تاریخ انتشار :چهارشنبه ۴ سنبله ۱۳۹۴ ساعت ۱۸:۴۱
کد مطلب : 115750
علم و دانش، چراغ راهنمای انسان در تاریکی های زندگی است
سالروز ولادت با سعادت هشتمین پیشوایی شیعیان جهان حضرت علی ابن موسی الرضا(ع) ازسوی لیسه عالی خصوصی عترت امروز چهار شنبه گرامی داشته شد.

به گزارش خبرگزاری آوا، این محفل که با حضور اولیای شاگردان معلمین و مسوولین لیسه برگزار شده بود، با قرائت آیاتی چند از کلام الله مجید، توسط قاری نورالدین امامی آغاز و با سرود و تواشیح و همچنین سخنرانی سخنرانان ادامه یافت.

حجت الاسلام والمسلمین سید عندلیب ضیایی مسوول روابط عمومی مرکز فرهنگی اجتماعی تبیان که در این محفل صحبت می کرد، ضمن گفته های خود به ارزش فراگیری علم و دانش اشاره کرد و گفت: حضرت رسول اکرم(ص) دستور داده است که به دنبال علم و دانش بروید ولو اینکه در دورترین نقطه عالم باشد.

به گفته وی، حضرت پیامبر(ص) از آن جهت به فراگیری علم و دانش تاکید می کردند که علم و دانش در حقیقت چراغ راهنمای انسان درتاریکی های زندگی است.

به گفته ضیایی، ارزش و اهمیتی را که اسلام به علم و دانش داده است، هیچ آیینی آنگونه ارزش و اهمیت به فراگیری علم و دانش نداده است.

وی با خطاب به متعلمین لیسه عالی عترت گفت: از فرصت های زمانی ومکانی موجود باید خوبترین استفاده ببرید و خود را به سلاح علم و دانش مجهز کنید، زیرا صلاح دنیا و آخرت شما را در پی دارد.

او گفت: حضرت پیامبر(ص) در حدیثی بیان کرده است که طلب علم، کسب معیشت و جهاد در راه خدا از با فضیلت ترین عمل در زندگی انسان است.

به گفته ضیایی، امامان معصوم(ع) هرکدام به نوبه خودع نظر به شرایط و زمان، برای توسعه علم و دانش تلاش کرده اند.

حضرت امام باقر(ع) با توجه به فرصت های زمانی ومکانی و شرایط موجود در دنیای اسلام، و آن لحظات که بنی امیه  وبنی عباس برای به دست آوردن قدرت دست به گریبان بودند، بزرگترین حوزه علمی و دانشگاه پر ثمر اهلبیت را بنیان نهاد.

سپس حضرت امام صادق(ع) این دانشگاه را توسعه داد و هزاران عالم و دانشمند را در دنیای بشریت تقدیم کرد.

امام صادق(ع) برای توسعه علم و دانش به حدی تلاش می کرد و آنقدر زمینه ها را فراهم کرد که می توان گفت: امروز تمام جهان بشریت مرهون خدمات علمی آن حضرت هستند.

به گفته او، هر چند در زمان امام موسی کاظم(ع) با وجود فضای اختناق، زمینه تعلیم و تعلم از آن حضرت گرفته می شود و مدت طولانی در زندان می ماند، اما در زمان فرزندش امام رضا(ع) یکبار دیگر زمینه نشرعلم و فرهنگ اهل بیت فراهم می شود.

وقتی که مامون، امام رضا(ع) را از مدینه به خراسان فرا می خواند، زمینه تبارز علم امام فراهم می شود و در مناظرات علمی که از سوی مامون دایر می شد، حضرت حقایق را بیان می کرد.

هرچند مامون با دعوت کردن بزرگترین علما و دانشمندان عصر از پیروان مذاهب مختلف اسلامی و غیر اسلامی، می خواست امام رضا(ع) را مغلوب کند، اما چه کسی میتواند با کسی که علم او از منبع وحی سرچشمه می گیرد مقابله کند، لذا امام رضا(ع) در تمام مناظرات پیروز بود و از این رهگذرعلاوه برشکست مخالفین، حقایق را به گونه های مختلف وشیوه های منطقی بیان می کرد.

سید کاظم کاظمی، مدیر لیسه عالی خصوصی عترت از دیگر سخنرانان این محفل بود که توجه به قرآن و اهلبیت(ع) را یگانه راه نجات مسلمین عنوان کرد.

آقای کاظمی همچنان گفت: کار اهل بیت(ع) اسوه برای گرایش است نه اسطوره برای ستایش.

به گفته او، امروز آنچه را ما از اهلبیت(ع) تعریف می کنیم بیشتر شبیه یک اسطوره برای ستایش است نه اسوه برای گرایش.

در حالیکه اهل بیت(ع) در ابعاد مختلف اخلاقی سیاسی و اجتماعی الگو و اسوه است.

او گفت: پیامبر در زمان حیات خود به مسلمانان توصیه کرد که من دو چیز گرانبها را در بین شما به امانت گذاشتم یکی کتاب خدا و دیگر عترتم را که این دو از هم جدا نمی شود تا اینکه در حوز کوثر بر من وارد شود.

  به گفته وی، حضرت پیامبر در جاهای مختلف دیگر نیز تاکید کرده است که تا زمانی که شما از قرآن و اهلبیت جدا نشوید، هرگز خوار و ذلیل نمی شوید، زیرا اهل بیت من؛ مانند کشتی است که هرکه بر آن سوار شد نجات پیدا می کند و هرکه تخلف کرد غرق می شود.

گفتنی است که در پایان این محفل برای آنعده از متعلمینی که در امتحانات نیمه سال، نمرات عالی را کسب کرده بودند، ازسوی مدیریت لیسه جوایزی اهدا شد.


https://avapress.com/vdcgnn9qzak9qu4.rpra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما