سازمان و جامعه بین المللی غرض حمایت از عدالت و پایان بخشیدن به خشونت های سیستماتیک حقوق بشری علیه مسلمانان روهینگیا می باشد، استقبال می کند.

وی افزود: ارتکاب همچو جنایات علیه آنها نقض جدی اعلامیه جهانی حقوق بشر، منشور سازمان ملل متحد و سایر قوانین بین المللی از جمله قوانین حقوق بشر بین المللی و بشردوستانه پنداشته می شود.

آقای ربانی در سخنرانی خود تصریح کرد: آنچه را که ما در منطقه روهینگیا میانمار شاهد هستیم، نسل کشی هدفمند برادران و خواهران روهینگیایی ما می باشد. موج تازه ای از قتل های مخوف، آزار و اذیت، اخراج دسته جمعی و تخریب ملکیت های مسلمانان روهینگیا وجدان جهان اسلام و در مجموع جامعه جهانی را آشفته ساخته است.

وزیر امور خارجه در این نشست علاوه کرد: علیرغم همه چالش های ما در افغانستان، مردم از تمام اقشار جامعه چون مقامات حکومتی، جامعه مدنی، مردم عادی و گروه های مذهبی افغان، نگرانی و تأثر عمیق شان را نسبت به وضعیت اسفبار مسلمانان روهینگیا ابراز داشته اند.

وی تاکید کرد: به منظور خاتمه بخشیدن هرچه عاجل این درد و رنج غیر قابل قبول مسلمانان، مردم افغانستان مشترکاً با مسلمانان جهان و جامعه بین المللی از حکومت میانمار تقاضا می نمایند تا اقدامات فوری را جهت توقف قربانی شدن مسلمانان روهینگیا روی دست گیرد.

ربانی خاطر نشان کرد: در حقیقت، تقبیح شفاهی این جنایت علیه بشریت کافی نمی باشد. ما نباید هیچگاه تجارب کشتار دسته جمعی و ویرانی های دهه اخیر در بوسنیا و رواندا را فراموش کنیم.

وی در ادامه گفت: انتظار می رود تا سازمان همکاری های اسلامی در سطح بین المللی و در همکاری با سازمان ملل متحد غرض پاسخ به این بحران جدی بشری رهبری خویش را ثابت سازد. سرمنشی سازمان ملل متحد آقای گوترس مشترکاً با رهبران جهان از دولت میانمار تقاضا نمایند، تا مطابق به وجایب بین المللی خویش بشمول قوانین بین المللی نسبت به تداوم خشونت، هدف قراردادن کورکورانه افراد ملکی و اخراج دسته جمعی آنها اقدام نماید.

مقام ارشد حکومت افغانستان در این نشست ابراز داشت: افزون براین، سازمان همکاری های اسلامی باید این خواسته ها را قویاً انعکاس داده و برای یک پاسخ جمعی چند بُعدی جهت پایان بخشیدن به درد و رنج مسلمانان روهینگیا گردهم بیایند.

نامبرده علاوه کرد: ما از تصمیم شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد برای انجام ماموریت حقیقت یابی و تحقیقات جامعه در رابطه به موارد ادعا شده در مورد نقض حقوق بشر و مسئول قرار دادن تمام عاملان بی عدالتی استقبال می نمائیم.

به گفته وی ، دولت میانمار باید هیئت متذکره را در انجام مأموریت شان در یک فضای باز و مطمئن همکاری نماید. در ضمن، ما باید به کاهش وضعیت نگران کننده بشری توجه خاصی نمائیم. طی چند هفته گذشته، بیش از سه صد هزار تن در روهینگیا از محلات شان بیجا گردیده که بیشتر شان به کشور همجوار بنگلادش نقل مکان کرده اند.

ربانی افزود: ما از کشور بنگلادش بخاطر پذیرفتن تعداد زیادی از مهاجرین تمجید نموده و از سازمان همکاری های اسلامی و جامعه بین المللی تقاضا می نمائیم تا باکشور بنگلادش بخاطر پاسخ سخاوتمندانه اش در قبال مردم روهینگیا کمک نمایند.

نامبرده اضافه کرد: همزمان، دولت میانمار باید زمینه دسترسی بلامانع سازمان ها و نهادهای بشردوستانه را برای تحویل دهی فوری کمک های ضروری به قربانیان روهینگیا فراهم سازد. برعلاوه، این کشور باید جهت جلوگیری از تفکرات نفرت آمیزی که توسط حلقات متعدد منتشر شده است، تدابیر ویژه ای را اتخاذ نماید. از جانب ما در سازمان همکاری های اسلامی، ما باید کنفرانس کمک های بین المللی را غرض افزایش منابع کافی برای حل ضرورت های بشردوستانه و توسعه پایدار به مسلمانان روهینگیا برگزار کنیم.

وزیر خارجه کشورمان گفت: در دراز مدت، دولت میانمار باید یک روند مصالحه فراگیر که بتواند شرایطی را برای ایجاد راه حل پایدار فراهم سازد، آغاز نماید. چنین راه حلی باید شامل تامین وضعیت حقوقی و ایجاد فرصت ها برای مسلمانان روهینگیا جهت ادغام و همزیستی در صلح با دیگران باشد.

وی تاکید کرد: در واقع تغییر در وضعیت موجود و دستیابی به یک راه حل پایدار مستلزم عملکرد قاطع می باشد. به عنوان یک سازمان مسئول بهبود ثبات و رفاه در جهان اسلام، سازمان همکاری های اسلامی باید کلیه تلاش خود را به طور جمعی جهت بهبود وضعیت دشوار مردم روهینگیا به خرج دهد.

نماینده ارشد افغانستان در پایان گفت: ما باید این کار را به عنوان وجیبه دینی و اخلاقی خویش مطابق به اصول و ارزش های اسلامی انجام دهیم. افغانستان آماده است تا سهم خویش را به عنوان بخشی از پاسخ جمعی ایفا نماید.

https://avapress.com/vdcfjxdyew6dtya.igiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما