تاریخ انتشار :جمعه ۱۴ سنبله ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۱۸
کد مطلب : 98171
عراق قربانی جنگ نیابتی ناتو و داعش
در حالیکه رهبران کشورهای عضو ناتو نحوه مقابله داعش در عراق را بررسی می کنند، انفجار در بغداد ده ها کشته و زخمی برجای گذاشته است.
روز جمعه، پولیس عراق گزارش کرد که شامگاه گذشته، انفجار دو موتر بمب گذاری شده در بغداد دست کم ۱۷ نفر را کشته و بیش از ۴۰ تن را زخمی کرده است.
نخستین انفجار در منطقه عمدتا شیعه‌نشین کاظمین روی داد که بسیاری از فروشگاه‌ها و رستورانت ها در آن واقع شده‌اند که ۱۱ نفر جان باختند و ۳۲ تن دیگر زخمی شدند. کوتاه مدتی پس از آن، انفجار دیگری محله مرفه کراده بغداد را هدف قرار داد که در آن، دست کم شش نفر کشته و ۱۷ تن دیگر زخمی شدند.
اکثر ساکنان این محله شیعه هستند هرچند پیروان سایر ادیان و مذاهب، از جمله مسیحیان نیز در این محله سکونت دارند.
همزمان، گزارش شده که نیروهای داعش از یک روستای سنی‌نشین در شمال عراق با نزدیک شدن نیروهای دولتی، عقب نشینی کردند و گروهی از مردان روستا را با خود بردند.
این رویدادها در حالی روی می دهد که براساس گزارش ها، تا یک هفته دیگر، حیدر عبادی؛ نخست وزیر تازه عراق، دولت تازه ای تشکیل خواهد داد و رسما به کار خود آغاز خواهد نمود.
از سوی دیگر، نیروهای خارجی به رهبری امریکا نیز در تلاش اند؛ نفوذ سیاسی و نظامی خود را در عراق به بهانه مبارزه با داعش، تقویت کنند و پیش بینی می شود، طی روزهای آینده، شمار کشورهایی که به ائتلاف تازه امریکا به بهانه مبارزه با داعش در عراق، اعلام آمادگی می کنند، مشخص گردد.
امریکا پیشتر تلاش کرده است در این زمینه همراهی اعراب و برخی دیگر از کشورهای منطقه را به دست آورد.
چندین کشور اروپایی، استرالیا و... نیز پیش از این برای پیوستن به ائتلاف امریکا علیه داعش، اعلام آمادگی کرده و تاکید نموده اند که برای پیشمرگان کرد سلاح و تجهیزات نظامی ارسال می کنند.
با اینهمه کشورهای کمتری تاکنون وجود داشته اند که مستقیما دولت بغداد را در برابر داعش، کمک مالی و تسلیحاتی کنند و نیروهای ارتش عراق را تقویت نمایند؛ به همین دلیل، مقاصد ائتلاف ضد تروریستی تازه امریکا در خاور میانه، پرسش های زیادی را از سوی ناظران و کارشناسان به همراه داشته است.
شماری از آنها با اشاره به کشتارهایی که این روزها از سوی داعش در مناطق تحت سلطه این گروه تروریستی می شود و نیز خون ریزی های شدید در خیابان های شهرهای تحت کنترل دولت عراق از طریق بمب گذاری های انتحاری و انفجاری، می گویند که قربانی اصلی این جنگ نیابتی ناتو و داعش، کماکان مردم عراق هستند؛ مردمی که به بهانه های دروغینی مانند اختلافات فرقه ای و... آماج قرار می گیرند و بهره اصلی از این اختلاف های بی بنیاد و بنیان برانداز را کشورهایی می برند که در حال برنامه ریزی برای اشغال دوباره عراق و تاراج ثروت های نفتی این کشور اسلامی اند.
ناظران می گویند که برخلاف پروپاگندای بی پایه رسانه های غربی، مسئول اصلی وضعیت به وجودآمده نوری مالکی به عنوان نخست وزیر مشروع و دموکراتیک عراق نبود و نیست؛ بلکه آنچه اکنون در عراق جریان دارد، پیامدهای مرگبار اشغال نظامی عراق توسط امریکا در سال ۲۰۰۳ بود که به ظهور القاعده کمک کرد، بنیادهای ملی دولت و ارتش عراق را نابود نمود، زمینه خودمختاری و استقلال نسبی مناطق نیمه خودمختار را تقویت کرد و مقدمات تجزیه این کشور به مناطقی مجزا براساس قومیت، دین، فرقه مذهبی و گرایش سیاسی فراهم نمود و در نتیجه، نهایتا به ظهور داعش منجر شد که پیامدهای ویرانگر آن اکنون در قالب قتل عام های هزاران نفری، تجزیه و تلاشی تمامیت ارضی عراق، تشدید مطالبات غیر قانونی استقلال طلبانه و جدایی خواهانه، تضعیف کامل دولت مرکزی و شکل گیری تشتت، پراکندگی و نفاق مذهبی و اجتماعی در ابعاد گسترده، مشهود است؛ چیزی که امروزه یکبار دیگر، زمینه ساز دخالت همه قدرت های جهانخوار برای تاراج مابقی سرمایه های ملی و ذخایر زیرزمینی این کشور نفت خیز عربی شده است که کمترین هزینه آن، خون ریزی های روزمره در مقیاس ده ها نفر است.


منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا) - سرویس تحلیل و پژوهش اخبار
https://avapress.com/vdcfyyd1.w6dceagiiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما