تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۳ جوزا ۱۳۸۹ ساعت ۲۰:۴۸
کد مطلب : 19548
امریکا با اصل نظام جمهوری اسلامی ایران مشکل دارد و پرداختن به مساله‌ي هسته ای ایران یک بازی سیاسی بیش نیست
پس از تصویب قطعنامه جدید شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران، واکنش های مختلفی از سوی برخی کشورها، کارشناسان و رسانه های خبری انجام شده است.
پس از تصویب قطعنامه جدید شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران، واکنش های مختلفی از سوی برخی کشورها، کارشناسان و رسانه های خبری انجام شده است.
در نخستین واکنش، ترکیه و برزیل، اعضای غیر دائم شورای امنیت به این قطعنامه رأی منفی دادند و لبنان رأی ممتنع داد.
نماینده برزیل و ترکیه از اینکه به توافقنامه ای که میان این دو کشور و دولت ایران بر سر پیشنهاد تبادل سوخت امضا شده بود، توجه کافی نشد و پیش از رأی گیری برای تحریم های جدید، برای پیگیری این توافقنامه فرصت کافی در نظر گرفته نشد، انتقاد کردند.
این قطعنامه علاوه بر تحریم فعالیت های اتمی و تجاری ایران و انتقال تسلیحات نظامی، محدودیت هایی برای خطوط کشتیرانی، شعبات و نمایندگی بانک های ایرانی در دیگر کشورها بوجود آورده است.
بسیاری از کارشناسان بین المللی بر این باورند که قطعنامه تصویب شده با اصرار امریکانشان دهنده ضعف و ناتوانی این کشور در برابر ایران است.
در همین حال کارشناسان افغانی، ترس غربی ها را از الگو شدن ایران برای استقلال سایر کشورها می دانند.
دكتر ظهوري حسيني، استاد دانشگاه و كارشناس مسائل سياسي معتقد است كه آمريكا و استکبار جهانی همواره سعي كرده‌اند كه با مخدوش كردن استقلال ايران، اين كشور را تحت کنترل و سیطره خود قرار دهند و با بهانه‌هاي واهی و اعمال فشارهای زیاد به این اهداف خود دست یابند.
وي تاكيد كرد: آنها از استقلال ایران احساس خطر می‌کنند چرا که ممکن است کشورهای دیگری با الگو قرار دادن ايران، از استقلال برخورد دار شوند و به اين كشور بپوندند.
دكتر ظهوري مي گويد: ایران از لحاظ اعتقادی، دیپلماسی سیاسی و فعالیت های علمی همتا و رقیب ندارد و بعد از فروپاشی شوروی سابق جمهوری اسلامی به کمک امام خمینی(ره) نداي آزادی را به جهانیان رساندند و اين امر باعث نگرانی امریکا شده است و از آن زمان به بعد امریکا به فکر از ميان برداشتن ایران افتاد چرا که در زمان تحریم، ایران با پیشرفت انرژی هسته ای به همه ثابت کرد که در مقابل فشار کشور های غربی به خصوص امریکا مقاوم بوده و نیاز به کمک غربی ها ندارد.
وي گفت: با توجه به قعطنامه 598 در رابطه با صلح که پایان چنگ ایران و عراق را رقم زد نيز ایران متحمل فشارهاي زيادي شد، اما در همان زمان جنگ بود كه توانست به خود کفایی برسد.
اين صاحب نظر با اشاره به قطعنامه اخير سازمان ملل و اعمال تحريم‌هاي بيشتر عليه ايران نيز گفـت: واضح و روشن بود كه با وجود مخالفت های ترکیه و برزیل بازهم این قعطنامه مورد تصویب قرار می‌گرفت چرا كه آنها طالب اعمال فشارهاي بیشتر به ايران بودند.
امریکا در حالی ایران را از استفاده انرژي هسته‌اي منع مي كند كه خود به عنوان تولید کننده بمب اتم در جهان شناخته مي شود.
دكتر ظهوري تاكيد كرد: این نهایت فشار و زور است که به جمهوری اسلامی ایران وارد شده است اما اگر ایران به صورت فعالانه دیپلماسی را دنبال کند می تواند رابطه بهتری داشته باشد.
وي همچنين خاطر نشان كرد كه اگر کنفرانس اسلامی با ایران هماهنگی داشته باشد می تواند سازمان ملل را به بازنگري در تصميمات خود ترغيب نمايد تا ایران بتواند به موقعیت بهتری دست يابد اما اگر ایران فعالیت های دیپلماسی خود را گسترش ندهد مجبور به تحمل مشکلات بسیار زيادي می‌شود و تا مدت ها باید با این تحریم ها کنار آید.
با اين حال حجت الاسلام والمسلمین استاد فصيحي غزنوي معتقد است كه امریکا با اصل نظام جمهوری اسلامی ایران مشکل دارد و پرداختن به مساله‌ي هسته ای ایران یک بازی سیاسی بیش نیست، چرا كه قبل از انقلاب نيروگاه هسته ای جمهوری اسلامی ایران توسط امریکا تاسيس شده بود.
وي خاطر نشان كرد: باتوجه به اینکه کشورهای غربی نفوذ بسیار زیادی در شورای امنیت دارند، این قعطنامه را علیه ایران صادر کردند تا بتوانند مانع از پیشرفت و ترقی این نظام شوند.
فصيحي غزنوي تصريح كرد: امریکا تلاش مي كند تا ایران را به چالش بکشاند و صدور این قعطنامه گامی برای چالش ایران است .
وي گفت: امریکا در گذشته نیز چنين تحريم‌هايي را عليه ايران بكار بسته بود و آن زماني بود كه امام خمینی(ره) قطع رابطه با امریکا را باعث پیشرفت كشورش دانست و ما در دوران جنگ شاهد به تحقق پيوستن اين گفته بوديم و ديديم كه عليرغم وجود تحريم هاي همه جانبه ايران به استقلال و خودكفايي در بسياري از عرصه‌ها دست يافت و به پيشرفت‌هاي زيادي نائل شد.
اين صاحب نظر خاطر نشان كرد كه با توجه به فرموده امام رمز پیروزی ملت ایران وحدت بود و اگر در این زمان نيز ملت ایران وحدت و یکپارچگی خود را خفظ کنند به پیروزی کامل می‌رسند.
وي گفت: من معتقدم كه این گونه تحریم ها هیچ تاثیری بر ایران ندارد اما اگر وحدت بین افراد و مقامات اجرایی از بین برود زيان‌هاي زيادي را نصيب ايران خواهد كرد.
او همچنين تاكيد كرد كه مردم و دولتمردان ايران اگر تحت فرمان مقام معظم رهبری و یک صدا با يكديگر عمل كنند هیچ قدرتی نمی تواند باعث فروپاشی ایران شود.



منبع : خبرگزاری صدای افغان (آوا) – مشهد – سرویس سیاسی
https://avapress.com/vdcg7n9q.ak9yt4prra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما