تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۵ دلو ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۳۲
کد مطلب : 138089
بانکنوت‌های مندرس‌شده در هر زمان قابل تعویض است

به دنبال نگرانی مردم از تصمیم اخیر بانک مرکزی افغانستان مبنی بر چلند پول‌های کهنه مسوولان این نهاد می‌گویند که بانکنوت‌های مندرس‌شده در هر زمان قابل تعویض است.
به‌گزارش خبرگزاری آوا، محمد قسیم رحیمی، رئیس نظارت امور مالی بانک مرکزی امروز در یک نشست خبری در کابل از بانکنوت‌هایی که باید معاوضه شوند با عنوان «نامناسب» یاد کرد.
آقای رحیمی افزود:پول‌های نامناسب را که روی شان نوشته و یا نقاشی شده باشد، مهر خورده باشد و یا سوراخ تسلسلی داشته باشد، ماده چسپدار روی شان بکار رفته باشد (بدون اسکاشتیپ)، بانکنوت که شسته شده باشد و یا از اثر پاشیدن تیزاب و سایر مواد کیمیاوی دیگر تخریب شده باشد را در تمام نمایندگی های د افغانستان بانک و بانک های تجارتی بدون تادیه کدام فیس با بانکنوت قابل استفاده تعویض کنند.
بانک مرکزی افغانستان (د افغانستان بانک) با نشر اطلاعیه ای بانکنوت (اسکناس) های افغانی فرسوده را از ابتدای سال ۱۳۹۶ غیر قابل اعتبار اعلام کرد.
این نهاد به مردم تا ختم سال جاری مهلت داده تا بانکنوت‌هایی با مشخصات یادشده را با مراجعه به بانک تعویض کنند.
بااین حال، آقای رحمیی می‌گوید که مدت تعیین شده صرفاً در مورد پول های نامناسب بوده است.
به گفته او، مردم باید بدانند که د افغانستان بانک بانکنوت هایی که بنابر کثرت استفاده در داد و ستد روزانه، مندرس شده باشد را در هر وقت و زمان جمع‌آوری و معاوضه می‌کند.
بانک مرکزی افغانستان دو روز پس از نشر گزارش تولیدی خبرگزاری صدای افغان(آوا) در مورد بانکنوت‌های مندرس شده تصمیم به برگزاری نشست خبری گرفت.
در این گزارش تاکید شده بود تا در مورد مشخصات بانکنوت‌های قابل معاوضه اطلاع رسانی بیشتر صورت گیرد.
ایمل عاشور، سخنگوی بانک مرکزی افغانستان روز شنبه در صحبت با خبرگزاری آوا، بیان کرد که از آغاز اعلام این اداره حدود ۲۵ میلیون افغانی پول فرسوده جمع‌آوری شده است.
بانک مرکزی از مردم خواسته تا با داشتن بکسک های جیبی و یا به هر وسیله ممکن دیگر در قسمت حفظ و نگهداشت بانکنوت‌های افغانی دست داشته شان توجه بیشتر شان را مبذول دارند، تا از یکسو از فرسوده شدن زود هنگام بانکنوت‌ها جلوگیری نموده و از جانب دیگر بتوانند به پول ملی شان ارج گذاشته و خود شان نیز متضرر نگردند.
این در حالیست که اکثر اسکانس‌های یک، دو، پنج، ده، بیست و صد افغانیگی فرسوده شده اند.

https://avapress.com/vdcg779qyak9wz4.rpra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما