تاریخ انتشار :جمعه ۵ سنبله ۱۳۹۵ ساعت ۰۵:۲۰
کد مطلب : 130069
اگر مشکلات اقتصادی مهاجرین حل شود قبل از اینکه به نفع مهاجر باشد به نفع ایران است
کشوری مثل هند می آید تسهیلات و خدمات بیشتر به افغانستانی ها می دهد تا ما در کشور آنها هزینه کنیم. مثلا هندی ها پول ویزا را برای افغانستانی ها برداشتند و پول بلیت هواپیماهای شان را به نصف تقلیل دادند تا اتباع افغانستان بیش از گذشته جهت حضور در عرصه های مختلف این کشور جلب و جذب شوند

حسینی مزاری در دیدار با کسبه و بازاریان ضمن بررسی مشکلات آنها و صحبت در خصوص تاسیس اتحادیه اصناف، گفت که اگر مشکلات اقتصادی مهاجرین حل شود قبل از اینکه به نفل مهاجرین باشد به نفع جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا) حجت الاسلام والمسلمین سید عیسی حسینی مزاری رئیس کل مرکز فعالیت‌های فرهنگی اجتماعی تبیان در این نشست با اشاره به اینکه از نگاه اداری موضوع تأسیس اتحادیه اصناف، هم در تهران و هم در مشهد پیگیری گردیده و با مقامات ذی صلاح صحبت شده است، گفت: در رابطه با معضلاتی که در سطح کسبه و بازاریان وجود داشت از طرف تشکیلات پیگیری های خوبی صورت گرفت از جمله می توان به کارت کار اشاره کرد که طبق رایزنی های صورت گرفته و صحبت با مسئولین کفالت، ۱۶۸ شغل آزاد شد و صدور کارت کار به لحاظ خود اظهاری قرار است صورت بگیرد.

آقای حسینی مزاری افزود: بسیاری از معضلات و مشکلات در ایران قابل حل است به خصوص در سطح کسبه و بازاریان که یک کار و فکر اقتصادی است که اگر مشکلات اقتصادی مهاجرین حل شود قبل از اینکه به نفع مهاجرین باشد به نفع جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.

رئیس کل مرکز فعالیت‌های فرهنگی اجتماعی تبیان تصریح کرد: چند سال اخیر شاهد هستیم که مغازه دار و سرمایه دارها وسائل خود را جمع می کنند و به کشورهای ثالث به خصوص قزاقستان، ترکیه و امارات می روند، چرا می روند؟! چون اینجا مشکلات اداری برای اتباع مهاجر وجود دارد.

آقای مزاری با بیان اینکه واقعا مشکلاتی که برای کسبه در ایران هست در بسیاری از کشورهای ثالث نیست تصریح کرد: مثلا اماراتی ها تاجر را مانند زیارت تعظیم و احترام می کنند و حاضر نیستند آب در دل تاجر و سرمایه گذار افغانستانی تکان بخورد و کارهای اقامتی و حتی تابعیتی شان را خیلی سریع حل می کنند و می دانند که تاجر افغانستانی را هر چه قدر تحویل بگیریم و تشویق بکنیم به نفع کشور است و سپس اینها هر چه قدر پول و سرمایه دارند به امارات می آورند و همینجا به کار می اندازند و بیشتر می مانند، در حالی که این شرایط در ایران به راحتی نه تنها میسر نیست بلکه تاجر و پولدار ما با چالشهای متعددی بایستی دست و پنجه نرم کنند تا بتوانند حد اقل فضایی را برای فعالیت فراهم کنند.

این فعال فرهنگی و اجتماعی با اشاره به اینکه در ظاهر مثلا امارات تاجر ما را احترام می کند اما مالیات و عوارض هم می گیرد اظهار داشت: در ایران هم توقع ما این است. دوست داریم به نظام کمک شود و از طرفی هم می خواهیم برای کسبه ما نیز کمک شود.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی مزاری با انتقاد از وضع موجود کسبه مهاجر در ایران گفت: کسبه، بازاریان و تجار و سرمایه گذار، حاضرند در قبال دریافت مجوز و خدمات مالیات هم پرداخت کنند چون همه ما ایران اسلامی را دوست داریم و حاضریم با پرداخت مالیات باعث تقویت نظام شویم. اما شاهد هستیم یک کاسب افغانستانی با سرمایه میلیاردی در ایران با مجوز صوری یک ایرانی کار می کند و مجبور است شاگرد خود یا کسی دیگر را به کارشناس و بازرس ایرانی معرفی کند و این از نظر اندیشه اقتصادی درست نیست.

وی افزود: یک سرمایه دار افغانستانی می تواند در ایران سرمایه گذاری کند و کار و اشتغال و رونق اقتصادی ایجاد کند ولی با محدودیت هایی که هر روزه برایش ایجاد می شود نه تنها باعث دلزدگی و کدر خاطر او می گردد که باعث می شود سایر سرمایه گذارانی که علاقه دارند به ایران سرمایه گذاری کنند و کاراقتصادی راه بیاندازند، منصرف شده، مسیر عوض می کنند و توجه خود را به کشور دیگری معطوف می کنند. ازین رو مسئولین اقتصادی ی که دلسوز هستند، باید به این موضوع توجه کنند.

وی با اشاره به کشف استعدادهای جوانان مهاجر در اروپا و امریکا گفت: در آلمان ببینید چند نفر افغانستانی باعنوان ستاره های باشگاه های فوتبال و فوتسال اینها دارند بازی می کنند و در امریکای شمالی چند نفر و جای سوال است که در ایران چقدر این زمینه وجود دارد؟

در حالی که در ایران از آن سوی دنیا اتباع آفریقایی با کیفیت بازی پایین را می آورند و در تیم های شان جذب می کنند، ولی جوانان و نوجوانان مهاجر با بهترین استعداد به دلیل افغانستانی بودن شان، از حضور در لیک های مختلف منع می شوند. این رویکرد درستی نیست، نه از نظر اقتصادی توجیه درستی دارد، نه از لحاظ عرف اجتماعی، نه عرف سیاسی و نه قوانین بین المللی توجیه دارد و نیاز به حل شدن دارد و حل شدن آن نیاز به پیگیری دارد تا به صورت اصولی حل شود.

حسینی مزاری علاوه کرد: چین، ترکیه، مالزی و حتی ویتنام در عرصه اقتصادی افغانستان حضور جدی دارند، اما ایران در حالی که در دنیا تنها کشوری با بیشترین اشتراکات از لحاظ زبان، دین، فرهنگ و همسایگی بیشترین نزدیکی با افغانستان دارد سهم ناچیز در بازار افغانستان دارد.

وی با اشاره به محدودیت ها و بعضی فشارها بر مهاجرین افزود: کشوری مثل هند می آید تسهیلات و خدمات بیشتر به افغانستانی ها می دهد تا ما در کشور آنها هزینه کنیم. مثلا هندی ها پول ویزا را برای افغانستانی ها برداشتند و پول بلیت هواپیماهای شان را به نصف تقلیل دادند تا اتباع افغانستان بیش از گذشته جهت حضور در عرصه های مختلف این کشور جلب و جذب شوند. چنانچه امروزه اکثر بیماران کشورما حتی بیشتر از پاکستان به هندوستان مراجعه می کنند. ولی این شرایط از سوی ایران برای اتباع افغانستان وجود ندارد. ویزا به سختی می گیرند، قبل از ویزا گرفتن بایستی آزمایش شوند که گمان می کنم هیچ کشور دیگری این شرط را برای ویزا گرفتن ندارد و به ویژه وقتی بیماران ما راهی هم به سمت ایران پیدا می کنند بایستی هزینه به مراتب بیش از هندوستان بپردازند تا تداوی شوند. خب طبیعی است که این قید و بندها در ایران، رغبتی نمی گذارد تا اتباع کشور میل به این طرف پیدا کند. این در حالی است که ما می خواهیم از طرف ایران تسهیلات افزایش پیدا کند تا بتوانیم تاجر و سرمایه گذار افغانستانی را بیشتر جذب کرده وارد بازار ایران بسازیم.

رئیس مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان در ادامه گفت: ما دوستدار نظام هستیم و مشکلات را بازگو می کنیم تا حل شود در عین حال اگر دشمنی قصد صدمه زدن به جمهوری اسلامی را داشته باشد سفت و سخت در برابرش ایستاده ایم و از جمهوری اسلامی ایران دفاع خواهیم کرد چون دلسوز نظام هستیم. اما این حرفهای ما در بحث مهاجرین هم حق ماست و هم پیگیر جدی هستیم چرا که به نفع ایران هم هست.

این عالم سرشناس دین اضافه کرد: این مسائل باید درک شود، این حرفها شاید در بدو امر تلخ باشد اما باید پیگیری شود تا ثمره شیرین این اولا شامل جمهوری اسلامی و بعدش شامل حال مهاجرین افغانستان اعم از کسبه، تاجر و سرمایه گذار شود.

https://avapress.com/vdcg3z9qyak9wz4.rpra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما