تاریخ انتشار :چهارشنبه ۶ جوزا ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۲۰
کد مطلب : 112202
عراق؛ مبارزه برای آزادی یا جنگ فرقه ای؟
همزمان با شروع عملیات ارتش عراق برای بازپس گیری ولایت انبار از داعش، امریکا از رمز اعلام شده برای عملیات از سوی نیروهای بسیج مردمی، انتقاد کرده و فرانسه هم خواستار عملکرد فرافرقه ای دولت بغداد شده است.
نیروهای بسیج مردمی می گویند که رهبری این عملیات را به عهده دارند و مواضعی را در حوالی رمادی تصرف کرده اند. قبایل سنی هم در این عملیات حضور دارند.
جو بایدن؛ معاون رئیس جمهور امریکا از عملیات رمادی استقبال کرد؛ اما استیو وارن؛ سخنگوی پنتاگون روز سه شنبه از رمز عملیات انتقاد کرد.
احمد اسدی؛ یک سخنگوی بسیج مردمی گفت که رمز عملیات "لبیک یا حسین" خواهد بود؛ اما وارن این رمز را "غیرمفید" خواند!
همزمان لوران فابیوس؛ وزیر خارجه فرانسه در انتقاد از دولت عراق گفت که فرانسه سال گذشته با این امید به ائتلاف هوایی ضد داعش پیوست که دولت بغداد منافع همه گروه ها در این کشور را نمایندگی کند.
البته این تنها ابراز حساسیت و مخالفت در برابر رمز «لبیک یا حسین» عملیات آزادسازی ولایت انبار از سوی امریکایی ها نیست؛ آنها از یکسو خود هیچ کمکی برای تقویت و پشتیبانی نیروهای عراقی در مبارزه با داعش انجام نمی دهند و به این ترتیب، حکومت عراق مجبور می شود برای تقویت نیروهای ارتش، از شهروندان عراقی کمک بگیرد و بسیج مردمی بر ضد تروریزم راه اندازی کند و از جانب دیگر، با ابراز نگرانی نسبت به بروز جنگ فرقه ای میان شیعه و سنی در عراق، خود عملا تریبیون تبلیغ جنگ فرقه ای می شوند و حساسیت یک مشت جاهل خودفروخته فریب خورده را نسبت به این مسایل و موضوعات برمی انگیزند.
این در حالی است که عراق اینک در وضعیتی بسیار حاد قرار دارد. تروریزمی در عراق لانه و نفوذ کرده است که نه شیعه می شناسد، نه سنی و نه کرد و یزیدی و مسیحی.
همه گروه های مذهبی و اجتماعی در عراق، از تیر زهرآگین تروریزم خون آشام داعش، زخم دیده و زهر چشیده اند؛ بنابراین، جنگ فرقه ای میان شیعه و سنی اساسا موضوعیتی ندارد و به نظر می رسد تنها طرف ها و مراجعی که نسبت به این امر، حساسیت و نگرانی به خرج می دهند نیز امریکا، فرانسه، عربستان سعودی، امارات، قطر و ترکیه هستند؛ همان کشورهایی که هم داعش را به وجود آورده و به آن سلاح و مهمات و نیرو می فرستند و هم ائتلاف دروغین مبارزه با داعش، راه اندازی کرده اند؛ تا به آسانی به حریم هوایی و زمینی عراق دسترسی داشته باشند و میزان آمادگی رزمی نیروهای عراقی و کرد و بسیج مردمی برای مقابله با داعش را مورد ارزیابی قرار دهند و براساس این آمادگی، داعش را تقویت و تجهیز کنند.
عراقی ها برای آزادی سرزمین شان مبارزه می کنند و تفاوتی نمی کند که این جنگ در موصل و کوکوک و تکریت باشد یا در کربلا و کاظمین و نجف.
شیعه و سنی دوشادوش هم می جنگند. اگر اکنون هزاران نیروی شیعه برای کمک به برادران سنی خود راهی الانبار شده اند، این هرگز به معنای جنگ فرقه ای نیست؛ بلکه همدردی، حمایت و همدلی شیعه و سنی در برابر یک دشمن تروریستی مشترک است.
به جز اظهارات زهرآگین و جانبدارانه امریکایی ها و فرانسوی ها و سعودی ها و ترک ها، چه چیزی این جنگ را به یک نبرد فرقه ای شباهت می دهد؟
آنها به دستور نخست وزیر عراق، وارد این جنگ شده اند و همانگونه که در عملیات آزادسازی تکریت نیز نشان دادند به دستور نخست وزیر عراق، پس از انجام پیروزمندانه مأموریت، از آن خارج خواهند شد.
اما نگرانی هایی که ابراز می شود گاه چنان پررنگ است که به نظر می رسد برای امریکا و فرانسه و هم پیمانان شان، حضور و سلطه تروریست های داعش، بهتر و مهم تر از آزادسازی این مناطق به وسیله شیعیان و سنی هاست.
آنچه در عملیات جاری در انبار جریان دارد، وحدت شیعه و سنی و مبارزه مشترک آنها در برابر دشمن مشترک است؛ اما سیاه نمایی های تبلیغاتی غربی ها، این معادله را کاملا معکوس جلوه می دهد و این به خوبی نشان می دهد که چه کسی دشمن عراق و دوست داعش است و چه کسی دوست عراق و دشمن داعش.
برای شیعیان و سنی های واقعی عراق، رمز «لبیک یاحسین» رمزی مقدس و آزادی بخش است؛ اما برای امریکا و فرانسه و متحدان شان، این بدون تردید، یک خطر و نگرانی است؛ زیرا آنها از نام حسین هراس دارند؛ چون تکریم حسین، تهدیدی برای یزید است و یزیدهای زمان از این امر می هراسند.
https://avapress.com/vdcfx0dy0w6dy0a.igiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما