تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۷ قوس ۱۳۹۵ ساعت ۲۰:۱۱
کد مطلب : 134938
رد کمک پاکستان؛ خوب یا بد؟

رئیس جمهور کشور ما در کنفرانس قلب آسیا در هند، پاکستان را متهم به حمایت از تروریسم کرد و گفت که پاکستان کمک ۵۰۰ میلیون دالری خود به افغانستان را صرف مبارزه علیه تروریست ها در کشور خود نماید.
سخنان تندی که سران اسلام آباد را شدیداً متاثر ساخت و سرتاج عزیز مشاور امنیت ملی پاکستان بلافاصله در مقام پاسخگویی برآمده و از اشرف غنی خواست تا دید خود را نسبت به پاکستان تغییر دهد؛ زیرا با اتهام به کشورهای همسایه نمی‌توان امنیت را برای کشور خود به ارمغان آورد. وی تاکید کرده است که هدف از سخنان رئیس جمهور افغانستان در کنفرانس «قلب آسیا» جلب رضایت هند بود.
موضع رئیس جمهور در داخل کشور نیز با اسقبال بسیاری از آگاهان و صاحب نظران از جمله دو مجلس سنا و ولسی جرگه رو به رو شد. فضل‌هادی مسلمیار رئیس مجلس سنا ضمن تمجید از موضع رئیس جمهور کشور ما در زمینه رد کمک ۵۰۰ میلیون دالری دولت پاکستان، گفت:" دریافت کمک از این کشور در حقیقت جفا به خون سربازان و شهدای مردم افغانستان است.
رئیس جمهور در واقع با رد این کمک ها صدای قربانیان جنگی ناشی از مداخلات پاکستان در افغانستان را بلند کرد و مجلس سنا از این اقدام وی حمایت می‌کند. ملت افغانستان نیازمند کمک‌های غرض آلود این کشور نیست که در برابر آن، خون مردم بی‌گناه و نیروهای امنیتی ریختانده شود.
این در حالی است که مجلس نمایندگان نیز از موضع‌گیری تازه رئیس جمهور در قبال رد کمک‌ مالی پاکستان به کشور اعلام حمایت کرده است.
عبدالرووف ابراهیمی، رئیس مجلس نمایندگان در نشست روز سه شنبه این مجلس گفت: از موضع‌گیری رئیس جمهور در پیوند به مداخلات آشکار کشور همسایه تحت عنوان همکاری به افغانستان و اینکه کمک شان را نفی کرد، حمایت می‌کنیم. رئیس جمهور با این موضع‌گیری برای اولین بار درد ملت را ابراز کرده است.
در کنار دو مجلس سنا و نمایندگان، بسیاری از مردم کشور نیز از موضع گیری اخیر ریاست جمهوری در کنفرانس قلب آسیا اظهار رضایت و خرسندی می کنند و همراه با کتله عظیمی از مردم افغانستان، رسانه ها و کارشناسان و تحلیل گران مسائل سیاسی کشور نیز موضع گیری رئیس جمهور اشرف غنی را مناسب و بجا دانسته و بر این باوراند که در طول سالیان متمادی، این اولین تصمیم حکومتی در سیاست خارجی کشور است که با رضایت و خوشنودی مردم همگام و همراه بوده است.
فیصله رئیس جمهور غنی در عرصه داخلی که با یک چنین رویکردی مثبتی مواجه شده؛ اما آیا این موضع گیری از جهت حفظ و حراست منافع ملی افغانستان و دولت و مردم آن نیز می تواند مثبت و به خیر و صلاح ارزیابی شود یا نه یک مقداری جای تامل و بحث دارد
چنانچه در آغاز نوشتار اشاره شد، سرتاج عزیز مشاور ارشد امنیت ملی پاکستان، اظهارات رئیس جمهور کشور ما را به منظور جلب نظر و حمایت هند عنوان کرده است و می دانیم که مشاور امنیت پاکستان خیلی هم بیجا و بی راه نگفته است.
برخی از صاحبنظران افغان نیز چون سرتاج عزیز بر این باوراند که اظهارات غنی نسبت به پاکستان و به خصوص رد کمک ۵۰۰ میلیون دالری این کشور به افغانستان، موضوع ساده و چیزی کمی نیست؛ تا اشرف غنی به آسانی و بدون هیچ طرح و پلان و نقشه پرسود تر دیگری از آن چشم پوشی کرده باشد.
از این منظر اظهارات تند رئیس جمهور افغانستان نسبت به سران اسلام آباد و به خصوص رد کمک رقم بالای آن کشور به افغانستان، در واقع چراغ سبزی است که آقای غنی به همتای هندی اش نشان می دهد و مطمئن نیز هست که هندی ها این پیام سبز و روشن را به خوبی در میابند.
از طرفی این امکان هم وجود دارد که کابل از قبل وعده های به مراتب برتر و بالاتر از مبلغ کمکی ۵۰۰ میلیون دالری پاکستانی از سوی دهلی نو دریافت کرده است؛ لذا اشرف غنی در تبانی با سران هند و نیز با پشت گرمی به آنان، سران اسلام آباد را از خود دور ساخته است.
در هر حال، چه آن باشد و چه این؛ چه با تبانی هندی و چه بدون آن، موضع گیری رئیس جمهور غنی در کنفرانس قلب آسیا علیه پاکستان، یک موضع گیری بجا و لازم ارزیابی می شود و این سران اسلام آباد را به شوک می برد؛ تا بدانند که اوضاع و شرائط تغییر کرده و آنها با اعمال سیاست غلط در برابر دولت و ملت افغانستان، مسیر انزوای خویش را فراهم کرده اند که در صورت ادامه به این سیاست خصمانه و غیر مسئولانه، گستره انزوا و تنهایی آنها گسترده تر و فراخ تر می شود و این البته به سود افغانستان و دولت و مردم آن خواهد بود.
حداقل نتیجه مثبتِ اظهارات رئیس جمهور کشور ما در کنفرانس قلب آسیا، این است که حدود ۳۲ کشور منطقه ای دولت پاکستان را به عنوان حامی و همکار ترویزم در منطقه خواهند شناخت و همین موضوع به انزوای بیشتر این کشور دامن خواهد زد که این برای دولت و مردم ما چیز کمی نیست و بلکه یک بُرد با ارزش است.

https://avapress.com/vdcfmjdycw6dm1a.igiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما