تاریخ انتشار :شنبه ۲ جوزا ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۴۲
کد مطلب : 111951
شیعیان عربستان؛ زندگی زیر سایه تبعیض و ترور
گروه تروریستی داعش مسؤولیت بمبگذاری مرگبار روز جمعه در یکی از مساجد شیعیان در عربستان سعودی را به عهده گرفت.
در یکی از حساب‌های توییتر نزدیک به داعش عکسی از کسی که گفته شده بمبگذار انتحاری بوده منتشر شده است.

بمبگذاری انتحاری در یکی از مساجد شیعیان در منطقه الشرقیه دست کم ۲۱ کشته بر جای گذاشته است.
سال گذشته پیغامی صوتی از جانب داعش منتشر شد که تهدید می‌کرد شیعیان عربستان سعودی مورد حمله قرار خواهند گرفت.

روز جمعه در مسجد امام علی دهکده القدیحی در ولایت شیعه نشین قطیف، انفجار مهیبی رخ داد. علاوه بر کشته شدن دست کم ۲۱ نفر بیش از ۸۰ تن دیگر در این بمبگذاری مجروح شده‌اند که حال بعضی از آنها وخیم گزارش شده است.

این اولین حمله در یکی از مساجد شیعه در این منطقه است.
بیش از ۱۵۰ نفر در زمان حمله برای نماز جمعه در این مسجد حضور داشتند.

این اولین باری است که شاخه داعش در عربستان سعودی رسما مسؤولیت چنین عملیاتی را به عهده می‌گیرد؛ اما این به آن معنا نیست که شیعیان عربستان که بر اساس آمارهای رسمی منسوب به کارگزاران رژیم سعودی، حدود ۲۰ درصد کل جمعیت این کشور را تشکیل می دهند، پیش از این، زندگی امن و آسوده ای داشته اند.

این اقلیت مذهبی در کشوری که مدعی است پادشاه آن «خادم حرمین شریفین» است، مظلوم ترین اقلیت مذهبی اسلامی بوده و هنوز هم این مظلومیت به صورت شدیدتری اعمال می شود که یکی از نمونه های بارز آن، بازداشت مظلومانه آیت الله نمر باقر النمر؛ رهبر روحانی و معنوی شیعیان عربستان و صدور حکم اعدام برای وی از سوی دستگاه ستم پیشه قضایی رژيم آل سعود است؛ حکمی که گفته می شود به زودی اجرا خواهد شد.

البته آیت الله نمر، تنها شیعه ای نیست که به دستور خادم خانه خدا(!) تنها به جرم شیعه بودن، بازداشت و محاکمه می شود، فعالان فرهنگی و مذهبی شیعه در عربستان، هرکدام سال ها در زندان های آل سعود به سر برده اند و جرم آنها نیز روشن است: فعالیت های مذهبی شیعی در کشوری که در آن وهابی ها مسلط هستند!

با این حساب، حمله خونین دیروز بر جمعیت شیعیان نمازگزار در قطیف نیز بخشی از همین سناریوی دوگانه تبعیض و ترور است.

جو امنیتی و رسانه ای مسلط بر جهان، دست ابزار خوبی را در اختیار رژيم های خودکامه، خون آشام و ضد مردمی قرار داده؛ تا جنایت های شان را به آسانی به گروه های تروریستی نسبت دهند و به این ترتیب، به سرعت راه هرگونه اما و اگر در این زمینه را سد کنند؛ اما پرسش این است که داعش کیست؟ مگر داعش، پدیده ای جداپذیر و قابل تفکیک از رژیمی تروریست پرور و افراط گرایی است که همه ناامنی های سراسر خاور میانه و حتی فراتر از آن، به این رژیم و دالرهای نفتی و سلاح های امریکایی اش بازمی گردد؟

وقتی رژیم سعودی، آشکارا در سوریه و عراق و لبنان و یمن و لیبی و... به داعش و گروه های تروریستی همسان با داعش، کمک های گسترده مالی و آموزشی و تسلیحاتی و نظامی و حمایت های معنوی و ایدئولوژیک ارائه می کند، آیا این توجیه مضحک که حمله دیروز بر علیه شیعیان بی دفاع عربستان، کار داعش بوده است نه رژيم سعودی، قابل پذیرش و عقلانی است؟

حتی اگر تصور کنیم که حمله دیروز، واقعا در هماهنگی با رژيم تروریست پرور سعودی صورت نگرفته است، آیا بازهم نشانه و قرینه ای وجود دارد که نشان دهد، رژيم آل سعود با چنین حمله ای، موافق نیست و آن را مردود و محکوم می داند؟

اگر چنین است پس سال ها تبعیض و ستم و بازداشت و زندان و اعدام فعالان مذهبی و فرهنگی شیعه در عربستان که تنها جرم شان، مذهب متفاوت شان با ایدئولوژي خشک و منحط و متحجر وهابیت افراطی است، چگونه قابل توجیه است؟

پرسش دیگر این است که داعش چگونه توانسته حمله ای به این بزرگی را در داخل عربستان انجام دهد؟
همچنین چرا این حمله، از میان آنهمه اهداف نظامی و امنیتی و سیاسی وابسته به دربار سعودی، نمازگزاران بی دفاع شیعه را آماج قرار داده است؟

آیا این بدان معنا نیست که سعودی ها به منظور جلوگیری از کشیده شدن دامنه انقلاب یمن به داخل خاک خود، به کمک داعش دست به سازماندهی این حمله ها به منظور ایجاد رعب و وحشت کرده اند؟

شیعیان عربستان سعودی، در ولایت نفت خیز قطیف، سکونت دارند؛ اما در عین حال، کمترین بهره از این موهبت طبیعی و خدادادی به آنها نمی رسد و جزو فقیرترین و محروم ترین اتباع یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان هستند.
https://avapress.com/vdcftydyyw6dy1a.igiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما