تاریخ انتشار :شنبه ۲ جوزا ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۲۳
کد مطلب : 111960
متن کامل توافقنامه استخباراتی در اختیار نمایندگان قرار گیرد
برخی نمایندگان از هیات اداری مجلس خواستند که متن تفاهم نامه استخباراتی با پاکستان را در اختیار نمایندگان قرار دهند تا وکلا از جزئیات بیشتر آن با خبر شوند.
به گزارش خبرگزاری آوا، نمایندگان می گویند که در حال حاضر از متن این تفاهم نامه چیزی نمی دانند و بر اساس حدس و گمان نسبت به آن، ابراز نظر می کنند.
سمیع الله صمیم عضو مجلس گفت: " ما تنها از سه مورد تفاهم نامه استخباراتی خبر داریم، یکی بحث جدایی طلبان که هیچگاهی افغانستان با این مشکل روبرو نیست، آموزش امنیت ملی و ایجاد دفتر استخباراتی که هردو به خیر افغانستان نیست".
آقای صمیم افزود که متن این تفاهم نامه باید به مجلس خواسته شود.
اسدالله سعادتی هم گفت: " امضای تفاهم نامه در نفس خود چیزی بدی نیست؛ اما باید محتوای آن به طور رسمی به خانه ملت خواسته شود تا نمایندگان آن را کلمه به کلمه بخوانند و اگر به ضرر کشور بود از رییس جمهور بخواهند که لغو کند".
آقای سعادتی افزود: افغانستان خواستار دشمنی با پاکستان نیست و اظهار نظرهای سیاسی و سلیقه ای نیز و بدون اطلاع کافی نیز کارساز نمی باشد.
غلام فاروق مجروح دیگر عضو مجلس هم بیان داشت: " مجلس نمی تواند در قبال این مساله مهم ملی بی تفاوت باشد".
آقای مجروح تاکید ورزید که حکومت باید در امضای این تفاهم نامه محتاط باشد.
این نمایندگان می گویند با آن که امضای تفاهم نامه به تایید مجلس نیاز ندارد ولی با آن هم باید متن این تفام نامه در اختیار نمایندگان مجلس قرار گیرد.
مشکل اصلی تفاهم نامه استخباراتی نیست
برخی نمایندگان مشکل افغانستان را مضای تفاهم نامه استخباراتی با پاکستان نمی دانند و تاکید دارند که مشکل اصلی در کشور اختلاف نظرها در درون حکومت است.
عبدالقیوم سجادی گفت: " دیپلماسی همراه با نرمش هنوز هم کار ساز نیست؛ زیرا فضای اعتماد میان دو کشور افغانستان و پاکستان به وجود نیامده است".
آقای سجادی افزود: نگرانی اصلی ما امضای تفاهم نامه با پاکستان نه، بلکه نبود توافق نظر میان رهبران حکومت وحدت ملی است.
او اضافه کرد: " اگر اختلاف نظرها رفع شود دیگر هیچ دسیسه ای کار ساز نخواهد بود؛‌ ما باید رهبران حکومت را تحت فشار قرار دهیم تا در عرصه منافع ملی توافق نظر داشته باشند".
امضای تفاهم نامه یا رسمیت دادن به خط دیورند
معاون اول مجلس می گوید که متن این تفاهمنامه براساس گفته های سخنگوی امنیت ملی خلاف منافع افغانستان است.
ظاهر قدیر گفت: "در تفاهم نامه آمده که با جدایی طلبان مبارزه مشترک صورت گیرد؛ ما جدایی طلب نداریم؛ اما در پاکستان پشتونها و بلوچ ها جدایی طلب هستند، براین اساس افغانستان به گونه غیر ضرور با پشتونها و بلوچ ها دشمنی می کند".
قدیر افزود: امضای این تفاهم نامه به طور غیر مستقیم رسمیت دادن به خط دیورند است؛‌ زیرا بر بنیاد این تفاهم نامه به پشتونها و بلوچ ها اجازه نمی دهد که از پاکستان جدا شود و آنان را جزء خاک پاکستان می داند.
این در حالی است که براساس برخی گزارش های تایید ناشده، رییس جمهور در نشست مشورتی روز پنجشنبه با بزرگان جهادی گفته است که در برخی ماده های این تفاهم نامه از جمله، مقابله با جدایی طلبان دوکشور، آموزش کارمندان امنیت ملی و ایجاد دفاتر استخباراتی پاکستان در افغانستان و ایجاد دفاتر امنیت ملی افغانستان به پاکستان، تجدید نظر می شود.
امضای تفاهم نامه استخباراتی با پاکستان واکنش های تندی را در پی داشته است و نمایندگان شورای ملی و آگاهان امور نظامی، این تفاهم نامه را برخلاف منافع ملی افغانستان خوانده اند.

https://avapress.com/vdcfvydyxw6dy1a.igiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما