تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۹ سنبله ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۱۴
کد مطلب : 150157
دیدگاه جامعه جهانی به جنگ افغانستان تغییر کند/ طالبان و پاکستان وارد گفتگو و مذاکره شوند

رئیس جمهوری کشور در هفتاد و دومین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد از جامعه بین‌المللی خواست تا در قبال افغانستان تغییر دیدگاه دهند و به‌جنگ کنونی در افغانستان به‌مثابه جنگ داخلی نگاه نکنند.

به گزارش خبرگزاری آوا، آقای غنی افزود که برای مدت زمان طولانی، به جنگ در افغانستان به مثابه یک جنگ داخلی نگریسته شده، اما جنگ کنونی در داخل خاک ما نه بلکه فراتر از خاک ماست.
او اضافه کرد که امروز حضور بیش از بیست گروه تروریستی بر خاک ما تحمیل شده‌اند و در کشور ما فعالیت دارند.
رئیس جمهور کشور مان خاطر نشان کرد که آینده افغانستان مهم است، زیرا ما در خط مقدم یک مبارزه جهانی به منظور ریشه‎کن کردن خطر تروریزم قرار داریم.
براساس گفته‌های رئیس جمهور غنی؛ سربازان شجاع ما بدین منظور و به خاطر استقلال ملت افغان هر روز می‎جنگند و کشته می‎شوند و ما شاید در خط مقدم نبرد باشیم، اما این تهدید هیچ سرحدی نمی‎شناسد.
آقای غنی اضافه کرد که برای گروه‎های تروریستی که در منطقه پناه گرفته‌اند، حمله بر کابل و حمله به بروکسل، پاریس، بارسلونا، لندن و یا هر جای دیگری، پیروزی مشابه محسوب می‎گردد.

استراتیژی جدید امریکا ما را در مسیر اعتماد قرار داده‌است
رئیس جمهور کشور مان همچنین با استقبال از اعلام استراتیژی جدید دونالد ترامپ برای مبارزه با تروریزم و باثبات ساختن جنوب آسیا و همکاری دوامدار افغانستان با ایالات متحده و جامعه بین‏المللی گفت که این استراتیژی ما را در مسیری به طرف اعتماد قرار داده است.
به‌گفته رئیس جمهور غنی؛ مردم افغانستان برای سال‎ها منتظر اتخاذ چنین تصمیمی از طرف ایالات متحده بودند.
او تصریح کرد که این استراتیژی تمامی ابزارهای قدرت امریکایی را تحکیم نموده و دربرگیرنده پیامی است که طالبان و حامیان آنان نمیتوانند از لحاظ نظامی پیروز شوند. همچنین در این استراتیژی درهم شکستن و عدم پذیرش پناهگاه‌های تروریستان که محرکان شان هیچ مرزی نمی‎شناسند، شامل شده‌است.

طالبان و پاکستان وارد گفتگو و مذاکره شوند
آقای غنی در بخش دیگر سخنان خود با بیان‌اینکه ما تنها به واسطه راه‎حل سیاسی می‎توانیم به صلح پایدار دست یابیم، از همه افراد در صفوف طالبان دعوت کرد که به یک گفت‌وگوی بین‎الافغانی بپیوندند.
او هم‌چنین یادآور شد که یک فرصت برای گفت‌وگو با همسایه‎های‎مان داریم که چگونه با هم صادقانه کار کنیم تا تروریزم را از بین برده و افراط‎گرایی را مهار سازیم.
رئیس جمهوری؛ از پاکستان دعوت کرد که با افغانستان وارد یک گفت‌وگوی همه‎جانبه دولت با دولت روی صلح، امنیت و همکاری منطقه‌یی که منتج به رفاه می‎گردد، شود.
رئیس جمهوری هم‌چنین با اشاره به توافقنامه صلح با حزب اسلامی افغانستان گفت که حکومت افغانستان تعهد خود به صلح را از طریق پروسه‌های داخلی ثابت کرده است و اکنون، از همسایگان دور و نزدیک‎خو نیز می‌خواهد که از طریق پروسه کابل برای تلاش همه‎جانبه به منظور صلح و ثبات منطقه‌یی، با ما بپیوندند.

در سه‌سال گذشته تهداب با ثبات ساختن افغانستان گذاشته شده‌است
رئیس جمهور غنی همچنین با اشاره به سه سال حکومت خود گفت که ما در حال مبدل ساختن افغانستان به عرصه‎ای برای ثبات هستیم و تهداب آن نیز گذاشته شده‌است.
آقای غنی افزود که ما نقشه‎راه‎های اصلاحی را بیان نموده و با دقت زیاد در حال تطبیق آنان هستیم.
او به‌عنوان نمونه از تعقیب عدلی و قضایی فاسدین، پایان دادن به فساد در سکتور امنیتی، تعویض نظام‌های واسطه‌محور با سیستم‎های شایسته‌محور، و شفاف‎سازی پروسه‎های مالی یاد کرد.
به‌گفته رئیس جمهوری؛ همچنین در حال دسترسی به آن دسته اقشاری (جوانان، فقرا و زنان) هستیم که پیش‌تر از جامعه طرد شده بودند و اینک این اقشار منشأ توانایی و انعطاف‎پذیری ملت ما هستند.
او خاطر نشان کرد که نسلی که در دهه نود میلادی بزرگ شد و اکثریت نفوس افغانستان را تشکیل می‎دهد، رهبری کشور به صورت یکجا به آنان به امانت گذاشته می‎شود.
به‌باور رئیس جمهور غنی؛ هم‌اکنون یک تغییر نسلی در حال صورت گرفتن است، زیرا جوانان در تمامی سطوح توانمند گردیده‎اند و این نسل، حکومت کنونی را به حکومتی که خدمات‌محور و شهروندمحور باشد، اصلاح خواهند کرد.

روی توانمند سازی زنان و فقرا نیز کار صورت می‌شود
رئیس جمهور غنی با بیان‌اینکه در سه سال گذشته روی توانمند سازی زنان و فقرا کار صورت گرفته‌است گفت که امروز، زنان افغان بیشتر از هر زمان دیگر در حکومت و در قوای بشری حضور دارند.
او از تعیین شدن شش زن به عنوان سفیر و چهار تن به عنوان عضو کابینه به‌عنوان نمونه‌ی این توانمند سازی یاد کرد و گفت که ما بیشتر از این کار خواهیم کرد.
او هم چنین با تاکید بر اینکه ما باید فقرا را توانمند بسازیم گفت که آنها برای مدت زمان طولانی اکثریت خاموش کشور ما بوده‎اند.

افغانستان به‌دنبال تقویت پیوندهای منطقه‌ی می‌باشد
رئیس جمهوری همچنین یادآور شد که ما در تلاشیم تا در کنار تقویت پیوندهای داخلی، پیوند های منطقه‌یی مان را نیز تقویت کنیم.
او اضافه کرد که ما به همسایگان‎مان در آسیای جنوبی و آسیای میانه نظر افگنده‎ایم و به صورت همزمان در حال تقویت اتصال ملی، جهانی و منطقوی نیز هستیم.
به‌باور آقای غنی؛ افغانستان مجدداً در قرن بیست‌ویکم به محور چندجانبه در عرصه‎های ترانسپورت، انرژی، آب و معدن و به‌منظور برقراری امنیت و رفاه اقتصادی در تمام منطقه مبدل خواهد شد.
او با بیان‌اینکه ما پیشاپیش نتیجه کار و زحمت‎مان را می‎بینیم خاطر نشان کرد که پروژه لین‎ انتقالی برق آسیای میانه به آسیای جنوبی و پروژه خط لوله گاز در حال ساخت است و خط آهن ترکمنستان به سرحد ما رسیده‌است.
رئیس جمهوری در اخیر ابراز اطمینان کرد که پلان‎ها و برنامه‎های افغانستان برای خودکفایی و اصلاحات، با تکیه بر تعهدات شرکای بین‎المللی‎‎مان، مسیری را به سوی درک ظرفیت‎ کامل‎مان، برای کشور ترسیم خواهد کرد.

https://avapress.com/vdcgnz9quak9nq4.rpra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما